ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Καθαρισμός προσώπου: Τι κάνετε λάθος;

Καθαρισμός προσώπου: Τι κάνετε λάθος;

Ο καθαρισμός προσώπου σας φαίνεται απλός: ρίχνετε νερό, τρίβετε, ξεπλένετε. Κι όμως μπορεί είναι επιζήμιος για την επιδερμίδα σας. Δείτε τι κάνετε λάθος όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας.

Λάθος: Χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό

Εάν το νερό είναι πολύ ζεστό η επιδερμίδα σας θα τραβάει και θα εμφανίσει ξηροτήτα, ενώ το πολύ κρύο νερό θα κλείσει τους πόρους σας. Το χλιαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό προσώπου.

Λάθος: Πλένετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά

Τα άτομα με ξηρή επιδερμίδα πρέπει να καθαρίζουν το πρόσωπό τους μόνο μία φορά την ημέρα ενώ όσα έχουν λιπαρό δέρμα να το καθαρίζουν δύο φορές την ημέρα. Η υπερβολή μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα ή να κάνει τη λιπαρή επιδερμίδα ακόμη πιο λιπαρή. Αν καθαρίζετε το πρόσωπό σας μόνο μία φορά την ημέρα, το κάνετε πάντα βράδυ και όχι το πρωί. Έτσι απομακρύνετε τη βρωμιά της ημέρας και τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λάθος: Χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα

Τα αφρώδη gel είναι καλά για το λιπαρό δέρμα, ενώ ένα πιο ενυδατικό καθαριστικό είναι καλύτερο για την ξηρή επιδερμίδα. Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από καθαριστικά προϊόντα που περιέχουν άλφα-υδρόξυ ή σαλικυλικό οξύ, αλλά αυτά τα συστατικά μπορεί να είναι ακατάλληλα για όσους έχουν ξηρή επιδερμίδα. Επιλέγετε απαλά προϊόντα που σέβονται το pH της επιδερμίδας, δεν διαταράσσουν τη φυσική της ισορροπία και δεν περιέχουν οινόπνευμα. Δοκιμάστε:

Λάθος: Κάνετε πολύ συχνά απολέπιση

Η απολέπιση μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αφήνει το δέρμα λαμπερό. Αλλά η καθημερινή απολέπιση και η έντονη τριβή, το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι να τραυματίζει την επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα αυτή να είναι ευάλωτη σε ερεθισμούς και να εμφανίσει ξηρότητα. Περιορίστε την απολέπιση σε μία φορά την εβδομάδα.

Λάθος: Στεγνώνετε το πρόσωπο με βρώμικη πετσέτα

Η πετσέτα που χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας χρειάζεται αλλαγή κάθε δύο μέρες. Η υγρασία συσσωρεύσει βακτήρια. Επιπλέον η πετσέτα σας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή κι όχι σκληρή, για να μην τραυματίζετε την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Λάθος: Χρησιμοποιείτε μαντηλάκια προσώπου

Τα μαντηλάκια προσώπου είναι πολύ καλά για ένα φρεσκάρισμα, αλλά δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε στην καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού προσώπου. Κρατήστε μερικά μαντηλάκια στην τσάντα του γυμναστηρίου σας όπως τα Μαντηλάκια Καθαρισμού με Πρωτεϊνες Γάλακτος της Korres που θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, αλλά καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό και νερό.

Λάθος: Βάζετε πολύ προϊόν

Τα απαλά προϊόντα καθαρισμού δεν κάνουν πολύ αφρό, άρα δεν υπάρχει λόγος να αδειάζετε το προϊόν στην παλάμη σας. Μία μικρή ποσότητα, όσο ένα φουντούκι ή ένα πάτημα του δοσομετρητή, αρκεί. Σε περίπτωση που το μακιγιάζ είναι έντονο επαναλάβετε τη διαδικασία.

Λάθος: Χρησιμοποιείτε σαπούνι

Τα προϊόντα με βάση το σαπούνι απογυμνώνουν την επιδερμίδα από τα φυσικά της έλαια και αφήνουν το δέρμα ερεθισμένο και ξηρό. Τα καθαριστικά χωρίς σαπούνι ενυδατώνουν το δέρμα και τροφοδοτούν τον επιδερμικό φραγμό, έτσι ώστε το δέρμα να είναι υγιές.

Λάθος: Τρίβετε το πρόσωπο

Απλώστε το καθαριστικό σας με τα δάκτυλά σας και κάνετε κυκλικές κινήσεις προς τα έξω για να τονωθεί η ροή του αίματος. Είναι σαν ένα μικρό μασάζ. Επίσης, μετά τον καθαρισμό μην τρίβετε με την πετσέτα το πρόσωπό σας γιατί απομακρύνει τα λιπίδια, τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα που προστατεύουν το δέρμα σας από τον ερεθισμό. Ο καλύτερος τρόπος είναι οι ταμποναριστές κινήσεις.

Λάθος: Περιμένετε να στεγνώσει το πρόσωπο

Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε κρέμες και ορούς είναι αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας, όσο ακόμη είναι νωπό. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα ακμής. Τα προϊόντα για την ακμή μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα όταν εφαρμόζονται σε νωπό δέρμα. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το πρόσωπό σας, για να μην απορροφήσει το δέρμα πολύ από τα συστατικά κατά της ακμής.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
- 30%
187 πόντους