ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ακράτεια: 10 τρόποι να μειώσετε τα συμπτώματα

Ακράτεια: 10 τρόποι να μειώσετε τα συμπτώματα

Η εκγυμοσύνη, ο τοκετός ή μια ουρολοίμωξη μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ακράτεια ούρων, ακόμη κι αν είστε στα 30! Αυτοί οι 10 τρόποι θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα συμπτώματα της ακράτειας ούρων.

1 Κάντε καθημερινές ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους Kegel μπορούν να είναι πραγματικά αποτελεσματικές στη μείωση της ακράτειας, αλλά είναι σημαντικό να τις κάνετε σωστά. Ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσετε ποιους μυς πρέπει να γυμνάσετε είναι να σταματήσετε και να ξεκινήσετε ξανά την ούρησή σας. Οι ασκήσεις αυτές καθυστερούν την επιδείνωση της ακράτειας, εφόσον γίνονται συνεχώς, π.χ. την ώρα της οδήγησης, στο γραφείο. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ασκήσεις πυελικού εδάφους για τρεις μήνες, πριν να δείτε οφέλη.

Διαβάστε ακόμη: Ακράτεια από τα 30; Όλες οι λύσεις για να την περιορίσετε!

2 Επιλέξτε τις σωστές ασκήσεις

Η άσκηση με μεγάλη πρόσκρουση ασκεί πίεση στους μυς του πυελικού εδάφους και μπορεί να αυξήσει τη διαρροή. Τα sit-ups μπορούν να προκαλέσουν ακράτεια επειδή τραβούν τους μυς του πυελικού εδάφους. Αν θέλετε να ενισχύσετε την πύελο για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα, αφήστε το τζόγκινγκ και την αεροβική και ξεκινήστε pilates. Αυτή η μέθοδος διατάσεων και ενίσχυσης των κοιλιακών είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία για την ακράτεια.

3 Αποφύγετε τα βάρη

Αποφεύγετε να σηκώνετε βάρη επειδή αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση. Όταν χρειάζεται να σηκώσετε κάτι, όπως να σηκώσετε τα παιδιά ή τις τσάντες με τα ψώνια, σφίξτε τους μυς της πυέλου.

4 Χάστε βάρος

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αποδυναμώσει τους μυς του πυελικού εδάφους και να προκαλέσει ακράτεια λόγω της ενδοκοιλιακής πίεσης του λιπώδους ιστού στην κύστη. Αν χάσετε το 10% του βάρους σας τα συμπτώματα της ακράτειας θα βελτιωθούν.

5 Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα αποδυναμώνει τους μυς της πυέλου και προκαλεί ακράτεια.

Μην καθυστερείτε ποτέ την επιθυμία για αφόδευση. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, η αλλαγή της διατροφής και του τρόπου ζωής σας θα σας βοηθήσει να τη μειώσετε.

Τρώτε περισσότερες ίνες και κάντε περισσότερη άσκηση, και τα δύο διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου.

6 Μειώστε την καφεΐνη

Η καφεΐνη ερεθίζει την ουροδόχο κύστη και μπορεί να επιδεινώσει την ακράτεια.

Οπότε σταματήστε να πίνετε καφέ ή στραφείτε στον ντεκαφεϊνέ. Επιπλέον, τα ανθρακούχα ροφήματα, το τσάι, το πράσινο τσάι, τα ενεργειακά ποτά και η ζεστή σοκολάτα περιέχουν καφεΐνη. Αντικαταστήστε τα με νερό και βότανα ή τσάι από φρούτα.

7 Περιορίστε το αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι διουρητικό, το οποίο σας κάνει να ουρείτε συχνότερα. Η μείωσή του μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα ακράτειας.

8 Πίνετε άφθονο νερό

Πίνετε έξι έως οκτώ ποτήρια υγρών ημερησίως, εκτός κι εάν ο γιατρός σας συμβουλεύσει διαφορετικά.

Πολλοί άνθρωποι με ακράτεια ούρων αποφεύγουν να πίνουν υγρά, καθώς αισθάνονται ότι δημιουργούν πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη. Ωστόσο, ο περιορισμός της πρόσληψης υγρών επιδεινώνει την ακράτεια επειδή μειώνει την ικανότητα της ουροδόχου κύστης. Πολύ λίγο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τη δυσκοιλιότητα.

9 Αποφύγετε τα πικάντικα και όξινα τρόφιμα

Αποφύγετε τα πικάντικα και όξινα τρόφιμα, όπως το κάρυ και τα εσπεριδοειδή, καθώς μπορούν να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη και να κάνουν χειρότερα τα συμπτώματα ακράτειας.

10 Κόψε το κάπνισμα

Εάν καπνίζετε, υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Το κάπνισμα επηρεάζει τη λειτουργία των νεύρων της ουροδόχου κύστης. Τα συστατικά που περιέχει ο καπνός προκαλούν ερεθισμό που μπορεί να οδηγήσει σε επιτακτική ακράτεια. Συγκεκριμένα η νικοτίνη διεγείρει τον εξωστήρα μυ της ουροδόχου κύστης, ο ρόλος του οποίου είναι να συσπάται για την εκκένωση των ούρων από την κύστη. Η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει υπερβολικές συσπάσεις του εξωστήρα με αποτέλεσμα το διαρκές και συνεχές αίσθημα πίεσης για ούρηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εάν η ακράτεια είναι συχνή ή επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας, είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή διότι η ακράτεια ούρων μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρού υποκείμενου πρόβλήματος.

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει