ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα 6 λάθη που κάνετε στο μπάνιο του μωρού

Τα 6 λάθη που κάνετε στο μπάνιο του μωρού

Η φροντίδα και ο καθαρισμός της λεπτής και ευαίσθητης επιδερμίδας του μωρού είναι διαφορετική από τη δική σας! Δείτε τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε στο μπάνιο του μωρού.

1 Κάνετε μπάνιο το μωρό σας πολύ συχνά

Μπορεί να είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού το καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα τρία στάδια “μπάνιο, τάισμα, ύπνος”, αλλά όταν πρόκειται για το μπάνιο του μωρού σας, το καθημερινό βραδινό μπάνιο δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά, εκτός αν το μωρό λερώθηκε πολύ στην πάνα και τότε χρειάζεται οπωσδήποτε καθαριότητα κάτω από το νερό!

2 Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα στο μπάνιο

Δεν χρειάζεστε πάρα πολλά βρεφικά προϊόντα. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό καθαριστικό 2 σε 1, χωρίς συντηρητικά, parabens, σαπούνι, χρώματα και ερεθιστικά αρώματα. To Tol Velvet Mild Bath Pharmasept Απαλό Παιδικό Αφρόλουτρο για Σώμα & Μαλλιά (1 Λίτρο) της Pharmasept, είναι Φυσικό παιδικό αφρόλουτρο, χωρίς αλκάλια ή σαπούνι, που καθαρίζει απαλά σώμα και μαλλιά χωρίς να τσούζει τα μάτια. Εμπλουτισμένο με φυτικά εκχυλίσματα, ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνες, προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα από ερεθισμούς και χαρίζει στην επιδερμίδα τη σωστή ενυδάτωση και απαλότητα ώστε να αποφεύγεται η ξηροδερμία. Παράλληλα, χάρη στο ουδέτερο pH7 και το ευχάριστο υποαλλεργικό άρωμα αποτελεί ιδανική επιλογή για την καθημερινή φροντίδα του μωρού αλλά και των ατόμων με υπερευαίσθητη επιδερμίδα. Το Babyderm Απαλό 2 σε 1 Σαμπουάν & Αφρόλουτρο της Intermed περιέχει χαμομήλι, πανθενόλη και ω3, ω6 λιπαρά οξέα για αντιοξειδωτική προστασία και προστασία της υδρολιπιδικής στιβάδας του δέρματος. Δεν τσούζει τα μάτια. Κατάλληλο για βρέφη και παιδιά 0-6 ετών.

3 H θερμοκρασία είναι υψηλή ή χαμηλή

Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του νερού είναι σωστή: περίπου 37 βαθμούς Κελσίου. Προσέξτε επίσης και τις απότομες αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας του νερού! Μη χρησιμοποιείτε νερό απευθείας από τη βρύση αλλά από μια κανάτα γεμάτη με νερό στη σωστή θερμοκρασία. Χρησιμοποιείτε ένα Θερμόμετρο Μπάνιου όπως αυτό της Nuk. Έχει ευανάγνωστη διαβάθμιση που δείχνει με ακρίβεια τη θερμοκρασία του νερού καθώς και την ιδανική θερμοκρασία για το μπάνιο του μωρού σας (37°C), είναι από άθραυστο, ανθεκτικό υλικό – με πολύχρωμα σχέδια ειδικά για μικρά παιδιά.

4 Δεν χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι

Όταν κάνετε μπάνιο στο μωρό καλό είναι να χρησιμοποιείτε σφουγγάρι, παρά τα χέρια σας ή έστω ειδικά πανάκια για μωρά. Δείξτε μεγάλη σχολαστικότητα στο λαιμό, στις μασχάλες και ανάμεσα στα δάχτυλα χεριών και ποδιών. Δοκιμάστε το: Σφουγγάρι Φυσικό Medium 0m+ της Chicco, με 100% φυσική μεσογειακή ποιότητα, γίνεται ιδιαίτερα απαλό όταν έρχεται σε επαφή με νερό και είναι απορροφητικό. Ιδανικό για τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού κατά τους οποίους το δέρμα είναι ευαίσθητο και ερεθίζεται εύκολα.

5 Δεν το πλένετε καθόλου επειδή φοβάστε το ομφαλικό κολόβωμα

Το ομφαλικό κολόβωμα όπως και ο ομφαλός χρειάζονται φροντίδα για να αποφύγετε τις μολύνσεις. Κάθε φορά που αλλάζετε πάνα στο μωρό, καθαρίζετε την περιοχή με ένα κομμάτι βαμβάκι με οινόπνευμα. Ο καθαρισμός αυτός πρέπει να συνεχίζεται για 15 ημέρες ακόμη, αφού πέσει το κολόβωμα. Μέχρι να επουλωθεί πλήρως το ομφαλικό κολόβωμα, καλό είναι να αποφεύγεται το μπάνιο μέσα στο μπανάκι. Φροντίστε να πλένετε το νεογέννητο τοπικά, βρέχοντάς το με χλιαρό νερό και καθαρίζοντας τις ευαίσθητες περιοχές με ένα σφουγγαράκι.

6 Βιάζεστε να του κάνετε μπάνιο

Μην κανετε βιαστικές και απότομες κινήσεις. Αν πιέζεστε από τον χρόνο ζητήστε βοήθεια. Το μπάνιο του μωρού πρέπει να γίνεται σε ήρεμη ατμόσφαιρα, με στοργή και τρυφερότητα.

Διαβάστε ακόμη: Τα 8 απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείτε για το πρώτο μπανάκι του μωρού σας

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
147 πόντους
5,45€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
836 πόντους
50,73€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
480 πόντους
26,92€ Τιμή καταλόγου