ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα 5 πιο συχνά προβλήματα της περιόδου

Τα 5 πιο συχνά προβλήματα της περιόδου

Τα 5 πιο συχνά προβλήματα της περιόδου

Η έμμηνος ρύσηαποτελεί μέρος της ζωής των γυναικών αφού τις απασχολεί για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες. Συνήθως εμφανίζεται από τα 12 χρόνια ενώ η εμμηνόπαυση αρχίζει περίπου στην ηλικία των 50 ετών.  Δείτε τα πιο συχνά προβλήματα της περιόδου, μάθετε πουοφείλεται και τι μπορείτε να κάνετε.

1 Έχετε μηνορραγία

Πιθανότατα ενδέχεται το πρόβλημα να παθολογικό, όπως  ύπαρξη πολύποδα , ινομυώματος, αδενομύωση (διείσδυση του ενδομήτριου ιστού στο τοίχωμα της μήτρας), ενδομητρίωση, φλεγμονή της πυέλου.

Τι να κάνετε: Για να διαπιστωθεί που οφείλεται θα χρειαστεί να κάνετε μία κολπική εξέταση στον γυναικολόγο σας, έναν υπέρηχο ή μία εξέταση αίματος για ορμονικό έλεγχο.

Δοκιμάστε: Σερβιέτες Ultra Normal Plus της Always με Φτερά (12 Σερβιέτες)

 

 

2 Έχετε καθυστέρηση

Εάν έχετε αποκλείσει την πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης τότε η αιτία μπορεί να οφείλεται σε κάποια ορμονική διαταραχή. Εάν έχουν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία σας περίοδο, ίσως πρόκειται για αραιομηνόρροια, ενώ αν έχουν περάσουν έξι μήνες χωρίς περίοδο τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα  αμηνόρροιας.

Τι να κάνετε: Μία εξέταση ούρων, για να αποκλείσει την πιθανότητα εγκυμοσύνης ελέγχοντας τα ποσοστά των ειδικών ορμονών. Έναν ορμονικό έλεγχο. Στα υψηλά ποσοστά προλακτίνης συστήνεται μαγνητική τομογραφία προκειμένου να αποκλειστεί η παρουσία προλακτινωμάτων. Εάν έχετε πρόωρη εμμηνόπαυση ο γιατρός θα σας συστήσει θεραπεία υποκατάστασης ορμονών.

Δοκιμάστε:

 

 

3 Έχετε ακανόνιστο κύκλο

Πιθανότατα να οφείλεται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Παράγεται υπερβολική τεστοστερόνη η οποία οδηγεί σε ακανόνιστη ωορρηξία και συνοδεύεται από ακμή, τριχοφυΐα και απότομο βάρος. Εάν αποκλειστεί το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, τότε θα χρειαστεί έλεγχος του θυρεοειδούς αδένα ή των επιπέδων προλακτίνης.

Τι να κάνετε: Ένα ορμονικό έλεγχο (θυροειδικές ορμόνες, προλακτίνης, οιστρογόνα,  προγεστερόνη και τεστοστερόνη).

Δοκιμάστε: Tampax Regular, Το µόνο µε απλικατέρ για εύκολη εφαρµογή.

 

 

4 Έχετε μητρορραγία

Δηλαδή η περίοδός σας διαρκεί περισσότερο από τον κανονικό σας κύκλο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα, σε ινομύωμα, σε διαταραχές πήξεως του αίματος, σε κάποιες παθήσεις του ήπατος, σε πολύποδες κ.ά. Επίσης μετά από τοκετό ή κατά τη διάρκεια της λοχείας.

Τι να κάνετε: Μία κλινική εξέταση, υπέρηχο, έναν αιματολογικό έλεγχο και έναν τεστοστερόνης και θυρεοειδικών ορμονών.

Δοκιμάστε: Agnus Castus 550mg της Health Aid για το Γυναικείο Κύκλο (60 Ταμπλέτες)

 

 

5 Έχετε σταγόνες αίματος στη μέση του κύκλου

Συνήθως παρουσιάζεται σε γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά και κάποιες φορές ξεχνούν το χάπι. Διαφορετικά ενδέχεται να υπάρχουν πολύποδες, κάποια κυτταρική διαταραχή του τραχήλου, ανεπάρκεια της προγεστερονικής φάσης (οι σταγόνες εμφανίζονται μία εβδομάδα πριν από την περίοδο). Εάν οι σταγόνες εμφανίζονται μετά τη σεξουαλική πράξη, τότε οφείλεται σε μικροτραυματισμό ή σε φλεγμονή.

Τι να κάνετε: Κολπική εξέταση και κολποσκόπηση. Ένα Παπ-τεστ ή έλεγχο για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Δοκιμάστε: