ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς συμβάλλει η βιταμίνη D στη δημιουργία ενός θωρ

Πώς συμβάλλει η βιταμίνη D στη δημιουργία ενός θωρακισμένου οργανισμού;

Πώς συμβάλλει η βιταμίνη D στη δημιουργία ενός θωρακισμένου οργανισμού;

Η βιταμίνη D συντίθεται στον οργανισμό μας κυρίως μέσω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου στο δέρμα μας, αλλά και μέσω της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς επιστημονικές έρευνες τη συνδέουν ολοένα και περισσότερο με τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού.

Γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», η βιταμίνη D παίζει σπουδαίο ρόλο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μελέτες έχουν αποδείξει πως όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στον οργανισμό μας, το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, η επαρκής ποσότητα της D στον οργανισμό μειώνει την πιθανότητα να κολλήσουμε τον ιό της γρίπης.

Επίσης, σε μια πρόσφατη κλινική μελέτη σε 11.321 άτομα, η συμπλήρωση με βιταμίνη D μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο αναπνευστικών λοιμώξεων, όχι μόνο στα άτομα με ανεπάρκεια, αλλά και στα άτομα με επαρκή επίπεδα αυτής της βιταμίνης.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη χορήγηση βιταμινών αναφέρουν ότι η πρόσληψη 1.000 – 4.000 IU βιταμίνης D ανά ημέρα επαρκεί για τους περισσότερους ανθρώπους. Αντίθετα, σε όσους εμφανίζουν σοβαρή ανεπάρκεια απαιτούνται πολύ υψηλότερες δόσεις.

Σε ποιες τροφές βρίσκεται η βιταμίνη D;

Λιπαρά ψάρια
Ο σολομός και ο τόνος αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμίνης D.

Στρείδια
Μια ιδιαίτερα ωφέλιμη και απολαυστική για πολλούς επιλογή, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D.

Μανιτάρια
Γνωρίζατε ότι τα μανιτάρια είναι το μόνο λαχανικό που μπορεί να παράγει βιταμίνη D; Μάλιστα, ειδικά τα άγρια μανιτάρια, που έχουν εκτεθεί στο φως του ήλιου, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη D.

Αβγά
Τα αβγά είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό. Ειδικά ο κρόκος των αβγών είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνη D.

Γαλακτοκομικά ενισχυμένα με βιταμίνη D
Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί, εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

Μοσχαρίσιο συκώτι
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης D.

Μαργαρίνη
Εκτός από ωραία γεύση, το αγαπημένο άλειμμα για τις φρυγανιές εμπεριέχει και υψηλές ποσότητες βιταμίνης D.

Εκτός από τις παραπάνω τροφές, ενισχυτικά καλό είναι να επιλέξετε και ένα συμπλήρωμα διατροφής. Ιδανικό είναι το D-Vit3 (2000iu ή 5000iu) της σειράς Platinum της Power Health που παρέχει τη βιταμίνη D στην πιο βιοδιαθέσιμη μορφή της για μέγιστη απορρόφηση!

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει