ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα 8 λάθη που κάνετε με τις ταινίες μέτρησης σακχά

Τα 8 λάθη που κάνετε με τις ταινίες μέτρησης σακχάρου

Οι ταινίες μέτρησης σακχάρου (τα γνωστά σε όλους χαρτάκια γλυκόζης) έχουν κι αυτά τα μυστικά τους. Εάν οι ενδείξεις δεν είναι πάντα σωστές μην τα ρίχνετε στον μετρητή σας. Μάθετε τα 8 λάθη που κάνετε με τις ταινίες μέτρησης σακχάρου και μετρήστε σωστά τη γλυκόζη σας.

Εάν πάσχετε από διαβήτη η συχνή αυτομετρηση σας βοηθά να ελέγχετε την πάθηση και οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα στις καθημερινές σας δραστηριοτητές. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αισθάνονται καλύτερα και έχουν λιγότερο άγχος σχετικά με την πάθησή τους. Ο γιατρός και ο φαρμακοποιός σας είναι οι πλέον κατάληλοι να σας υποδείξουν τα επίπεδα σακχάρου που σας αρμόζουν. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) τα επιθυμητά επίπεδα σακχάρου αίματος πριν απο το γεύμα (νηστικός) πρέπει να είναι κάτω απο 130 mg/dl και 2 ώρες μετά απο γεύμα κάτω απο 160mg/dl, σε άτομα με διαβήτη.

Τα 8 λάθη που κάνετε με τις ταινίες μέτρησης σακχάρου

Εάν ο μετρητής σας είναι παλιός, βρώμικος ή χαλασμένος μπορεί να δώσει λανθασμένες μετρήσεις. Αλλά εκείνο που θα πρέπει να προσέχετε με τις ταινίες μέτρησης σακχάρου είναι είναι τα εξής:

1 Τις αφήνετε οπουδήποτε                       

Τόσο οι μετρητές όσο όμως και οι ταινίες μέτρησης σακχάρου είναι ευαίσθητα στην υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία. Μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στο ηλιακό φως, δίπλα σε εστίες ή στο μπάνιο όπου υπάρχει υγρασία. Αποθηκεύστε τα σε ένα ντουλάπι.

2 Δεν τσεκάρετε την ημερομηνία λήξης

Μην χρησιμοποιείτε ληγμένες ταινίες μέτρησης σακχάρου γιατί θα δώσουν λανθασμένες μετρήσεις

3 Δεν πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας

Φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν από κάθε μέτρηση και να τα στεγνώνετε σωστά, και όχι μόνο το σημείο λήψης αίματος (δάκτυλο).

4 Δεν τρυπάτε στο σωστό σημείο

Θα πρέπει να τρυπάτε συνήθως στα πλάγια των δακτύλων για να πάρετε μια καλή σταγόνα αίματος και να φέρνετε σε επαφή τη σταγόνα αίματος με την ταινία στο σημείο απορρόφησης.

5 Χρησιμοποιείτε οινόπνευμα

Αν χρησιμοποιείτε οινόπνευμα κατά τη μέτρηση αφήστε το πρώτα να στεγνώσει. Το οινόπνευμα ξηραίνει το δέρμα.

6 Δεν χρησιμοποιείτε ταινίες συμβατές με τον μετρητή σας

Οι ταινίες μέτρησης σακχάρου που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι συμβατές με τον μετρητή σακχάρου.

7 Παίρνετε κάποια φάρμακα

Προσοχή στη χρήση φαρμάκων ή και βιταμινώ όπως παρακεταμόλη, βιταμίνη C κ.λπ., γιατί μπορεί να μεταβάλουν την τιμή της μέτρησης. Τα φάρμακα αυτά αλληλεπιδρούν με τα ενζυμα που περιέχονται στις ταινίες μέτρησης σακχάρου.

8 Μετράτε το σάκχαρό σας όποτε εσείς θέλετε

Οι καλύτερες ώρες για να μετρήσετε το σάκχαρό σας είναι ακριβώς πριν και 2 ώρες μετά απο τα μεγαλύτερα γεύματα της ημέρας.

