ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Μειώστε τον πόνο της αρθρίτιδας με 7 φυσικούς τρόπ

Μειώστε τον πόνο της αρθρίτιδας με 7 φυσικούς τρόπους

Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή, ακόμη και νέους ανθρώπους. Εάν έχετε αρθρίτιδα και ο πόνος δυσκολεύει την καθημερινότητά σας μπορείτε να μειώσετε τον πόνο της αρθρίτιδας με 7 φυσικούς τρόπους.

Τί είναι η αρθρίτιδα;

Η αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονή των αρθρώσεων που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις και τους μυς, και σας εμποδίζει να κάνετε απλά πράγματα που πολλοί θεωρούν δεδομένα όπως το να περπατήσετε, να σηκωθείτε ή να σταθείτε όρθιοι για κάποια ώρα. Υπάρχουν πολλών ειδών αρθρίτιδες ανάλογα με το αίτιο που τις προκάλεσε αλλά οι βασικές κατηγορίες είναι δύο:

  • Άσηπτες όπου δεν υπάρχει μικροβιακή λοίμωξη.
  • Σηπτικές όπου υπάρχει μικροβιακή μόλυνση.

Πού οφείλεται η αρθρίτιδα

Παλαιά κατάγματα, υπερχρησία της άρθρωσης, μόλυνση από μικροβιακά στελέχη και διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα είναι οι βασικές αιτίες της αρθρίτιδας. Γενικά όμως είναι αποτέλεσμα εκφύλισης της άρθρωσης η οποία προκαλεί δυσκολία στην κίνηση, πόνο, πρήξιμο και αδυναμία στη περιοχή.

Ποια είναι τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα

  • Δυσκολία στην κίνηση της άρθρωσης
  • Ακαμψία της άρθρωσης, κυρίως το πρωί
  • Πόνος στην περιοχή της άρθρωσης
  • Ερυθρότητα στην περιοχή
  • Πρήξιμο
  • Θερμότητα γύρω από την άρθρωση

Πώς να μειώσετε τον πόνο της αρθρίτιδας

Πολλές φορές η αιτία της αρθρίτιδας δεν θεραπεύεται, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην οστεοαρθρίτιδα, αλλά η βασική αντιμετώπιση έχει στόχο να μειώσει τον πόνο και τη δυσφορία. Αν και η χρήση αντιφλεγμονωδών μη στεροειδών φαρμάκων αποτελεί τη βασική αρχική αντιμετώπιση της αρθρίτιδας αυτά μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον πόνο της αρθρίτιδας

1 Κάντε γιόγκα ή tai chi

Η άσκηση είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν οι αρθρώσεις υγιείς και να μειωθεί η ακαμψία, ο πόνος και η κόπωση και να βελτιωθεί η μυϊκή και οστική δύναμη. Η γιόγκα ή το tai chi μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να αυξήσουν την ευελιξία σας. Συνεργαστείτε με έναν φυσικοθεραπευτή για να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει αερόβια άσκηση, ασκήσεις εύρους κίνησης για ευελιξία και ασκήσεις ενδυνάμωσης για μυϊκό τόνο.

2 Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή

Σε μια σουηδική μελέτη που έγινε το 2003, τα άτομα με αθρίτιδα που ακολούθησαν μεσογειακή διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και ελαιόλαδο για τρεις μήνες παρουσίασαν βελτιωμένη φυσική λειτουργία και ζωτικότητα σε σύγκριση με ασθενείς που δεν το έκαναν. Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, και κυρίως σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, η οποία περιέχεται στο ελαιόλαδο μπορεί να σας βοηθήσει. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από τη βλάβη των ιστών γύρω από τις αρθρώσεις που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

3 Δοκιμάστε τα Ω-3 λιπαρά οξέα

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με αρθρίτιδα μπορεί να ωφεληθούν από συμπληρώματα ιχθυελαίου, τα οποία περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που καταπολεμούν την φλεγμονή. Όσοι έχουν αρθρίτιδα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κάποιας καρδιαγγειακής νόσου και το ιχθυέλαιο θεωρείται καλό και για την καρδιά. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με λιπαρά ψάρια (όπως σολομό, σκουμπρί και ρέγγα), λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορους και καρύδια.

