ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
6 τρόποι να σταματήσετε το ροχαλητό

6 τρόποι να σταματήσετε το ροχαλητό

6 τρόποι να σταματήσετε το ροχαλητό

Το 40% του γενικού πληθυσμού ροχαλίζει σύμφωνα με έρευνες. Αν ανήκετε σε αυτό το ποσοστό υπάρχουν τρόποι και προΐόντα για να το μειώσετε.

Το ροχαλητό οφείλεται στον κραδασμό των μαλακών μορίων του φάρυγγα και κυρίως της μαλθακής υπερώας των αμυγδαλών και της σταφυλής. Οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να το μειώσετε και να μπορέσετε να κοιμηθείτε εσείς αλλά και ο/η σύντροφός σας καλά.

1 Αποφύγετε την ύπτια θέση

Όταν κοιμάστε ανάσκελα αυτό κάνει τη βάση της γλώσσας σας και την μαλακή υπερώα να πέφτουν προς τα πίσω και να ακουμπούν στο τοίχωμα του λαιμού σας προκαλώντας ροχαλητό. Ράψτε ένα μπαλάκι του τένις στην πιτζάμα σας τους, ώστε να σας εμποδίζει να κοιμάστε ανάσκελα.

2 Χάστε βάρος και ασκηθείτε

Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν απώλεια βάρους – εάν είστε υπέρβαροι – και καθημερινή αεροβική άσκηση για 30 λεπτά (περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι). Το επιπλέον σωματικό βάρος συμβάλλει στη συρρίκνωση των ρινικών διόδων, δυσχεραίνοντας έτσι την αναπνοή σας ενώ η άσκηση τονώνει τις μυικές ομάδες του σώματος και  βελτιώνει και το αναπνευστικό σύστημα.

3 Ανοίξτε τις ρινικές σας διόδους

Οι περισσότεροι άνθρωποι ροχαλίζουν επειδή αναπνέουν από το στόμα, γιατί η ρινική διόδος είναι βουλωμένη. Δοκιμάστε τις ειδικές ρινικές ταινίες ώστε να αναπνέετε καλύτερα.

Breath Right: Ρινικές Ταινίες για Κανονική Επιδερμίδα με Μινθόλη - Μεγάλο Μέγεθος (10 Τεμ)

Breath Right: Ρινικές Ταινίες για Κανονική Επιδερμίδα - Μεσαίο Μέγεθος (30 Τεμ)

4 Καθαρίστε τη μύτη σας

Χρησιμοποιήστε ειδικά αποσυμφορητικά μύτης ή φυσιολογικούς ορούς για να καθαρίσετε την βουλωμένη μύτη σας ώστε να αναπνέετε ελεύθερα. Δοκιμάστε:

5 Φροντίστε να είστε ενυδατωμένοι

Όταν είστε αφυδατωμένοι οι ρινικές εκκρίσεις και η μαλακή υπερώα γίνονται πιο κολλώδεις και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα θορυβώδες ροχαλητό. Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6 Επισκεφτείτε έναν ΩΡΛ

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ένδειξη ενός σοβαρού προβλήματος. Ο ειδικός μπορεί να διαγνώσει: στραβό ρινικό διάφραγμα, πολύποδες ή αλλεργική ρινίτιδα, μακριά και παχιά σταφυλή και μαλακή υπερώα, υπερτροφικές αμυγδαλές, κρεατάκια, μεγάλη γλώσσα, μετατοπισμένη προς τα πίσω την κάτω γνάθο, κ.α. Επίσης μπορεί να ζητήσει μελέτη ύπνου για να διαπιστωθεί εάν πάσχετε από υπνική άπνοια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση, καρδιακή αρρυθμία, αύξηση του κινδύνου εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ ενοχοποιείται και για περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου κατά τον ύπνο από καρδιακή ανακοπή.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει