ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Nail Care

Nail Care

Ο χρόνος και οι ορμονικές διαταραχές δεν είναι τα μόνα που επηρεάζουν την ανάπτυξη και καλή εικόνα των νυχιών σας. Δείτε τί ταλαιπωρεί τα νύχια σας και τι να κάνετε για να έχετε υγιή, γερά και όμορφα νύχια.

1 Η αφυδάτωση

Οι περισσότεροι δίνουν προσοχή στην ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος αλλά αμελούν τα χέρια και κυρίως την ενυδάτωση των νυχιών. Αποτέλεσμα; Η αφυδάτωση να ταλαιπωρεί τα νύχια με ξηρότητα, ευθραυστότητα ενώ πολύ συχνά παρουσιάζονται κάθετες ραβδώσεις στην επιφάνεια των νυχιών.

Τι να κάνετε: Απλώνετέ τους ένα θρεπτικό λάδι κάνοντας για λίγα λεπτά  μασάζ. Ρίξτε λίγο Vinosource Huile de Nuit Nourrisante - Λάδι Επανόρθωσης για τη Νύχτα 30ml της Caudalie και αφήστε το όλη νύχτα για να ενυδατώσει και να επανορθώσει τα νύχια σας. Επίσης, αναζητήστε ένα προιόν για τις κάθετες ραβδώσεις. Η Volpaderm Nails Treating Gel για Ενυδάτωση & Προστασία των Νυχιών 25ml της Frezyderm είναι ένα εξειδικευμένο gel για τις γραμμώσεις και τις χρωματικές κηλίδες, με μαλακτικά πρόσθετα και ενυδατικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή ανάπτυξη των νυχιών, την ενίσχυση της έκφυσής τους, τη μείωση της λευκονυχίας και την αποτροπή εμφάνισης παρωνυχίδων. Επιπλέον, μην αμελείτε την προστατευτική βάση κάθε φορά που κάνετε μανικιούρ κι όταν ξεβάφετε τα νύχια σας με ασετόν φροντίζετε να τα ξεπλένετε με νερό για να τα προστατέψετε από την ξηρότητα που προκαλεί το προιόν. Να προτιμάτε πάντα ασετόν που να περιέχει έλαια στη σύνθεσή του.

2 Η ονυχοφαγία

Εάν έχετε τη συνήθεια να τρώτε τα νύχια σας μπορεί να κόψετε το νύχι βαθιά στο δέρμα προκαλώντας παρωνυχία με αποτέλεσμα την εισβολή βακτηρίων βαθιά στο δέρμα, μέσα από μικροσκοπικές αμυχές στα πετσάκια. Προκαλεί πύον, κοκκίνισμα και πρήξιμο και μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπεία με αντιβιοτικά ή αντιμυκητιακά φάρμακα. Επίσης, το να τραβάτε τις παρανυχίδες και τα πετσάκια, δημιουργεί προβλήματα που ξεπερνούν τους αισθητικούς λόγους, αφού δημιουργείται πληγή εκτεθειμένη στα μικρόβια και τα βακτήρια.

Τι να κάνετε: Αφού μουλιάσετε τα χέρια σας σε νερό, σπρώξτε, με το ειδικό εργαλείο μανικιούρ, τα πετσάκια προς τα πίσω.  Για να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας χρειάζεται να μειώσετε το άγχος σας με ασκήσεις διαχείρισης άγχους που θα σας δείξει ένας ψυχολόγος. Επίσης απλώνετε πάνω στα νύχια ένα βερνίκι το Nail Strengthener & Anti-Biting Gel Κατά της Ονυχοφαγίας & Δυναμωτικό Νυχιών 15ml της Vencil. Εξασφαλίζει την παύση της ονυχοφαγίας ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης των νυχιών αποκαθιστώντας την υγεία τους και έχει αποτρεπτική γεύση διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.

3 Τα «σκληρά» προιόντα

Τα κακής ποιότητας βερνίκια, τα τεχνητά νύχια, το μόνιμο ή το ημιμόνιμο μανικιούρ ή και τα ξεβαφτικά με αμφίβολης ποιότητας χημικά συστατικά κάνουν τα νύχια να σπάνε εύκολα και να ξεφλουδίζουν.

Τι να κάνετε: Φροντίζετε πάντα για την καθημερινή ενυδάτωση με κρέμα ή λάδι.  Η Kρέμα Κίτρου για τα Χέρια & τα Νύχια, 50ml της Weleda προσφέρει ένα απολαυστικό διάλλειμα για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια: το απαλό αμυγδαλέλαιο με υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα προστατεύει από απώλεια ενυδάτωσης και κάνει την επιδερμίδα μεταξένια και λεία. Το κερί Carnauba και η λανολίνη προστατεύουν και περιποιούνται τα εύθραυστα νύχια. Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα νύχια σας με ένα προστατευτικό λάδι για τα νύχια όπως το Med Protective Nail & Skin Oil 15ml της Gehwol. Προστατεύει αποτελεσματικά από τους μύκητες, ενώ περιποιείται τα νύχια και το γύρω δέρμα. Από την πρώτη κιόλας χρήση, ακόμη και τα πιο σκληρά και θαμπά νύχια αποκτούν ελαστικότητα και φυσική λάμψη.

4 Η κακή διατροφή

Εάν υπάρχει έλλειψη πρωτεϊνών ή ασβεστίου τα νύχια είναι αδύναμα, σπάνε και ξεφλουδίζουν.

Τι να κάνετε: Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές όπως ο σολομός, τα αυγά, το κοτόπουλο, το σπανάκι και το αβοκάντο, που βοηθούν στην ανάπτυξη των νυχιών. Απλώνετε ένα δυναμωτικό νυχιών όπως το Gerlan Nail Care 15ml της Gehwol. Προωθει την υγιή ανάπτυξη των νυχιών, ενισχύοντας τα εύθραυστα και αδύναμα νύχια. Χάρη στο υψηλό ποσοστό λαδιού βλαστών σιταριού και Βιταμίνης Ε, θρέφει τα νύχια, βοηθώντας τα να μη σπάνε και να μην ξεφλουδίζουν. Επίσης ένα συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να βοηθήσει. Δοκιμάστε το Skin Nails And Hair Formula για Υγιές Δέρμα Νύχια & Μαλλιά, 60 Ταμπλέτες, της Solgar. Παρέχει τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, όπως οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, L-προλίνη, L-λυσίνη, κόκκινο άλγος, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό. Τέλος, και το Perfectil Original Τριπλή Δράση σε Δέρμα, Νύχια & Μαλλιά με Βιοτίνη, Σελήνιο και Ψευδάργυρο 30 Ταμπλέτες της Vitabiotics με ψευδάργυρο, σίδηρο και L-κυστίνη που συμβάλλουν στην υγεία και την ανάπτυξη των νυχιών, θα σας βοηθήσει.

5 Τα άκοπα νύχια

Όταν δεν φροντίζετε και δεν περιποιείτε τα νύχια σας, αφήνοντάς τα μακριά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ρύποι και σκόνες κάτω από τα νύχια και να δημιουργούνται εστίες μικροβίων και μολύνσεων. Κάποιες φορές το δέρμα γύρω από το νύχι πρήζεται και πονάει.

Τι να κάνετε: Κόβετε τα νύχια σας τακτικά και καθαρίζετέ τα στην επιφάνειά τους αλλά και από κάτω με ειδικά βουρτσάκια. Φροντίστε τα νύχια σας με το Scholl Velvet Smooth Nail Care System - Ηλεκτρικό Σύστημα Περιποίησης Νυχιών (1 Συσκευή) της Dr. Scholl. Είναι ο τέλειος και πιο εύκολος τρόπος να χαρίσετε στον εαυτό σας  υγιή και λαμπερά νύχια αφού λιμάρει, τρίβει και γυαλίζει τα νύχια σας.

6 Οι δουλειές του σπιτιού

Πλύσιμο πιάτων και ρούχων στο χέρι, καθάρισμα των χώρων ξηραίνουν τα νύχια, τα αποδυναμώνουν και ξεφλουδίζουν.

Τι να κάνετε: Αποφεύγετε τη χρήση υγρών που περιέχουν αμμωνία, λευκαντικές ουσίες και σκληρά απορρυπαντικά.  Χρησιμοποιείτε πάντα ένα ζευγάρι γάντια στις δουλειές του σπιτιού και του κήπου και μην ξεχνάτε να απλώνετε πάντα, μετά τις δουλειές, μία κρέμα για τα νύχια όπως η Hand And Nail Cream - Κρέμα για Χέρια & Νύχια 75ml της Caudalie. Ιδανικλη για όσους αναζητούν μια θρεπτική αντιγηραντική περιποίηση για τα χέρια και τα νύχια τους. Περιλαμβάνει αντιοξειδωτικό grape-seed έλαιο, αβοκάντο, οργανικό shea βούτυρο και γλυκό πορτοκάλι και δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας στο δέρμα σας. Δοκιμάστε και την Handcare Ενυδατική Κρέμα Χεριών με Αλοή & Μέλι 50ml της Apivita. Περιποιείται και ενδυναμώνει τα νύχια δραστικά χάρη στη βιοτίνη, τη βιταμίνη Ε και την προβιταμίνη B5 (Πανθενόλη).

Box Pharmacy suggests
ADD TO CART
Solgar Skin Nails And Hair Formula 60 Tablets
BEST SELLER
555 points
28,45€ List price