ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς να προλάβετε τον πρόωρο τοκετό

Πώς να προλάβετε τον πρόωρο τοκετό

Ο πρόωρος τοκετός είναι μια σημαντική επιπλοκή της εγκυμοσύνης και πρέπει να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια πρόληψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα να έχετε πρόωρο τοκετό.

 

Τι είναι ο πρόωρος τοκετός;

Σχεδόν 1 στα 4 μωρά γεννιούνται πρόωρα. Ο πρόωρος τοκετός συμβαίνει πριν τις 37 εβδομάδες κύησης και μετά τις 25 εβδομάδες και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επιπλοκές της εγκυμοσύνης. 

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο πρόωρος τοκετός ξεκινά χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά. Το αίτιο συνήθως παραμένει άγνωστο, αν και πολλές παθήσεις μπορεί να ευθύνονται όπως οι ανατομικές παραλλαγές της μήτρας, τα μεγάλα ινομυώματα, η δίδυμη κύηση, το επιπλέον αμνιακό υγρό, η ανεπάρκεια του τραχήλου της μήτρας, η προεκλαμψία κ.ά. Εάν θέλετε να μειώσετε την πιθανότητα ενός πρόωρού τοκετού αυτές οι κινήσεις πρόληψης θα σας βοηθήσουν.

1 Κάντε έναν έλεγχο για λοιμώξεις

Ο συχνός έλεγχος των ούρων για ασυμπτωματική βακτηριουρία και καλλιέργεια κολπικού υγρού για έλεγχο βακτηριακής κολπίτιδας παίζουν ρόλο στην πρόληψη λοιμώξεων. Οι λοιμώξεις μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό, ειδικά όταν προϋπάρχει ιστορικό πρόωρου τοκετού.

2 Επισκεφτείτε γυναικολόγο σας νωρίς 

Όταν μείνετε έγκυος επισκεφτείτε τον γιατρό σας νωρίς και μην αμελείτε τις τακτικές επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που λαμβάνουν καλή προγεννητική φροντίδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να γεννήσουν ένα πρόωρο μωρό.

3 Πάρτε μια πολυβιταμίνη με φυλλικό οξύ (τουλάχιστον 400 mcg)

Οι ειδικοί συνιστούν σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία να λαμβάνει φυλλικό οξύ, ακόμα κι αν δεν σκοπεύει να μείνει έγκυος. Η μακροχρόνια συμπλήρωση βοηθά στην αποτροπή ορισμένων γενετικών ανωμαλιών και μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να έχετε πρόωρο τοκετό. Σας προτείνουμε:

 Vitabiotics Pregnacare Original Βιταμίνες, Μέταλλα & Φυλλικό Οξύ: Για πριν τη σύλληψη, καθ' όλη τη διάρκεια, της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Inofert Συμπλήρωμα Διατροφής με Ινοσιτόλη & Φυλλικό Οξύ Για Ρύθμιση Λειτουργίας Των Ωοθηκών. Είναι ένα εύχρηστο και αποτελεσματικό συμπλήρωμα για τη βελτίωση του μεταβολικού και ορμονικού προφίλ των γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών .

Fertilovit F ΟR2 Προηγμένο Συμπλήρωμα Διατροφής για Γυναίκες Πριν τη Σύλληψη Ή Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης & του Θηλασμού. Προηγμένο διατροφικό σύμπλεγμα πολύτιμων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων για πριν και μετά την εγκυμοσύνη – με 400 μg Φυλλικό οξύ, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Συνένζυμο Q10, Ιώδιο, Σίδηρο και Βιταμίνη C παρατεταμένης απελευθέρωσης.

Quest BioFolic 400mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Φολικό Οξύ. Η λήψη 400μg φολικού οξέος με συμπλήρωμα προτείνεται σε όλες τις εγκύους και τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνουν όλο το φολικό οξύ που χρειάζονται.

Health Aid Folic Acid 400mg Φολικό Οξύ για την Εγκυμοσύνη. Απαραίτητο σε όσες πρόκειται να εγκυμονήσουν ή σε όσες ήδη κυοφορούν (οδηγία Υπουργείου Υγείας Βρετανίας: 400μg ημερησίως από την έναρξη της προσπάθειας για εγκυμοσύνη έως την 12 η εβδομάδα), γιατί βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας ανωμαλιών του νωτιαίου μυελού των εμβρύων.

