ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς να δυναμώσετε τα εύθραυστα μαλλιά σας

Πώς να δυναμώσετε τα εύθραυστα μαλλιά σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν σε εύθραυστα μαλλιά. Υπάρχουν όμως και πολλά μυστικά φροντίδας. Δείτε ποια θα σώσουν τα μαλλιά σας από την ξηρότητα.

 

Τα αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά συνήθως έχουν ξηρή, εύθραυστη και σπασμένη τρίχα. Προκαλούνται από πολλούς παράγοντες, από χρήση υπερβολικής θερμότητας έως τις χημικές διεργασίες, με αποτέλεσμα τα αδύναμα μαλλιά να είναι δύσκολο στη φροντίδα και την περιποίησή τους. Τα μαλλιά αποκτούν ξηρότητα, είτε γιατί το τριχωτό της κεφαλής δεν παράγει επαρκή φυσικά έλαια είτε γιατί δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα αποθέματα υγρασίας. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές και μυστικά για τη περιποίηση των μαλλιών θα μπορέσετε να τα επαναφέρετε στις παλιές τους δόξες. 

Τι κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και αδύναμα;

Η τρίχα αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη: τη ρίζα και το στέλεχος. Τα μαλλιά αποτελούνται από μια πρωτεΐνη, την κερατίνη, καθώς και από λιπίδια από τους σμηγματογόνους αδένες που παρέχουν προστασία στα μαλλιά. Περιέχουν επίσης μελανίνη, την χρωστική που ευθύνεται για το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Με την πάροδο του χρόνου τα μαλλιά γίνονται αδύναμα και εύθραυστα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που τα κάνουν αδύναμα, με σπασμένες άκρες, και φθορά που τα καθιστά εύθραυστα όπως ο ήλιος, η ρύπανση, οι διατροφικές ελλείψεις, το βούρτσισμα των μαλλιών με λάθος τρόπο, η υπερβολική χρήση ζεστών εργαλείων όπως το σεσουάρ, το ψαλίδι και το «σίδερο», πολλές χημικές διεργασίες (όπως ίσιωμα και βαφές), το υπερβολικό λούσιμο με ακατάλληλα προϊόντα. Για να βοηθήσετε τα εύθραυστα μαλλιά να βελτιωθούν και να φαίνονται απαλά, λαμπερά, μεταξένια, δυνατά και ζωντανά, ακολουθήστε μερικά απλά μυστικά φροντίδας.

Δυναμώστε τα εύθραυστα μαλλιά με αυτά τα tips

Δεδομένου ότι το καθημερινό στυλ είναι ο κύριος παράγοντας που προκαλεί αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά, απαντήστε στις εξής ερωτήσεις: Ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα; Λούζεστε καθημερινά; Κάνετε πολύ συχνά βαφές  ή ισιώνετε με χημικά τα μαλλιά; Τα στεγνώνετε πάντα με σεσουάρ ή άλλα ζεστά εργαλεία; Εάν απαντήσατε «ναι» σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή στην φροντίδα τους και να κάνετε κινήσεις που σώζουν.

1 Μην τα ξεμπερδεύετε όταν είναι βρεγμένα 

Γνωρίζετε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα; Προσπαθήστε να τα βουρτσίζετε πριν το ντους για να τα ξεμπερδέψετε και μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε χτένες με μεγάλα δόντια ή ειδικά σχεδιασμένες βούρτσες για να αποφύγετε το τράβηγμα της τρίχας. H Βούρτσα Compact Styler Gold Leaf της Tangle Teezer ξεμπερδεύει τα μαλλιά και απομακρύνει εύκολα τους κόμπους. Χάρη στη μοναδική θήκη της που ανοίγει με ένα κλικ, προστατεύει τα δόντια από τη σκόνη και αποτρέπει τη φθορά. Ιδανική για στεγνά και βρεγμένα μαλλιά!

Επιπλέον, αντί να χρησιμοποιείτε μια κλασσική πετσέτα μπάνιου και να τρίβετε τα μαλλιά σας για να στεγνώσουν, χρησιμοποιήστε μια απαλή πετσέτα μικροϊνών, ή ακόμα και ένα παλιό μπλουζάκι και αφήστε το να απορροφήσει την υγρασία, χωρίς να τρίβετε τα μαλλιά σας. Βάζετε πάντα στις άκρες ένα έλαιο όπως το Λαδάκι για τις Άκρες των Μαλλιών Oblepikha Oil for Hair Ends της Natura Siberica. Η συχνή χρήση του λαδιού λύνει το πρόβλημα της ψαλίδας και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή και καθαρά.  

2 Μειώστε τη θερμότητα 

Η θερμότητα είναι ο νούμερο ένα εχθρός όσον αφορά την υγεία των μαλλιών σας. Όταν βρίσκεστε έξω στον καυτό ήλιο, προστατεύστε τα μαλλιά σας από τις σκληρές και καταστροφικές ακτίνες UV, φορώντας καπέλο ή αναζητώντας σκιά. Όταν κάνετε ντους, κρατήστε το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία και ξεπλένετέ τα με κρύο νερό για να βοηθήσετε την επιδερμίδα να διατηρήσει τα φυσικά της έλαια. Τέλος, προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα καυτά εργαλεία όταν μπορείτε. Η θερμότητα από σεσουάρ ή το ψαλίδι στεγνώνει όλη την υγρασία από τα μαλλιά σας αλλά «στεγνώνει» και την τρίχα. Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας ενώ ακόμη στάζουν από το νερό. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι κατά 70% στεγνά όταν θα χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, σε απόσταση 15 εκατοστών, στη χαμηλή σκάλα και σε διαρκή κίνηση. Χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα styling κατά της θερμότητας. Το σπρέι επανόρθωσης για κατεστραμμένα και εύθραυστα Phytokeratine Repairing Spray της Phyto προστατεύει τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες και το σπάσιμο κατά τη διάρκεια του styling, το στέγνωμα ή το ίσιωμα. Εμπλουτισμένο με Φυτική Κερατίνη και υαλουρονικό οξύ εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση. 

