ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς να κάνετε σωστά αποτρίχωση σύμφωνα με τις ειδι

Πώς να κάνετε σωστά αποτρίχωση σύμφωνα με τις ειδικούς

Πώς να κάνετε σωστά αποτρίχωση σύμφωνα με τις ειδικούς

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο, χέρια, πόδια, μασχάλες, μπικίνι, πλάτη, μπορεί να γίνει παρελθόν με τη σωστή αποτρίχωση. Πριν ξεκινήσετε αποτρίχωση υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Οι ειδικές Παναγιώτα Μαθιουδάκη και Μαρία Νίκου, Αισθητικοί – Κοσμητολόγοι, απόφοιτοι ΤΕΙ Αθήνας, μας εξηγούν.

Εάν κάνετε αποτρίχωση με ξυραφάκι

Εάν κάνετε αποτρίχωση με ξυραφάκι φροντίστε το ξυραφάκι σας να είναι καθαρό, όχι στομωμένο ή αρκετές φορές χρησιμοποιημένο, ώστε να σας διευκολύνει στο ξύρισμα αλλά και να αποφύγετε ερεθισμούς και λοιμώξεις.

 • Μία ημέρα πριν την αποτρίχωση με ξυραφάκι κάντε απολέπιση στην περιοχή, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. 
 • Πριν την αποτρίχωση κάντε πρώτα ένα ζεστό ντους, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσουν οι τρίχες.
 • Χρησιμοποιήστε έναν ήπιο αφρό ή gel ξυρίσματος, ώστε να αποφύγετε τον ερεθισμό και την ερυθρότητα.
 • Μετά την αποτρίχωση με το ξυραφάκι απλώστε στην περιοχή μια ενυδατική λοσιόν χωρίς άρωμα και χωρίς αλκοόλ (να είναι non-alcoholic) ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
 • Η αποτρίχωση με ξυραφάκια διαρκεί περίπου 2-3 μέρες.

Εάν κάνετε αποτρίχωση με κερί

Η αποτρίχωση με κερί διαρκεί περίπου 3- 4 εβδομάδες. Με τη συνεχόμενη εφαρμογή οι τρίχες εξασθενούν και καθυστερούν να εμφανιστούν. Η αποτρίχωση με κερί είναι ιδανική για περιοχές όπως πόδια, χέρια, μασχάλες, πλάτη και κοιλιά και μουστάκι. Στην αγορά θα βρείτε ζεστό, κρύο ή έτοιμο σε αποτριχωτικές ταινίες, ανάλογα την περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε.

 • Όποια μέθοδο αποτρίχωσης με κερί επιλέξετε να θυμάστε ότι εφαρμόζονται και αφαιρούνται με την ίδια περίπου διαδικασία. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή προκειμένου να αποφύγετε πιθανό έγκαυμα, ερεθισμό, η θυλακίτιδα ή κάποια μόλυνση.
 • Μια μέρα πριν προετοιμάστε την επιδερμίδα σας κάνοντας απολέπιση στις περιοχές που κάνετε αποτρίχωση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. 
 • Φροντίστε να εφαρμόζετε το προϊόν με τη φορά της τρίχας. Το ζεστό κερί εφαρμόζεται με σπάτουλα και αφαιρείται με ταινίες. 
 • Προσέξτε τη θερμοκρασία του κεριού: το κερί πρέπει να έχει λιώσει αλλά να μην αχνίζει, δεν πρέπει δηλαδή να είναι πολύ καυτό για να αποφύγετε τα εγκαύματα. 
 • Για το αφαιρέσετε τεντώστε καλά με το ένα σας χέρι το δέρμα και τραβήξτε την ταινίες με το κερί απότομα με αντίθετη φορά. 
 • Μετά το τέλος της αποτρίχωσης εφαρμόστε λίγο έλαιο σώματος για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κεριού και απλώστε μια ενυδατική κρέμα.
 • Αποφύγετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί μερικές ημέρες πριν την περίοδο επειδή το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο αυτές τις ημέρες. 
 • Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί σε σημεία όπου υπάρχουν ερεθισμοί, μώλωπες ή εγκαύματα.
 • Οι τρίχες πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον μισό εκατοστό αλλά να μην είναι πάρα πολύ μεγάλες για να μην κοπεί η τρίχα, αντί να βγει από τη ρίζα. 