4 Αφήστε ένα περιθώριο 18 μηνών από την προηγούμενη εγκυμοσύνη σας

Η αναμονή των 18 μηνών προτού μείνετε έγκυος ξανά επιτρέπει στο σώμα σας να επουλωθεί και μειώνει την πιθανότητα να έχετε πρόωρο τοκετό. Ο προγραμματισμός της εγκυμοσύνης διασφαλίζει ότι εσείς, η οικογένειά σας και το σώμα σας είστε προετοιμασμένοι για ένα νέο μέλος.

5 Χρησιμοποιήστε αντισύλληψη μετά τον τοκετό

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε το διάστημα των 18 μηνών από την προηγούμενη εγκυμοσύνη είναι να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης. Συζητήστε με τον γιατρό σας σχετικά με τον τύπο αντισύλληψης που σας ταιριάζει. 

6 Εάν είχατε ήδη έναν πρόωρο τοκετό συζητήστε με τον γυναικολόγο τη λήψη προγεστερόνης 

Η προγεστερόνη είναι μια φυσική ορμόνη του σώματος που είναι σημαντική για την εγκυμοσύνη. Για τις γυναίκες που έχουν ιστορικό πρόωρου τοκετού η χορήγηση προγεστερόνης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να έχετε πρόωρο τοκετό. Η προγεστερόνη ηρεμεί τη μήτρα, εμποδίζει τη μετανάστευση μικροβίων από τον κόλπο στη μήτρα παχαίνοντας την τραχηλική βλέννη, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πολύ αποτελεσματική, ιδιαίτερα στις γυναίκες με ιστορικό πρόωρου τοκετού. Χορηγείται είτε από τον κόλπο είτε από το στόμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη προγεστερόνης είναι ασφαλής τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. 

7 Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Οι υπέρβαρες και λιποβαρείς γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα. Προσπαθήστε να έχετε ένα υγιές βάρος με βάση αυτό που συνιστά ο γιατρός σας. Μην αποθαρρύνεστε αν δεν χάσετε όλα τα κιλά, ακόμη και μικρές αλλαγές στο βάρος σας μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα να γεννήσετε πρόωρα.

8 Μην καπνίζετε και μην χρησιμοποιείτε ουσίες 

Το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες για πρόωρο τοκετό. Όσο περισσότερο καπνίζετε, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο (οπιοειδή) και ουσίες όπως η μαριχουάνα, η κοκαΐνη και η μεθαμφεταμίνη αυξάνουν επίσης τις πιθανότητές σας να έχετε πρόωρο τοκετό.

9 Ελέγξτε τα χρόνια νοσήματα

Εάν έχετε μια χρόνια ασθένεια (όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση ή αυτοάνοσο), συνεργαστείτε με τον γιατρό σας ώστε να είναι υπό έλεγχο πριν από την επόμενη εγκυμοσύνη σας. Ο επαρκής έλεγχος των χρόνιων νοσημάτων αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επίτευξης κύησης και η προσεκτική αντιμετώπιση της νόσου κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού είναι σημαντική για τη διασφάλιση των βέλτιστων εκβάσεων για τη μητέρα και το νεογνό. Επιπλέον, η θεραπεία ενός χρόνιου νοσήματος προτού μείνετε έγκυος θα σας κρατήσει υγιείς και μπορεί να μειώσει την πιθανότητα πρόωρου τοκετού.

10 Εάν έχετε υποβληθεί σε θεραπεία υπογονιμότητας προσοχή στην πολύδυμη κύηση

Η θεραπεία γονιμότητας αυξάνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης με περισσότερα από ένα έβρυα. Δυστυχώς, η δίδυμη και πολύδυμη κύηση ενέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Συζητήστε με τον γυναικολόγο σας ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν τον αριθμό των εμβρύων που θα μεταφέρει στη μητρική κοιλότητα. Είναι πιο πιθανό να έχετε μια καλή εγκυμοσύνη και ένα υγιές τελειόμηνο μωρό.

Φίλια Μητρομάρα

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει