ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Δεν θέλει να βάλει τη πάνα του; Τι προτείνει η ειδ

Δεν θέλει να βάλει τη πάνα του; Τι προτείνει η ειδικός

Πολλά νήπια αντιδρούν όταν προσπαθείτε να του βάλετε την πάνα. Ρωτήσαμε την ψυχολόγο και ειδικό παιδαγωγό Ειρήνη Γιαννόπαπα, M.Sc. πώς να το πείσετε να φορέσει την πάνα του για να αποφύγετε τα «ατυχήματα» και προτείνει 6 τρόπους.

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα νήπια να θέλουν να κυκλοφορούν γυμνά στο σπίτι ή έξω από αυτό. Συνήθως αυτή η συμπεριφορά είναι ένα «παιχνίδι» του παιδιού, που το διασκεδάζει αλλά και του μαθαίνει πώς να βγάζει ή βάζει την πάνα του. Επίσης περίπου στα δύο είναι η ηλικία που ένα παιδί δοκιμάζει τα όρια, τις αντιστάσεις των γονιών του, ανακαλύπτει την έννοια του «όχι», αντιλαμβάνεται καλύτερα τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Αυτοί οι 6 τρόποι που προτείνει η ειδικός θα σας βοηθήσουν να του βάλετε την πάνα, χωρίς να του βάλετε τις φωνές!

 

1 Αφήστε το να παίξει

Δεν χρειάζονται έντονες αντιδράσεις. Ενδέχεται οι γονείς, άθελά τους, να ενθαρρύνουν τη συμπεριφορά του παιδιού, γελάνε ή θυμώνουν. Αφήστε το παιδί χωρίς πάνα για λίγο και σε καμία περίπτωση μην του φωνάζετε.

 

2 Φροντίστε να είστε γρήγοροι

Φοράτε στο παιδί ευκολοφόρετες πάνες. Υπάρχουν πάνες ιδιαίτερα βολικές στη χρήση τους, καθώς φοριούνται εύκολα σαν βρακάκι, ενώ προσφέρουν αξεπέραστη απορροφητικότητα.

 

3 Δώστε στο νήπιο εναλλακτικές

Δώστε του δύο ή τρεις πάνες με διαφορετικά σχέδια και αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων και επιτρέψτε του να διαλέξει.

 

4 Κάντε «αντιπερισπασμό»

Καθώς του αλλάζετε την πάνα δώστε του ένα παιχνίδι που θα του τραβήξει την προσοχή και θα σας δώσει την ευκαιρία να το αλλάξετε χωρίς πρόβλημα.

 

5 Παρατηρήστε μήπως κάτι το ενοχλεί

Μπορεί κάποιες ραφές να το ενοχλούν ή το πλαστικό να το ζεσταίνει ή να το σφίγγει. Φροντίστε να του φοράτε πάνες με μεταξένια απαλότητα όπως τα Pampers, που περιέχουν υλικά που «αναπνέουν», επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, διατηρώντας την επιδερμίδα του νηπίου αναζωογονημένη.

 

6 Δείξτε ψυχραιμία

Όταν ένα νήπιο δεν θέλει να φορέσει την πάνα του σημαίνει ότι διεκδικεί αυτονομία ή προσπαθεί να μάθει ποια είναι τα όρια των γονιών του. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται ψυχραιμία! Είναι μια φάση που θα περάσει. Με χιούμορ και ψυχραιμία θα ξεπεράσετε αυτό το μικρό πρόβλημα, που άλλωστε δείχνει ότι το παιδάκι σας μεγαλώνει.

 

Προσοχή! Μπορεί η εμμονή τού να μη θέλει να φορέσει την πάνα του να είναι εντελώς αθώα, ωστόσο αν συνοδεύεται από άλλες ιδιότροπες συμπεριφορές οφείλει κανείς να διερευνύσει την πιθανότητα να παρουσιάζει το παιδί κάποιου είδους αναπτυξιακή δυσκολία, οπότε και συνιστάται η γνώμη του ειδικού.