3 Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα 

Τα εύθραυστα μαλλιά είναι συχνά αφυδατωμένα και ξηρά, οπότε τα ενυδατικά προϊόντα περιποίησης είναι το μυστικό εάν θέλετε να τα ενυδατώσετε. Αναζητήστε ενυδατικά σαμπουάν με pH 4.5 -6.7 και conditioners με ενυδατικά και θρεπτικά έλαια, γλυκερίνη και shea butter για πλούσια ενυδάτωση σε βάθος. Χρησιμοποιήστε προϊόντα όπως σπρέι επανόρθωσης, ορούς μαλλιών, όπως ο ορός μαλλιών Grow Hair Serum της Cocosolis που βελτιώνει τη δομή της τρίχας και την λάμψη των μαλλιών, επεκτείνει τον κύκλο ζωής των μαλλιών και θρέφει εντατικά το τριχωτό της κεφαλής, καθώς μαλακτικά leave in μετά το λούσιμο. 

4 Απλώστε μια μάσκα

Μια στο τόσο φροντίζετε τα μαλλιά σας με μια μάσκα. Αυτή περιέχει ενεργά συστατικά που επιδιορθώνουν την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά υγιή και απαλά. Επιπλέον, πολλές μάσκες περιέχουν πλούσια έλαια που τους παρέχουν ενυδάτωση. H επανορθωτική μάσκα μαλλιών με Βούτυρο Μάνγκο για Μεταξένια Μαλλιά της Klorane είναι ειδικά σχεδιασμένη για να χαρίσει ασύγκριτη και απόλυτη τροφή και επανόρθωση, ακόμα και στα πιο αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Θρέφει και αναδομεί το στέλεχος της τρίχας σε βάθος και για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ παράλληλα λειαίνει τα λέπια της τρίχας έτσι ώστε να είναι λιγότερο πορώδης και πιο ανθεκτική στις εξωτερικές επιθέσεις. 

5 Μη βάζετε πολύ σαμπουάν

Ακριβώς όπως πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τη θερμότητα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα διάλειμμα από το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Το υπερβολικό σαμπουάν στα μαλλιά σας μπορεί να τα αφυδατώσει και να τα αφήσει αδύναμα και ευάλωτα στις φθορές. Αντί να τα λούζετε κάθε μέρα, χρησιμοποιήστε ένα ξηρό σαμπουάν, εάν χρειάζεστε μια γρήγορη ανανέωση. Το ξηρό σαμπουάν κατά της λιπαρότητας για εντατικό καθαρισμό και αναζωογόνηση χωρίς νερό Dercos Nutrients Detox της Vichy συνδυάζει την άργιλο καολίνης για απορρόφηση του σμήγματος και την αποτοξινωτική σπιρουλίνα.

6 Κοιμηθείτε σε σατέν μαξιλαροθήκη

‘Όταν κοιμόμαστε το κεφάλι μας ζυγίζει περίπου 5 κιλά! Η πίεση που ασκείται από το βάρος του κεφαλιού και η τριβή της τρίχας στη μαξιλαροθήκη απορροφά μεγάλο μέρος από τα φυσικά τους έλαια και κάνει την τρίχα ιδιαίτερα εύθραυστη. Επιλέξτε μια μαξιλαροθήκη από σατέν ώστε τα μαλλιά να γλιστράνε και η τρίχα να μην σπάει.

7 Ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή

Με τη σωστή διατροφή θα διατηρήσετε μαλλιά σας γερά, υγιή και πλούσια. Επιλέγετε τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως είναι η Β6, η Β12, η βιοτίνη και το φυλλικό οξύ καθώς και σίδηρο. Το συμπλήρωμα διατροφής για μαλλιά Anacaps Progressiv της Ducray προσφέρει στον βολβό της τρίχας βιοτίνη (βιταμίνη Β8),σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο που συμμετέχουν στη διατήρηση μιας υγιούς τρίχας και βιταμίνη Β6 που συνεισφέρει στην ομαλή σύνθεση κυστεΐνης. Επιπλέον, η βιταμίνη Β6 συνεισφέρει στη διατήρηση μιας φυσιολογικής ορμονικής δραστηριότητας. Το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, όπως και οι βιταμίνες C και B2 βοηθούν στην προστασία των κυττάρων έναντι του οξειδωτικού στρες. 

8 Κάντε μία κούρα μαλλιών

Εάν τα εύθραυστα μαλλιά σας έχουν ήδη σπασμένες άκρες, φριζάρουν, και η τρίχα είναι αδύναμη και λεπτή, ήρθε η ώρα να μπείτε στο κομμωτήριο για επαγγελματική περιποίηση. Η τακτική επαγγελματική φροντίδα των μαλλιών θα βελτιώσει την ποιότητα της τρίχας και την εμφάνισή τους και θα εμποδίσει τις σπασμένες άκρες να κάνουν την τρίχα εύθραυστη τρίχα και αδύναμη.  

Φίλια Μητρομάρα

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
77 πόντους
3,00€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
468 πόντους
15,61€ Τιμή καταλόγου