ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
8 καλλυντικές ουσίες που δεν είναι ασφαλείς κατά τ

8 καλλυντικές ουσίες που δεν είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δεν είστε σίγουρες τί προϊόντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μάθετε τις 8 καλλυντικές ουσίες που δεν είναι ασφαλείς και πρέπει να αποφεύγετε ώστε να πρστατέψετε το δέρμα σας και το μωρό σας.

Συγχαρητήρια! Είστε έγκυος! Ήδη ο γυναικολόγος σας σας έχει δώσει μία λίστα με τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε τους επόμενους εννέα μήνες, οδηγίες όπως το να πίνετε άφθονο νερό, να κοιμάστε και - ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση - να γυμνάζεστε. Επιπλέον σας έχει δώσει συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες για τη φροντίδα της υγείας της δικής σας και του μωρού σας. Αλλά τι γίνεται με τα καλλυντικά προϊόντα; Μπορεί κάποιες καλλυντικές συνθέσεις να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανάπτυξη του εμβρύου; Δείτε την παρακάτω λίστα των καλλυντικών ουσιών που περιέχονται σε προϊόντα φροντίδας για το δέρμα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η περιεκτικότητα των επιτρεπόμενων αυτών συστατικών και ουσιών στα καλλυντικά προϊόντα είναι συνήθως πολύ χαμηλή και δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, όμως κατά τη διάρκεια της τόσο ευαίσθητης περιόδου όπως είναι εγκυμοσύνη καλό είναι να αποφεύγονται. Σας συνιστάμε να επιλέγετε δερμοκαλλυντικά και καλλυντικά προϊόντα από το φαρμακείο τα οποία είναι δερματολογικά ελεγμένα, χωρίς χρωστικές, αρώματα, επικίνδυνα συστατικά, φθαλικές ενώσεις, parabens και άλλα.

1 Parabens

Πρόκειται για συντηρητικά που χρησιμοποιούνται ως αντιμικροβιακοί παράγοντες σε αποσμητικά, ενυδατικές κρέμες, αντηλιακά, φον ντε τεν. Επειδή μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων αυξάνουν την έκφραση γονιδίων που συνδέονται με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο μαστό ενώ έχουν ενοχοποιηθεί για ερεθιστική και τοξική δράση στο δέρμα. Απόφεύγετε προϊόντα που στην ετικέτα τους αναγράφουν τις ουσίες: isopropylparaben, isobutylparaben, phenylparaben, benzylparaben και pentylparaben, propylparaben και butylparaben. Ωστόσο πολλές εταιρείες καλλυντικών στα προϊόντα τους πια έχουν την ένδειξη paraben-free.

2 Ρετινοειδή

Συνήθως αναγράφονται στην ετικέτα συστατικών όπως ρετινοϊκό οξύ, παλμιτικό, ρετιναλδεΰδη, αδαπαλένιο, τρετινοΐνη, ταζαροτένιο και ισοτρετινοΐνη (retinoic acid, retinyl palmitate, retinaldehyde, adapalene, tretinoin, tazarotene, isotretinoin).

Σύμφωνα με μελέτες υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της χρήσης ρετινοειδών και αυξημένου κινδύνου γενετικών ανωμαλιών στην ανάπτυξη μωρών.

 3 Υδροκινόνη (Hydroquinone)

Είναι κυρίαρχο στη λίστα των λευκαντικών συστατικών επειδή μειώνει την παραγωγή μελανίνης και αντιμετωπίζει τα σημάδια της υπερμελάχρωσης στην επιδερμίδα, σκουρόχρωμες κηλίδες, πανάδες και μέλασμα. Σε υψηλές συγκεντρώσεις προκαλεί ανεπιθύμητους ερεθισμούς, φωτοευαισθησία ή αλλεργικές δερματίτιδες ενώ τη συγκαταλέγουν στα τοξικά και καρκινογόνα συστατικά. Είτε παίρνατε υδροκινόνη πριν από την εγκυμοσύνη ή σκέφτεστε να τη χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία των σκουρόχρωμων κηλίδων του δέρματος που αναπτύσσονται μερικές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυτό είναι ένα προϊόν που πρέπει να αποφύγετε μέχρι να γεννηθεί το μωρό σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 45% αυτού του φαρμάκου απορροφάται από το δέρμα μετά από τοπική εφαρμογή.

4 Φθαλικές ενώσεις (Phthalates)

Πρόκειται για συνθετικά συστατικά που χρησιμοποιούνται ως διαλύτες σε προϊόντα μακιγιάζ (κραγιόν, βερνίκια), λοσιόν, αρώματα και γενικά σε συνθέσεις που αναγράφουν ότι περιέχουν parfum ή fragrance. Αποφεύγετε συστατικά όπως το BzBP, το DBP, το DEP, το DMP ή το φθαλικό άλας διαιθυλίου, διβουτυλίου ή βενζυλοβουτυλίου. Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση τους με διάφορες παθήσεις, από την υπέρταση έως τον διαβήτη.

5 Φορμαλδεΰδη

Αυτή η ουσία είναι μια γλυκόλη μεθυλενίου που αναγράφεται ως INCI, μεθανοδιόλη ή ένυδρη φορμαλδεΰδη και απελευθερώνεται από ορισμένα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται ευρέως, σε προϊόντα μαλλιών, βερνίκια νυχιών, προϊόντα καθαρισμού και σε ενυδατικές κρέμες προσώπου και χεριών. Η φορμαλδεΰδη κατατάσσεται στις πιθανές καρκινογόνες ουσίες, όταν εισπνέεται.

6 Τολουόλιο (Toluene)

Πρόκειται για μια οργανική χημική ένωση που χρησιμοποιείται ως διαλύτης σε βερνίκια νυχιών, σε βαφές και σε κάποια συνθετικά αρώματα. Θεωρείται τοξική και επικίνδυνη για το ανοσοποιητικό σύστημα. Η εισπνοή του προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ναυτία ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη του εμβρύου. Αποφεύγετε κάθε βερνίκι νυχιών που περιέχει μεθυλοβενζόλιο, τολουόλιο ή antisal 1a. Κάποια βερνίκια νυχιών περιέχουν τολουόλιο μαζί με φθαλικές ενώσεις και φορμαλδεΰδη και σχηματίζουν έναν ισχυρό συνδυασμό τοξινών που πρέπει να αποφεύγεται ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

7 Αμμωνία

/εριέχεται σε πολλές βαφές μαλλιών. Αν και ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν η βαφή μαλλιών είναι ή όχι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πολλοί τύποι βαφών περιέχουν χημικές ουσίες όπως είναι η αμμωνία, οι οποίες μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και τους πνεύμονες. Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία.

8 Θειογλυκολικό οξύ (Thioglycolic acid)

Χρησιμοποιείται σε κρέμες αποτρίχωσης. Μπορεί να αναγράφεται στην ετικέτα ως acetyl mercaptan, mercaptoacetate, mercaptoacetic acid ή thiovanic acid. Το θειογλυκολικό οξύ είναι το δραστικό συστατικό που βρίσκεται στις περισσότερες κρέμες αποτρίχωσης. Ενώ δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με την επίδραση αυτού του χημικού στα έμβρυα, η Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίζει το ποσοστό θειογλυκολικού οξέος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα προϊόντα στο 5%.

Το Box Pharmacy σας προτείνει