ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς να διαλέξετε στοματικό διάλυμα

Πώς να διαλέξετε στοματικό διάλυμα

Πώς να διαλέξετε στοματικό διάλυμα

Προστασία από την ουλίτιδα, την πλάκα ή την τερηδόνα; Αν δεν ξέρετε τι στοματικό διάλυμα να επιλέξετε, βγείτε από το δίλημμα με τις σωστές επιλογές.

Κάθε φορά που γευματίζουμε μειώνεται το pH της στοματικής κοιλότητας και παράγονται οξέα τα οποία διαβρώνουν την αδαμαντίνη των δοντιών προκαλώντας τερηδόνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτα, η παραγωγή σάλιου μειώνεται προκαλώντας ξηροστομία και κακή αναπνοή. Ένα οδοντικό διάλυμα κρίνεται απαραίτητο για να «ξυπνήσει» τους σιελογόνους αδένες και να χαρίσει φρέσκια αναπνοή και προστασία από τα βακτήρια. Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν εκχύλισμα μέντας και διαφέρουν από τα φαρμακευτικά προϊόντα που χορηγούνται για στοματικές παθήσεις. Δείτε τι αν επιλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Κατά της οδοντικής πλάκας

Επιλέξτε ένα με αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα οι πολυφαινόλες που προέρχονται από εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, έχουν σημαντική δράση ενάντια στο σχηματισμό της βακτηριακής πλάκας και αντιοξειδωτική δράση (ανώτερη και από τη βιταμίνη C).

Δοκιμάστε το: Daily Στοματικό Διάλυμα της Eludril

Για την αντιμετώπιση της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας

Επιλέξτε ένα στοματικό διάλυμα που να περιέχει διγλυκονική χλωρεξιδίνη 0,2%. Αυτό εμποδίζει το σχηματισμό της μικροβιακής πλάκας, συμβάλλει στην καταπολέμηση των νόσων του περιοδοντίου και βοηθά στην ανάπλαση των αιμορραγούντων ούλων.

Δοκιμάστε το: Plac Away Thera Plus της Omega Pharma

Για προστασία από τα σφραγίσματα

Αν περάσατε στον τροχό του οδοντογιατρού επιλεξτε ένα στοματικό διάλυμα με ενεργό οξυγόνο. Προστατεύει από τα μικρόβια, καθαρίζει και επουλώνει. Για ανακουφιστική δράση από τον τροχό του οδοντιάτρου δοκιμάστε ένα διάλυμα με φθοριούχο νάτριο. Σκοτώνει τα μικρόβια και προφυλάσσει τα δόντια από τα οξέα.

Δοκιμάστε το: Mouthwash της Unicept

Για γερά ούλα

Επίλεξε ένα που να περιέχει χλωριούχο κετυλπυριδίνιο ή χλωρεξιδίνη και χλωροβουτανόλη. Το χλωριούχο κετυλπυριδίνιο μειώνει τα παθογόνα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την αιμορραγία των ούλων και την πλάκα κατά 50% σε περιοχές δύσκολης πρόσβασης. Η χλωρεξιδίνη είναι ο πιο αναγνωρισμένος παράγοντας στη σύγχρονη οδοντιατρική και βοηθάει να πετύχετε τέλεια στοματική υγιεινή, ενώ η χλωροβουτανόλη ενισχύει τη δράση της χλωρεξιδίνης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δοκιμάστε τα: 

Για την ξηροστομία

Η ξηροστομία προκαλεί φθορά των δοντιών και δυσάρεστη αναπνοή. Φροντίστε το στοματικό διάλυμα που θα επιλέξετε να μην περιέχει οινόπνευμα. Αυτό στεγνώνει το στόμα και μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα ούλα και τους ιστούς των παρειών.

Δοκίμασε το: Total Natural Dental Care της Apivita. Φυσικό Στοματικό Διάλυμα με Δυόσμο & Πρόπολη

Για λεύκανση

Αν το πρόβλημα είναι το κιτρίνισμα των δοντιών, ένα λευκαντικό διάλυμα μπορεί να απομακρύνει τους λεκέδες από τα δόντια σας. Επιλέξτε ένα διάλυμα που περιέχει 2% υπεροξείδιο του υδρογόνου ή ΡΑΡ, ένα νέο σύστημα το οποίο λευκαίνει τα δόντια και τα καθαρίζει αποτελεσματικά. Έχει εξειδικευμένη δράση στους λεκέδες των δοντιών ενώ περιορίζει την ανάπτυξη μικροβίων στη στοματική κοιλότητα, ελαχιστοποιώντας την πιθανοτητα ανάπτυξης πλάκας.

Δοκιμάστε το: Στοματικό Διάλυμα Λεύκανσης Δοντιών, i White

Για την υπερευαισθησία

Επίλεξε ένα στοματικό διάλυμα με φθόριο, που ευνοεί τη μείωση της οδοντικής ευαισθησίας. Αν μάλιστα περιέχει και χλωρεξιδίνη ολοκληρώνει τη σωστή στοματική υγιεινή. Η χλωρεξιδίνη καταπολεμά αποτελεσματικά τα βακτήρια τα οποία βρίσκονται στην πλάκα και την πέτρα ενώ το φθόριο προστατεύει και δυναμώνει τα δόντια, αυξάνει την αντίσταση των δοντιών στις επιθέσεις των οξέων που προέρχονται από τα βακτήρια.

Δοκίμασε το: Fluor της Elgydium Στοματικό Διάλυμα για Μείωση της Οδοντικής Ευαισθησίας

Για μετά το χειρουργείο

Εάν βάλατε εμφυτεύματα επιλέξτε ένα με αντιμικροβιακούς παράγοντες όπως της χλωρεξιδίνης, της τρικλοζάνης και του CPC τα οποία ενδείκνυνται σε περιπτώσεις χειρουργικών ή γναθοχειρουργικών επεμβάσεων και εμφυτευμάτων.

Δοκιμάστε το: Extra Mouthwash της Chlorhexil

Σε εξειδικευμένες περιπτώσεις ή παθήσεις ζητάτε πάντα τη συμβουλή του οδοντογιατρού ή του φαρμακοποιού σας.

Το Box Pharmacy σας προτείνει