ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
8 foot and nails care tips

8 foot and nails care tips

Τα πόδια και τα νύχια των ποδιών μας συχνά «κακοποιούνται» και παραμελούνται. Δώστε τους τη φροντίδα που χρειάζονται με αυτά τα tips.

Ξέρουμε, ξέρουμε. Τα πόδια δεν αποτελούν και πολύ ενδιαφέρον θέμα συζήτησης, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τα φροντίζετε σωστά. Σε όλους μπορεί να εμφανιστούν σκληρύνσεις, να προσβληθούν από μυκητιασικές λοιμώξεις ή από φλεγμονή στα νύχια. Δείτε πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα πόδια και τα νύχια μας για να αποφύγουμε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτά. 

1 Καθαρίστε σωστά τα πόδια σας 

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα πόδια σας κάθε μέρα και αυτό δεν σημαίνει απλώς να τα βρέχετε στο ντους. Ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας πρέπει να σαπουνίζετε το πάνω, το κάτω μέρος και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Στη συνέχεια στεγνώνετε τα πόδια σας, ειδικά μεταξύ των δακτύλων, καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μύκητες στα πόδια.

Πολλές φορές ο καθαρισμός των ποδιών σας στο ντους παραμελείται, επειδή βρέχονται. Αφήνετε τον επιμελή καθαρισμό τους τελευταίο, αφού το νερό απομακρύνει τη βρωμιά από το σώμα σας ρίχνοντάς την κάτω. Χρησιμοποιήστε το Podia Cleansing Exfoliating Soap Σαπούνι Καθαρισμού και Απολέπισης. Είναι κατασκευασμένο από 100% φυσικό σαπούνι, με μοναδική σύσταση που περιέχει ελαφρόπετρα και περλίτη για να προσφέρει εξαιρετική απολεπιστική δράση, καθαρίζει σε βάθος, είναι εμπλουτισμένο με Tea tree oil, για προστασία από την κακοσμία και με ελαιόλαδο για περιποίηση της επιδερμίδας.

2 Δώστε στα νύχια σας αγάπη

Αφιερώνετε λίγο χρόνο για πεντικιούρ, μία φορά το μήνα. Αν προτιμάτε να περιποιείστε μόνες σας τα πόδια σας, μην μπείτε στον πειρασμό να κόψετε τα νύχια σας ευθεία ή με γωνίες. Εάν κόψετε βαθιά την πλευρά ενός νυχιού, μπορεί να προκληθεί τραύμα, μόλυνση ή φλεγμονή. Επίσης, πριν περάσετε το βερνίκι στα νύχια σας, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά, δεν έχουν υγρασία ή δυσχρωμίες. 

3 Όλα έχουν να κάνουν με την ενυδάτωση

Η επιδερμίδα των ποδιών είναι αρκετά παχύτερη σε σχέση με άλλα σημεία του σώματος. Γι’ αυτό χρειάζεστε προϊόντα που χαρίζουν βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. 

  • Απλώνετε πάντα ενυδατική κρέμα μετά το ντους ή/και πριν κοιμηθείτε και φοράτε βαμβακερές κάλτσες για να βοηθήσετε την κρέμα να εισχωρήσει στην επιδερμίδα των ποδιών. Δοκιμάστε τη Med Lipidro Υδρολιπιδική Κρέμα με Ουρία της Gehwol. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία του δέρματος,καταπολεμά την κακοσμία και τους μύκητες ενώ προστατεύει από τις φλεγμονές. Κάντε το αυτό τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι θα διατηρείτε τα πόδια σας ενυδατωμένα, λεία και απαλά και θα μειώσετε τις σκληρύνσεις.
  • Αφήνετέ τα για 10 λεπτά στο νερό για να χαλαρώσετε και να τα καθαρίσετε. Συνδυάστε το ποδόλουτρο με τη φροντίδα στις φτέρνες. Με μία ελαφρόπετρα όπως η Ελαφρόπετρα για Σκληρό και Τραχύ Δέρμα της Scholl, που αφαιρεί απαλά και αποτελεσματικά το σκληρό και τραχύ δέρμα, τρίψτε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά, έτσι ώστε να αποφεύγετε τον έντονο πόνο που μπορεί να προκληθεί από τις βαθύτερες σχισμές και τα σκασίματα.
  • Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό και να τρώτε υγιεινά. 
  • Ένα επαγγελματικό πεντικιούρ θα διασφαλίσει ότι το νεκρό δέρμα θα αφαιρεθεί, οι κάλοι θα περιποιηθούν, τα νύχια θα έχουν το σωστό σχήμα και θα αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

