ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς να απαλλαγείτε από την αλλεργική ρινίτιδα

Πώς να απαλλαγείτε από την αλλεργική ρινίτιδα

Οι αλλεργίες βρίσκονται σε έξαρση την άνοιξη. Η αλλεργική ρινίτιδα είναι κάποιες φορές εποχιακή και ταλαιπωρεί πολλούς. Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από την αλλεργική ρινίτιδα και να αναπνεύστε ελεύθερα.

Τι είναι η αλλεργική ρινίτιδα;

Πρόκειται για φλεγμονή του βλεννογόνου της μύτης επειδή ήρθε σε επαφή με κάποιο αλλεργιογόνο του περιβάλλοντος. Τα πιο συχνά αλλεργιογόνα είναι η γύρις των δένδρων, το γρασίδι, τα τριχίδια ζώων, η σκόνη, η μούχλα και τα ακάρεα. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μοιάζουν πολύ με αυτά του κοινού κρυολογήματος: φταρνίσματα, ρινική καταρροή, βούλωμα μύτης, καταρροή ματιών, πονοκέφαλος.

Πώς να απαλλαγείτε από την αλλεργική ρινίτιδα:

1 Προστατευτείτε από τα αλλεργιογόνα

Αν και η πλήρης αποφυγή των αλλεργιογόνων είναι ανέφικτη ωστόσο μικρές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν όπως να αποφεύγετε τις μέρες και τις ώρες υψηλής γυρεοφορίας, να κλείνετε τα παράθυρα, να απομακρύνετε κατοικίδια που πιθανόν να σας προκαλούν αλλεργίες, να καθαρίζετε το σπίτι τακτικά, να αλλάζετε σεντόνια και να τα πλένετε σε υψηλές θερμοκρασίες κ.λπ.

2 Πάρτε βιταμίνη C

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά η βιταμίνη C είναι αντιισταμινική και συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών. Το Acerola Extract Powder (Vegetarian) της Now Foods είναι φυσική πηγή βιταμίνης C σε σκόνη, αντιμετωπίζει την  Αλλεργική Ρινίτιδα. Η NOW Acerola σε σκόνη, είναι τιτλοδοτημένη (συμπυκνωμένη 4:1) με προσθήκη έξτρα ασκορβικού οξέος. Συνεπώς, υπάρχει συγκέντρωση 170 mg φυσικής βιταμίνης C ανά μερίδα!

3 Δοκιμάστε το υπέρτονο θαλασσινό νερό

Τα οφέλη του υπέρτονου θαλασσινού νερού έχουν διαπιστωθεί από κλινικές μελέτες. Σύμφωνα με μελέτη η χορήγηση υπέρτονου διαλύματος με χαμηλή αλατότητα για 6 εβδομάδες βελτίωσε σημαντικά τα ρινικά συμπτώματα και οδήγησε σε μείωση της συχνότητας χορήγησης κορτικοστεροειδών. Τα διαλύματα αυτά δεν προκαλούν εθισμό και έτσι μπορεί να χορηγούνται μακροχρόνια, δεν προκαλούν ξηρότητα, δεν επηρεάζουν τη γεύση και δεν καταστρέφουν το ρινικό επιθήλιο σε αντίθεση με τα φαρμακευτικά αποσυμφορητικά που δημιουργούν φαρμακευτική ρινίτιδα. Το Spray Υπέρτονο Ρινικό Αποσυμφορητικό Για Ενήλικες & Παιδιά Ηλικίας 2+ της Physiomer είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση έναντι των φαρμακευτικών αποσυμφορητικών για τη ρινική αποσυμφόρηση. Το ισότονο σπρέι θαλασσινού νερού Physiodose της Gilbert είναι ένα 100% φυσικό, στείρο και χωρίς συντηρητικά προϊόν. Φυσικά πλούσιο σε μεταλλικά άλατα και θαλάσσια ιχνοστοιχεία, συνιστάται για το καθημερινό πλύσιμο των ρινικών κοιλοτήτων σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ρινικής συμφόρησης ή ξηρότητας της μύτης. Το Frezymar Normal - Υπέρτονο Σπρέυ Ρινικής Αποσυμφόρησης της Frezyderm περιέχει 100% φυσικό θαλασσινό νερό πλούσιο σε μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, μειώνει τη ρινική συμφόρηση, έχει αντιφλεγμονώδης δράση, προστατεύει από βακτήρια και ιούς, συμβάλλει στην αναγέννηση κυττάρων ρινικού βλεννογόνου και σέβεται τους ρινικούς βλεννογόνους.