4 Δώστε σημασία στη γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη

Αυτά αποτελούν τα δομικά υλικά του χόνδρου, της ουσίας που επενδύει τις αρθρώσεις. Η γλυκοζαμίνη είναι απαραίτητη στη διατήρηση υγιούς χόνδρου, καθυστερεί τη φυσιολογική φθορά και διεγείρει τη παραγωγή νέου χόνδρου. Η χονδροϊτίνη αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό των χόνδρων και «λιπαίνει» τις αρθρώσεις για εύκολη και ανώδυνη κίνηση. Η Osteoflex cream της Health Aid περιέχει Γλυκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη & Αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από τον πόνο, τις φλεγμονές και το πρήξιμο στις αρθρώσεις. Το Glucosamine Complete Γλυκοζαμίνη & Χονδροϊτίνη για τους Χόνδρους της Lamberts αποτελεί ένα υψηλής ισχύος σκεύασμα γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης ενισχυμένο με υψηλά επίπεδα και άλλων θρεπτικών συστατικών τα οποία πιστεύεται ότι έχουν ευεργετική δράση στον αρθρικό χόνδρο. Κάθε δραστικό συστατικό έχει επιλεγεί με βάση τόσο τον μηχανισμό δράσης τους, όσο την συνέργεια των συστατικών μεταξύ τους.  Το Οsteoflex plus της Ηealth Aid είναι ενισχυμένη σύνθεση για τη διατήρηση της υγείας αρθρώσεων, συνδέσμων και οστών. Ανακουφίζει από τον πόνο, διατηρεί τους τένοντες και τους συνδετικούς ιστούς ελαστικούς. Η σύνθεσή της είναι πλούσια σε ευεργετικά συστατικά, όπως οργανικό θείο (MSM), κολλαγόνο, γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη και οστρακοειδή. Το Reflex με Γλυκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη, MSM για Οστά & Αρθρώσεις της Superfoods συµβάλλει στη µείωση του πόνου των αρθρώσεων, ενισχύει την ευλυγισία τους και συνδράµει στη µείωση των συµπτωµάτων της αρθρίτιδας.

5 Αναπληρώστε το κολλαγόνο σας

Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για τη συντήρηση των αρθρώσεων και των οστών και συμβάλλει στη δύναμη και την ευλυγισία τους. Από την ηλικία των 25 ετών τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται, με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με πιο γρήγορο ρυθμό από τους άντρες, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης. Η αύξηση των φυσικών επίπεδων κολλαγόνου του σώματος, συντελεί στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των αρθρώσεων. Το υδρολυμένο κολλαγόνο αποτελεί μία εύπεπτη πρωτεΐνη-κλειδί για τον οργανισμό και όπως έχουν αποδείξει μακροχρόνιες έρευνες έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα στους συνδέσμους και χόνδρους των αρθρώσεων, αλλά και στο μεταβολισμό των οστών. Το Collagen Pro-Active περιέχει μία μοναδική σύνθεση κορυφαίας ποιότητας υδρολυμένου κολλαγόνου, πλούσιου σε συγκεκριμένα αμινοξέα: γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη, τα οποία απορροφώνται εύκολα από το ανθρώπινο σώμα.

6 Χάστε βάρος

Το υπερβολικό βάρος επιβαρύνει επιπλέον τους αρθρώσεις, ειδικά τις αρθρώσεις, την πλάτη, τα γόνατα, τους γοφούς, τα πόδια και τους αστραγάλους. Έχοντας πάρα πολύ σωματικό λίπος μπορεί επίσης να αυξηθεί και η φλεγμονή στο σώμα, κάνοντας τον πόνο στις αρθρώσεις πιο επώδυνο. Εάν είστε υπέρβαρος η απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον πόνο της αρθρίτιδας.

7 Μειώστε το στρες

Το στρες έχει φανεί από έρευνες ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και τον πόνο. Δοκιμάστε το διαλογισμό ή απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο για να σας βοηθήσει στη διαχείριση του στρες.