4 Προσέξτε τις φουσκάλες

Το καθημερινό περπάτημα με ακατάλληλα παπούτσια μπορεί να είναι κόλαση για τα πόδια σας, οπότε η σωστή εφαρμογή των παπουτσιών είναι απαραίτητη. Η έρευνα δείχνει ότι το 32% των γυναικών φορούν παπούτσια με λάθος μέγεθος, τα οποία προκαλούν κάλους, σκληρύνσεις και φουσκάλες. Επίσης, μην ξεχνάτε να φοράτε κάλτσες στα πόδια σας, στο σωστό μέγεθος. Αν έχετε φουσκάλες δοκιμάστε το Compeed Blister On Toes Επιθέματα Για Φουσκάλες Στα Δάχτυλα Των Ποδιών. Ανακουφίζουν άμεσα από τον πόνο, απορροφούν το υγρό της φουσκάλας και επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης.

5 Προσοχή στα ψηλά τακούνια

Αν πρέπει να φοράτε ψηλά τακούνια, μην περπατάτε με αυτά. Απλά καθίστε και αφήστε τα να δείξουν το πόσο όμορφα είναι! Κρατήστε τις φτέρνες σας όσο το δυνατόν χαμηλά και επιλέξτε ένα παπούτσι με λουράκι στον αστράγαλο για να συγκρατήσετε το πόδι. Φοράτε πολύ ψηλά τακούνια μόνο σε ειδικές περιστάσεις και εκδηλώσεις, όχι καθημερινά.

6 Απομακρύνετε τον κίνδυνο της μυκητίασης 

Πολλές φορές το ξεχνάμε αλλά είναι σημαντικό να αφήνετε τα νύχια σας να αναπνέουν μεταξύ των πεντικιούρ αφαιρώντας εντελώς το βερνίκι νυχιών μεταξύ των εφαρμογών. Εκτός από αυτό, εάν γυμνάζεστε ή κολυμπάτε τακτικά μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο από μυκητιασικές λοιμώξεις. Οι μύκητες λατρεύουν τις ζεστές, υγρές συνθήκες, (εξ ου και «το πόδι του αθλητή»), οπότε αλλάζετε πάντα τις κάλτσες σας και στεγνώνετε καλά τα πόδια σας μετά το πλύσιμο, κυρίως μεταξύ των δακτύλων σας. Χρησιμοποιήστε τη Φυσική Πούδρα Vencil Powder για Αντιμυκητιασική Πρόληψη, με Αντιφλογιστική, Αποσμητική & Απορροφητική Δράση. Δρα κατά της ανάπτυξης των μυκήτων και απορροφά την υγρασία κρατώντας τα πόδια στεγνά. 

Λίγο έλαιο tea tree θα κρατήσει τις πιθανές μολύνσεις μακριά. Να θυμάστε, ο μύκητας μπορεί να ζήσει και στα παπούτσια, οπότε αν έχετε μύκητες στα πόδια πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Κατά γενικό κανόνα, προσπαθήστε να μην φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα και αφήνετέ τα να στεγνώνουν. 

7 Φροντίστε τις παρωνυχίδες

Η φροντίδα των νυχιών είναι μόνο ένα μέρος. Ιδιαίτερη προσοχή χρήζει επίσης και η αφαίρεση των παρωνυχίδων καθώς μια λάθος κίνηση μπορεί να επιφέρει προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα νύχια. Διατηρείτε τα νύχια και τις παρωνυχίδες ενυδατωμένες χρησιμοποιώντας το Volpaderm Nails Treating Gel της Frezyderm για Ενυδάτωση & Προστασία των Νυχιών, γιατί μπορεί να αποτελέσουν πύλη εισόδου μικροβίων που θα δημιουργήσουν μόλυνση. Μια μολυσμένη βάση νυχιών, ονομάζεται παρωνυχία και είναι πραγματικά επώδυνη. Η άμεση θεραπεία της παρωνυχίας περιλαμβάνει διάνοιξη και παροχέτευση, οι οποίες πραγματοποιούνται χωρίς αναισθησία στην περίπτωση που η λοίμωξη είναι εμφανής και επιφανειακή. Επομένως, εάν οι παρωνυχίδες χρειάζονται κόψιμο, ζητήστε το από έναν επαγγελματία ή ποδολόγο να το κάνει για εσάς.