Οι 5 top ταινίες μέτρησης σακχάρου

1 Ζαφείρι Ταινίες Μέτρησης Γλυκόζης (50 Ταινίες) της Medismart

Ταινίες μέτρησης σακχάρου για τον μετρητή σακχάρου Ελβετικής προέλευσης Medismart Sapphire. Μεγάλη ακρίβεια >90%, ευκολία στη χρήση (2 βήματα), μικρή ποσότητα αίματος (0.6μL) και γρήγορη μέτρηση σε 5 δευτερόλεπτα.

2 Freestyle Precision Ταινίες Μέτρησης Γλυκόζης Αίματος (50 Ταινίες) της Abbot

Οι νέες ταινίες γλυκόζης FreeStyle Precision της Abbott που δε χρειάζονται κωδικοποίηση, δίνουν αποτέλεσμα σε μόνο 5 δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα λειτουργούν με πολύ μικρή ποσότητα αίματος, εξασφαλίζοντας πραγματικά ανώδυνη και απλή μέτρηση. Η εύκολη τοποθέτηση αίματος αποτρέπει την άσκοπη σπατάλη ταινιών ενώ η μοναδική χημική σύνθεση των νέων ταινιών αποτρέπει τις επιδράσεις από συνήθεις ουσίες (κοινά φάρμακα, βιταμίνες κ.ά.) που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας αξεπέραστη αξιοπιστία. Οι νέες ταινίες αντικαθιστούν τις ταινίες Precision Xtra Plus.


3 Accu - Chek Aviva Δοκιμαστικές Ταινίες Μέτρησης Γλυκόζης (50 Ταινίες) της Roche.

Ιδανικές για τον αυτοέλεγχο του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα, είναι εύκολες στη χρήση. Απορροφούν μια μικροσκοπική σταγόνα αίματος και χρειάζονται μικρό δείγμα αίματος, μόλις 0.6 ml. Το μεγαλύτερο και πιο φαρδύ μέγεθος ταινιών, καθιστά τη χρήση τους ευκολότερη από άτομα κάθε ηλικίας. Σίγουρη μέτρηση για ασφαλή και έγκυρα αποτελέσματα χάρη στα ειδικά ηλεκτρόδια. Τα οκτώ ηλεκτρόδια στην κορυφή κάθε δοκιμαστικής ταινίας βοηθά τον μετρητή να ανιχνεύει και να προλαμβάνει αναξιόπιστα αποτελέσματα.

4 Luna Duo Ταινίες Μέτρησης Σακχάρου 50τμχ της Wellion.

Ταινίες μέτρησης σακχάρου, χωρίς κωδικοποίηση εναρμονισμένες με τους νέους κανονισμούς ISO. Διατίθεται σε συσκευασία 50 τεμαχίων. Δίνουν αποτελέσματα σε 5 secs και για τη μέτρηση απαιτείται ποσότητα 0,5 μικρολίτρων αίματος.
 

5 Contour Next Ταινίες Μέτρησης Γλυκόζης Αίματος (50 Ταινίες) της Bayer

Συμβατές με τους μετρητές CONTOUR® XT προσφέρουν αξιόπιστα αποτελέσματα, σχεδιασμένες να λειτουργούν με την τεχνολογία πολλαπλού-παλμού CONTOUR® XT, προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια, ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος, με τεχνολογία No CodingTM που εξαλείφει σφάλματα από λάθος κωδικοποίηση. Δεν επηρεάζονται από πολλές κοινές ουσίες παρεμβολής.
 

Να θυμάστε πως η τακτική και προγραμματισμένη αυτομέτρηση σακχάρου παρέχει πολύτιμα στοιχεία, τα οποία ο ασθενής θα πρεπει να παραδίδει στο γιατρό του για την σωστή χορήγηση ή τροποποίηση της φαρμακευτικής του αγωγής.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει