ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Photoallergic Dermatitis. 5 tips to save your skin

Photoallergic Dermatitis. 5 tips to save your skin!

Εάν το δέρμα σας κοκκινίζει στον ήλιο και υποφέρετε από φωτοαλλεργική δερματίτιδα ακολουθήστε αυτά τα 5 tips για να σώσετε το δέρμα σας.

Τι είναι η φωτοαλλεργική δερματίτιδα

Πολλοί είναι εκείνοι που κοκκινίζουν στον ήλιο επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία καίει και καταστρέφει ένα μέρος του δέρματος, και σε εκείνη την περιοχή ρέει μεγαλύτερη ποσότητα αίματος για να αποκαταστήσει τα καμμένα κύτταρα. Όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το κοκκίνισμα του δέρματος διαρκεί περισσότερο αφού πρόκειται για φωτοαλλεργική δερματίτιδα, η οποία προϋποθέτει παλαιότερη έκθεση στον ήλιο που προκάλεσε την ευαισθητοποίηση του δέρματος, με συνέπεια το δέρμα να αντιδρά στον ήλιο.

Ποια είναι τα συμπτώματά της;

Το δέρμα παρουσιάζει ήπια ερυθρότητα και κνησμό ή και φυσαλίδες, τα οποία επεκτείνονται και στα σημεία του σώματος που είναι καλυμμένα με ρούχα. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται περίπου 48 ώρες μετά την έκθεσή σας στον ήλιο και οφείλονται στην επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας σε συνδυασμό με τοπική χρήση σκευασμάτων (όπως κρέμες, καλλυντικά και αρώματα).

Η διάγνωση γίνεται με τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού, ενώ αν χρειαστεί, γίνονται ορισμένα επιδερμιδικά διαγνωστικά photo patch tests.

5 tips για να σώσετε το δέρμα σας

Εάν έχετε ευαισθησία στον ήλιο ή παρουσιάζετε φωτοαλλεργική δερματίτιδα φροντίστε να:

1 Προστατεύτε το δέρμα σας με το σωστό αντηλιακό

 Επιλέξετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για ευαίσθητο δέρμα. To Lait Mineral - Αντηλιακό Γαλάκτωμα Πολύ Υψηλής Προστασίας SPF50+ για μη Ανεκτικές Επιδερμίδες (Βρέφη/Παιδιά/Ενήλικες) της Avene είναι σχεδιασμένο χωρίς χημικό φίλτρο, χωρίς άρωμα και χωρίς paraben, απευθύνεται ειδικότερα στο μη ανεκτικό δέρμα στα χημικά φίλτρα και τα αρώματα και το ευαισθητοποιημένο δέρμα των ενηλίκων και των παιδιών. Με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολύτιμο και ευεργετικό για την επιδερμίδα, Ιαματικό Νερό της Avene, με καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητες, είναι ανεκτό ακόμα και από τα πιο ευαίσθητα δέρματα.  Το αντηλιακό προϊόν SUN CARE EMULSION HIGH PROTECTION SPF 50 της MEY είναι υψηλής ασφάλειας, χάρη στα ευρέως φάσματος φίλτρα UVB και UVA ακτινοβολίας. Αποτρέπει τις επιβλαβείς επιδράσεις της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και συνιστάται ιδιαίτερα για τα πολύ ευαίσθητα δέρματα. Παρέχει υψηλή προστασία στις ευάλωτες περιοχές του σώματος, όταν η έκθεση στον ήλιο αντενδείκνυται. Το Sun Screen Sensitive Skin SPF30 για Ευαίσθητες Επιδερμίδες της Frezyderm προσφέρει παρατεταμένη και σταθερή προτασία από τον ήλιο, προστατεύει τα βλαστοκύτταρα του δέρματος, θωρακίζει το DNA και ενισχύει τους μηχανισμούς αυτοεπιδιόρθωσής του, προστατεύει από τη φωτογήρανση και τη φωτοανοσοκαταστολή και παρέχει αποτελεσματική αντιοξειδωτική προστασία και προστασία από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

2 Αλλάξτε ενυδατική

Αντικαταστήστε την κρέμα ημέρας σας με μια που έχει δείκτη αντηλιακής προστασίας και να είναι για ευαίσθητα δέρματα. Η Anthelios KA Καθημερινή Ενυδατική Φροντίδα με SPF50+ της La Roche – Posay είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του δέρματος με ακτινικές υπερκερατώσεις και φωτοευαισθησία. Κάθε μέρα η επιδερμίδα ενυδατώνεται με διάρκεια και προστατεύεται από τις συνέπειες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Το Sun Care Cream SPF50+ Αντιηλιακή Κρέμα Προσώπου Πολύ Υψηλής Προστασίας της Sebamed είναι εξειδικευμένη προστασία για φωτοεπιδεινούμενες παθήσεις και επιδερμίδες με υπερμελάχρωση.

3 Δώστε προσοχή στα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε

Μη χρησιμοποιείτε καλλυντικά με φωτοευαίσθητες ουσίες, όπως αιθέρια έλαια, αρωματικά σαπούνια, αρώματα και κρέμες που τα συστατικά τους μπορεί να προκαλέσουν φωτοτοξική αντίδραση, π.χ. αλοιφές για τη θεραπεία ακμής. Για την καθημερινή σας ενυδάτωση δοκιμάστε τη Tolerance Extreme Cream - Καταπραϋντική Ενυδατική Κρέμα για Υπερευαίσθητο και Αλλεργικό Δέρμα Αποστειρωμένη της Avene, Ενυδατώνει και καταπραΰνει δραστικά το υπερευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα με απόλυτη ασφάλεια. Η Exomega Baume Emollient για Ξηρές & Ατοπικές Επιδερμίδες της A Derma καταπραΰνει το δέρμα χάρη στο εκχύλισμα των Νεαρών βλαστών της Βρώμης Rhealba, που ρυθμίζει τις αντιδράσεις ερεθισμού της επιδερμίδας, ενυδατώνει, μειώνει την ξηρότητα και αναδομεί τον προστατευτικό φραγμό χάρη στη Filaxerine - συνδυασμός ενός πρωτότυπου δραστικού συστατικού, επαγωγέα της φιλαγγρίνης και των βασικών λιπαρών οξέων Ωμέγα 6 - και της βιταμίνης Β3. Δεν περιέχει  άρωμα και paraben, είναι υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο.

4 Εκτεθείτε σταδιακά στον ήλιο

Αποφεύγετε τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας, δηλαδή μεταξύ 11.00 π.μ. και 4.00 μ.μ. και προστατεύετε το δέρμα σας με ρούχα.

5 Μιλήστε με τον γιατρό σας

Εάν κάποια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε ευθύνεται για φωτοαλλεργία όπως τα φάρμακα για την καρδιά, ορισμένα αντιβιοτικά, αντιμυκητιασικά, αντιδιαβητικά, διουρητικά, αντιφλεγμονώδη και κάποια ψυχιατρικά σκευάσματα συζητήστε με το γιατρό τους εάν μπορείτε να τα διακοψέτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

 

Box Pharmacy suggests