8 Αποφύγετε τον αποχρωματισμό

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα κίτρινα νύχια, χρησιμοποιείτε πάντα ένα βερνίκι βάση, όπως το Gel Effect Chip Free Base Coat Διάφανο Βερνίκι Βάσης Νυχιών της Korres, που «γεμίζει» τις γραμμές του νυχιού, προστατεύει και λειαίνει την επιφάνειά του, διευκολύνοντας την εφαρμογή του χρώματος. Το νέο base coat προσδίδει ελαστικότητα στο χρώμα, το συγκρατεί σταθερό και αποτρέπει το ξεφλούδισμα. Ο αποχρωματισμός είναι συνήθως αποτέλεσμα κάποιων σκούρων βερνικιών.  

Περιποίηση ποδιών: Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη 

Εκτός από το να μην τα στεγνώνετε σωστά, υπάρχουν και άλλα λάθη που γίνονται στην περιποίηση των ποδιών.

  • Ξύσιμο του νεκρού δέρματος: Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο σκληρό δέρμα και το υγιές δέρμα, και αυτό είναι εύκολο να παρερμηνευθεί. Παρά το πόσο εύκολο φαίνεται να τρίβει τα πόδια σας με τη ράσπα ένας ειδικός, αυτό απαιτεί χρόνια εκπαίδευσης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λεπίδες ή αιχμηρά όργανα για να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα, καθώς μπορεί να κόψετε το δέρμα βαθιά, κάτι που θα οδηγήσει σε αιμορραγία και λοιμώξεις.
  •  Κόβετε τα νύχια που μεγαλώνουν: Εάν κόβετε τα νύχια σας βαθιά, μπορεί ακούσια να πληγώσετε το δέρμα σας. Κάποια τμήματα νυχιού μπορεί επίσης να παραμείνουν μέσα στο δέρμα, παρόλο που πιστεύετε ότι το έχετε αφαιρέσει πλήρως και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο σπίτι συχνά δεν έχουν σχεδιαστεί για την ευαίσθητη τέχνη της αφαίρεσης. Αντίθετα, κρατάτε τα νύχια σας σε ένα σωστό σχήμα, ακολουθώντας τη φυσική καμπυλότητά τους και κόβετε μόνον το λευκό μέρος των νυχιών. Διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσετε ευνοϊκό περιβάλλον για μύκητες ή παθήσεις όπως η ονυχοκρύπτωση. 
  • Λιμάρετε υπερβολικά την επιφάνεια των νυχιών: Το λιμάρισμα στα νύχια γίνεται για να αποκτήσουν ομοιόμορφο σχήμα και να λειανθεί η επιφάνειά τους. Όμως, εάν το λιμάρισμα είναι έντονο ή γίνεται πολύ συχνά, τα νύχια γίνονται πιο λεπτά και αδύναμα, με αποτέλεσμα να σπάνε ή να ξεφλουδίζουν.

Πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού

Μερικές φορές χρειάζεται να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα το πόδι και τις ανάγκες του από τον ποδολόγο. Αν έχετε ένα μαυρισμένο νύχι ή κάποιον επώδυνο κάλο αντιμετωπίστε το άμεσα από το να διακινδυνεύσετε να πάθετε κάποια μόλυνση. Κατά κανόνα, εάν πονάει, δεν θα φύγει από μόνη της. Τα σημάδια της μόλυνσης μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, πρήξιμο και πόνο, καθώς και γενικά συναισθήματα αδιαθεσίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια εάν πάσχετε από παθήσεις, όπως ο διαβήτης.

Φίλια Μητρομάρα