ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ποια σημαντική βιταμίνη μας λείπει περισσότερο;

Ποια σημαντική βιταμίνη μας λείπει περισσότερο;

Γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη που μας λείπει περισσότερο στην Ελλάδα! Παρόλο που ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι έχουμε έλλειμμα της βιταμίνης D, και η ανεπάρκειά της αφορά όλες τις ηλικίες! Δείτε τι κάνει η σημαντική βιταμίνη που μας λείπει περισσότερο και ποια είναι τα 7 καλύτερα συμπληρώματα διατροφής.

Τι κάνει η βιταμίνη D;

Η βιταμίνη D D αποτελεί μία λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία μπορεί να ληφθεί μέσω της διατροφής ή να συντεθεί από τον οργανισμό κατόπιν της έκθεσης του δέρματος στο ηλιακό φως (UVB).  Συμβάλλει:

•             στην ανάπτυξη και την συντήρηση δυνατών οστών & δοντιών.

•             στην απορρόφηση και την αξιοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου.

•             στην οστεοπόρωση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

•             στην εύρυθμη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και του νευρικού συστήματος.

Γιατί μας λείπει η βιταμίνη D;

Το 90% της βιταμίνης D που χρειάζεται το σώμα μας το λαμβάνουμε από τον ήλιο. Μόλις 20 λεπτά έκθεσης κάθε μέρα στον ήλιο αρκούν για να συνθέσει το σώμα μας τη βιταμίνη D. Το υπόλοιπο 10% της βιταμίνης D το λαμβάνουμε μέσω της διατροφής. Όμως δεν μπορούμε εύκολα να συνθέσουμε βιταμίνη D επειδή:

•             το δέρμα μας είναι πιο σκούρο και η σύνθεσή της βμποδίζεται λόγω της μελανίνης.

•             δεν εκθέτουμε το σώμα μας, κυρίως τα χέρια στον ήλιο λόγω του κινδύνου του καρκίνου του δέρματος

•             χρησιμοποιούμε αντιηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, που εμποδίζουν τη σύνθεση της βιταμίνης D.

•             Είμαστε εκτεθειμένοι στη μόλυνση της ατμόσφαιρας η οποία εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στο δέρμα μας.

Ποιες είναι καλές πηγές της βιταμίνης D;

Καλές πηγές της βιταμίνης D είναι ο σολομός, ο τόνος, τα αυγά από κότα ελευθέρας βοσκής, τα γαλακτομικά προιόντα, τα εμπλουτισμένα τρόφιμα με βιταμίνη D και τα μανιτάρια.

Ποια είναι τα 7 καλύτερα συμπληρώματα βιταμίνης D;

Η ανάγκη για συμπληρωματική βιταμίνη D δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, λόγω χρήσης αντηλιακών, όπως και η αύξηση του χρόνου που περνάμε σε εσωτερικούς χώρους αφαιρούν τα φυσικά μέσα παραγωγής της βιταμίνης D του οργανισμού μας. Αυτά είναι τα 7  καλύτερα συμπληρώματα βιταμίνης D.

1 Vitamin D 1000iu 25mg (120 Tablets) της Lamberts

Η βιταμίνη D της Lamberts παρουσιάζεται στην φυσική της μορφή D3 (cholecalciferol) που αποτελεί την πιο εύκολα απορροφήσιμη μορφή.

2 Vitamin D3 1000i.u για Γερά Οστά & Δόντια (30 Ταμπλέτες) της Health Aid

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) είναι η πιο βιοδιαθέσιμη η πιο αφομοιώσιμη από τον οργανισμό μορφή βιταμίνης D.

3 Vitamin D 3 1000IU - Βιταμίνη D3 για Οστά και Δόντια (90 Ταμπλέτες) της Solgar

Η Vitamin D3 tabs της Solgar είναι μέγιστης ισχύος και βιοδιαθεσιμότητας και θεωρείται απαραίτητη για την υγεία των οστών, του νευρικού συστήματος και σύμφωνα με τελευταίες μελέτες  και για την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού από αυτοάνοσα νοσήματα και καρδιοπάθειες.

4 Osteocare με Ψευδάργυρο & Βιτ.D3 για Δυνατά Οστά (30 Ταμπλέτες) της Vitabiotics

Το συμπλήρωμα διατροφής Osteocare Original Tablets της Vitabiotics αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό ασβεστίου, βιταμίνης D, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Κατάλληλο για χορτοφάγους.

5 Vitamin D3 1000iu (180 Μαλακές Κάψουλες) της Nature's Plus

Τα Nature's Plus® Vitamin D3 1000 IU Softgels, γίνονται με την υψηλότερη σε ποιότητα βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) και ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα στάνταρ καθαρότητας, συμπεριλαμβανομένου της California's Proposition 65.6 Liquid Vitamin D-3 - 2 oz. (59,2ml) της Now Foods

Η NOW Liquid Vitamin D-3 μπορεί να ληφθεί μόνη της ή να προστεθεί σε χυμούς, ροφήματα πρωτεΐνης ή άλλα υγιεινά ποτά. Η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) είναι εύκολα απορροφήσιμη, αξιοποιείται από το σώμα και έχει εξαιρετικά χαμηλή τοξικότητα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από υγρές πηγές είναι πιο εύκολο να απορροφηθούν σε σχέση με τα στερεά.

7 Calciofix 600 + D3 (90 Ταμπλέτες) της Intermed

Το Calciofix είναι καταπινόμενα δισκία ασβεστίου & βιταμίνης D3 για την κάλυψη των αναγκών σε ασβέστιο και βιταμίνη D3 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης καθώς και σε όποια άλλη περίοδο της ζωής της γυναίκας υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ασβέστιο & βιταμίνη D.