Εάν κάνετε αποτρίχωση με αποτριχωτική κρέμα

Οι αποτριχωτικές κρέμες περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες στην πραγματικότητα «καίνε» τις τρίχες, δηλαδή διαλύουν την πρωτεϊνική δομή της τρίχας και τις αποδυναμώνουν. Μετά από 10 περίπου λεπτά οι τρίχες μαλακώνουν και μπορείτε να τις απομακρύνετε με την ειδική σπάτουλα που περιέχουν στη συσκευασία τους.

 • Εκείνο που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι οι αποτριχωτικές κρέμες δεν αφαιρούν τις τρίχες από τη ρίζα τους.
 • Επειδή είναι ένα χημικό παρασκεύασμα, σε αντίθεση με το κερί που είναι φυσικό, πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως.
 • Το αποτέλεσμα κρατάει περισσότερο από το ξύρισμα.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε αποτρίχωση με laser

Η αποτρίχωση με laser επιτυγχάνει θερμική καταστροφή του θύλακα της τρίχας χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί. Το laser παράγει δέσμη φωτός που απορροφάται από τη μελανίνη (χρωστική) και προκαλεί θερμική βλάβη στο στέλεχος και τον θύλακα της τρίχας, χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς. Σε πιο ανοιχτόχρωμες τρίχες, θα πρέπει να περιμένουμε λιγότερο καλά αποτελέσματα. Το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε αποτρίχωση εξαρτάται από την περιοχή. Συνήθως προτείνεται τα μεσοδιαστήματα των συνεδριών να μην ξεπερνούν τις 30-40 ημέρες.

 • Ξυριστείτε αλλά μην κάνετε αποτρίχωση με κερί: Η ρίζα των τριχών πρέπει να υπάρχει στον θύλακα για να το εντοπίσει το λέιζερ, οπότε αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να διαταράξει τον θύλακα. Αντ 'αυτού, ξυρίστε την περιοχή όπου θα κάνετε αποτρίχωση μία μέρα πριν από τη συνεδρία. Ένα ξύρισμα με ένα ξυραφάκι είναι απαραίτητο γιατί το λέιζερ δεν πρέπει να στοχεύει σε μεγαλύτερες τρίχες. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εγκαυμάτων. Απαγορεύεται αυστηρά το κερί, η χαλάουα, οι συσκευές ριζικής αποτρίχωσης για το σπίτι, η κλωστή και το τσιμπιδάκι επειδή με αυτούς τρόπους η τρίχα ξεριζώνεται.
 • Όταν έρθει η ημέρα της συνεδρίας φροντίστε το δέρμα σας να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από καλλυντικά προϊόντα. Μην εφαρμόσετε αποσμητικό. Αυτό ισχύει και για 24 ώρες μετά το ραντεβού σας.
 • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες: Χρειάζονται περισσότερες από μία συνεδρίες για να δείτε αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι κανένα λέιζερ δεν μπορεί να να σας απαλλάξει εντελώς από την τριχοφυία, καθώς ορισμένες θα επιμένουν. Η επανεμφάνιση μπορεί να επηρεαστεί από ορμονικές ή και άλλους βιολογικούς παράγοντες που μπορεί να ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. 
 • Αποφύγετε την άσκηση και το ζεστό ντους. Η άσκηση και το ζεστό ντους αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός σας, ενεργοποιώντας τον ιδρώτα και αυξάνοντας τον κίνδυνο για πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη, οπότε καλύτερα να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη συνεδρία της αποτρίχωσης με λέιζερ πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και να αναστατώσει τους θύλακες των τριχών.
 • Αν έχετε ηλιακό έγκαυμα ή το σώμα σας είναι μαυρισμένο θα χρειαστεί να επαναπρογραμματίσετε το ραντεβού σας για αποτρίχωση με laser. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτομαυριστικά (autobronzant), δεν μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με laser εάν έχετε κάνει self tanning ή solarium.
 • Αν και τα σύγχρονης γενιάς λέιζερ κάνουν τις θεραπείες ανώδυνες. Ένα μικρό αίσθημα πόνου ίσως υπάρχει σε κάποιες περιοχές που αντιμετωπίζεται εφαρμόζοντας αναισθητική κρέμα 30-40 λεπτά πριν τη συνεδρία.
Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Avene Eau Thermal Spring Water Σπρέι Ιαματικού Νερ
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
- 10%
182 πόντους
10,40€ Τιμή καταλόγου
6,75€ Προηγούμ. τιμή
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
259 πόντους
11,50€ Τιμή καταλόγου