ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Φυτικά και αιθέρια έλαια

Φυτικά και αιθέρια έλαια

Ίσως να βρίσκετε την ιδέα της χρήσης ελαίων δελεαστική, αλλά ταυτόχρονα να σας προκαλεί μια σύγχυση η οποία απορρέει από τους ομολογουμένως πολλούς αντιφατικούς ισχυρισμούς. Εάν υπάρχει ένα συστατικό στον τομέα της ομορφιάς το οποίο είναι παρεξηγημένο, αυτό είναι τα έλαια. 

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ Ή ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΑΙΑ;
 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΙΔΙΑ.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Η μυρωδιά τους είναι τόσο ξεχωριστή, επειδή αποτελούνται από περίπλοκα, αρωματικά πτητικά μόρια τα οποία παράγονται από το αρωματικό τμήμα του φυτού. Τα φυτά περιέχουν αιθέρια έλαια τα οποία είναι γνωστά ως «αρωματικές ουσίες». Τα αιθέρια έλαια είναι η «πεμπτουσία» του φυτού και προσφέρουν ευρύ φάσμα οφελειών. Οφέλη: Τα αρωματικά μόρια στα αιθέρια έλαια αναδίδουν ένα φυσικό άρωμα και φημίζονται για την ικανότητά τους να επαναφέρουν την ισορροπία της επιδερμίδας.

Το αρμονικό πάντρεμα: Ενώ είναι γνωστά ως «έλαια», δεν είναι καθόλου λιπαρά. Αποτελούν πτητικές χημικές ενώσεις των φυτών. Είναι συμπυκνωμένα υδρόφοβα μόρια με λιπόφιλες ιδιότητες. Τα υδρόφοβα στοιχεία αναμιγνύονται καλά με τα φυτικά έλαια. Αυτό είναι άκρως απαραίτητο, επειδή τα αιθέρια έλαια χρειάζονται έναν «φορέα», δηλαδή ένα φυτικό έλαιο, για να τα βοηθήσει να προσφέρουν τα οφέλη στην επιδερμίδα σας.

ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

Οι «φορείς» είναι φυτικά έλαια τα οποία είναι λιπαρά και ανήκουν στην κατηγορία των λιπιδίων. Τα φυτικά έλαια λαμβάνονται κυρίως από σπόρους φυτών μέσω εκχύλισης με πίεση εν ψυχρώ. Ενδεικτικά παραδείγματα: έλαια βερίκοκου και αβοκάντο ή έλαια ξηρών καρπών, όπως αμυγδάλου και μακαντέμια. Τα ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ παράγονται από το λιπαρό τμήμα του φυτού, για αυτό και συχνά είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (ω-3, ω-6) και βιταμίνες A, D και E. Προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και έχουν ιδιότητες που βελτιώνουν την όψη και την αίσθηση της επιδερμίδας.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ:

Τα αιθέρια έλαια και τα φυτικά έλαια συνδυάζονται εξαιρετικά αρμονικά, επειδή και τα δύο έχουν μια φυσική συγγένεια προς την επιδερμίδα και δρουν συνεργαστικά λειαίνοντας, θρέφοντας και επαναφέροντας την ισορροπία στην επιδερμίδα. Στην Darphin, παρασκευάζουμε τα ελιξίριά μας με αιθέρια και φυτικά έλαια, δηλαδή ο,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η φύση!
 

ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ. 
ΠΟΙΑ ΕΛΑΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ;

Τα ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, επειδή δεν έχουν τίποτα το φυσικό. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται υποπροϊόντα πετρελαίου τα οποία έχουν υποστεί σημαντική διύλιση, καθαρισμό και επεξεργασία. Διαχωρίζονται χημικά από τα αιθέρια και τα φυτικά έλαια, επειδή δεν περιέχουν θρεπτικές ουσίες, όπως βιταμίνες ή απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ορισμένα από αυτά είναι γνωστό ότι μπορούν ακόμα και να φράξουν τους πόρους.