4 Συμπληρώστε τη διατροφή σας με λούφα

Η λούφα χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με άλλα βότανα για όλες τις περιπτώσεις των αλλεργιών. Δρά «μπλοκάροντας» και αποβάλλοντας τις τοξίνες που εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ρινίτιδας, όπως το φτέρνισμα, η ρινόρροια και η ρινική συμφόρηση. Το σπουδαιότερο όφελος από τη χρήση του βοτάνου είναι η έλλειψη των ανεπιθύμητων ενεργειών που συνήθως παρουσιάζουν τα συνθετικά αντιισταμινικά, όπως υπνηλία και καταβολή. Είναι δυνατή η χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Το συμπλήρωμα διατροφής Luffa της A.Vogel έχει απευαισθητοποιητική δράση (μπλοκάρισμα αλλεργιογόνων),  είναι αντιφλεγμονώδες, περιέχει σύνθεση 7 τροπικών βοτάνων και  εκχυλίσματα βοτάνων φρέσκιας συγκομιδής ενώ μπορεί να ληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή.

5 Ανακουφιστείτε με αποσυμφορητικά

Ανακουφίζουν από το μπούκωμα προκαλώντας σύσπαση των αγγείων της μύτης προσωρινά. (Καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε αποσυμφορητικά για περισσότερες από 3 έως 5 ημέρες γιατί δεν αποτελούν φαρμακευτική αγωγή κατά της αλλεργικής ρινίτιδας.) Το Nasaleze Mint για την Αλλεργική Ρινίτιδα με Αιθέριο Έλαιο Μέντας είναι πρωτοποριακό εκνέφωμα φυσικής κυτταρίνης (φυτοαντιμετώπιση-φυτοπρόληψη), το οποίο αντιμετωπίζει την αλλεργική ρινίτιδα. Μετατρέπεται σε διάφανο gel µόλις εισέλθει στη µύτη. Υποκαθιστά και συµπληρώνει την απαραίτητη ποσότητα και ποιότητα φυσικής βλέννης στη ρινική κοιλότητα. Το συνιστούν αλλεργιολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι και παιδίατροι παγκοσµίως. Δοκιμάστε επίσης, το Σπρεϋ για τη Μύτη με Aloe Vera Pharma PantheNose της Dr Muller με πανθενόλη και Aloe Vera για ενυδατική και επουλωτική δράση. Καθαρίζει τη μύτη απαλά, απομακρύνει τις κρούστες από τη ρινική βλεννογόνο μεμβράνη, ενυδατώνει τη ξηρή ρινική βλεννογόνο μεμβράνη και προστατεύει από την ξηρότητα και αναζωογονεί το ρινικό βλεννογόνο. Το Rhinodoron Ρινικό Εκνέφωμα με Αλόη Βέρα της Weleda μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά για την φροντίδα της μύτης, π.χ. σε σπίτια με ξηρό αέρα ή γραφεία ή ως συνοδευτικό μέτρο κατά την περίοδο αλλεργιών, όταν οι βλενογόνοι είναι ερεθισμένοι.

6 Ακολουθήστε τη σωστή φαρμακευτική θεραπεία

Για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας ο γιατρός σας θα σας χορηγήσει φάρμακα ανάλογα με το είδος των συμπτωμάτων και τη βαρύτητά τους. Τα κυριότερα είναι τα αντιισταμινικά, τα ενδορινικά spray κορτιζόνης, ανταγωνιστές λευκοτριενίων για όσους έχουν και άσθμα.

7 Μάθετε για την ανοσοθεραπεία

Η θεραπεία αυτή ουσιαστικά αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό αντιμετωπίζει το αλλεργιογόνο ως εχθρό. Είναι ενέσιμη ή υπογλώσσια θεραπεία και διαρκεί από 3 εώς και 5 χρόνια. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά από τον πρώτο χρόνο της θεραπείας.