ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€

σε όλη την Ελλάδα

Phone
Εξυπηρέτηση πελατών από σταθερό

Δεν θέλει να βάλει τη πάνα του; Τι προτείνει η ειδικός

25 Ιανουαρίου 2019 13:06

S3.gy.digital%2fboxpharmacy%2fuploads%2fasset%2fdata%2f23234%2fden thelei na valei tin pana tou

Πολλά νήπια αντιδρούν όταν προσπαθείτε να του βάλετε την πάνα. Ρωτήσαμε την ψυχολόγο και ειδικό παιδαγωγό Ειρήνη Γιαννόπαπα, M.Sc. πώς να το πείσετε να φορέσει την πάνα του για να αποφύγετε τα «ατυχήματα» και προτείνει 6 τρόπους.

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα νήπια να θέλουν να κυκλοφορούν γυμνά στο σπίτι ή έξω από αυτό. Συνήθως αυτή η συμπεριφορά είναι ένα «παιχνίδι» του παιδιού, που το διασκεδάζει αλλά και του μαθαίνει πώς να βγάζει ή βάζει την πάνα του. Επίσης περίπου στα δύο είναι η ηλικία που ένα παιδί δοκιμάζει τα όρια, τις αντιστάσεις των γονιών του, ανακαλύπτει την έννοια του «όχι», αντιλαμβάνεται καλύτερα τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Αυτοί οι 6 τρόποι που προτείνει η ειδικός θα σας βοηθήσουν να του βάλετε την πάνα, χωρίς να του βάλετε τις φωνές!

 

1 Αφήστε το να παίξει

Δεν χρειάζονται έντονες αντιδράσεις. Ενδέχεται οι γονείς, άθελά τους, να ενθαρρύνουν τη συμπεριφορά του παιδιού, γελάνε ή θυμώνουν. Αφήστε το παιδί χωρίς πάνα για λίγο και σε καμία περίπτωση μην του φωνάζετε.

 

2 Φροντίστε να είστε γρήγοροι

Φοράτε στο παιδί ευκολοφόρετες πάνες. Υπάρχουν πάνες ιδιαίτερα βολικές στη χρήση τους, καθώς φοριούνται εύκολα σαν βρακάκι, ενώ προσφέρουν αξεπέραστη απορροφητικότητα.

 

3 Δώστε στο νήπιο εναλλακτικές

Δώστε του δύο ή τρεις πάνες με διαφορετικά σχέδια και αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων και επιτρέψτε του να διαλέξει.

 

4 Κάντε «αντιπερισπασμό»

Καθώς του αλλάζετε την πάνα δώστε του ένα παιχνίδι που θα του τραβήξει την προσοχή και θα σας δώσει την ευκαιρία να το αλλάξετε χωρίς πρόβλημα.

 

5 Παρατηρήστε μήπως κάτι το ενοχλεί

Μπορεί κάποιες ραφές να το ενοχλούν ή το πλαστικό να το ζεσταίνει ή να το σφίγγει. Φροντίστε να του φοράτε πάνες με μεταξένια απαλότητα όπως τα Pampers, που περιέχουν υλικά που «αναπνέουν», επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, διατηρώντας την επιδερμίδα του νηπίου αναζωογονημένη.

 

6 Δείξτε ψυχραιμία

Όταν ένα νήπιο δεν θέλει να φορέσει την πάνα του σημαίνει ότι διεκδικεί αυτονομία ή προσπαθεί να μάθει ποια είναι τα όρια των γονιών του. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται ψυχραιμία! Είναι μια φάση που θα περάσει. Με χιούμορ και ψυχραιμία θα ξεπεράσετε αυτό το μικρό πρόβλημα, που άλλωστε δείχνει ότι το παιδάκι σας μεγαλώνει.

 

Προσοχή! Μπορεί η εμμονή τού να μη θέλει να φορέσει την πάνα του να είναι εντελώς αθώα, ωστόσο αν συνοδεύεται από άλλες ιδιότροπες συμπεριφορές οφείλει κανείς να διερευνύσει την πιθανότητα να παρουσιάζει το παιδί κάποιου είδους αναπτυξιακή δυσκολία, οπότε και συνιστάται η γνώμη του ειδικού.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ
Register gift

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εισάγετε το email σας για να σας αποστείλουμε οδηγίες ανάκτησης του κωδικού σας.

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνεχίστε ως επισκέπτης.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

Για να γίνετε μέλος του boxpharmacy.gr, παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail και τον επιθυμητό κωδικό πρόσβασης σας.