ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
What is osteopathy? The osteopathic responds to us

What is osteopathy? The osteopathic responds to us

Πονοκέφαλοι, μυοσκελετικά αλλά και γυναικολογικά προβλήματα είναι μόνον από τις λίγες παθήσεις που μπορεί η οστεοπαθητική να επέμβει αποτελεσματικά και να θεραπεύσει, ανακουφίζοντας από τον πόνο και τις ενοχλήσεις. Αυτή η καταπληκτική θεραπεία έχει πολλά αφάνταστα οφέλη. Ο οστεοπαθητικός, φυσικοθεραπευτής και μεζιερίστας Λευτέρης Παθιάκης μας εξηγεί τι είναι η οστεοπαθητική.

Τι είναι η οστεοπαθητική;

Η οστεοπαθητική δεν είναι φυσικοθεραπεία ούτε έχει να κάνει με κάποιες κινήσεις μασάζ. Η οστεοπαθητική προσεγγίζει ολιστικά το ανθρώπινο σώμα και διορθώνει τη μηχανική αταξία του ανθρώπινου σκελετού. Με ειδικούς χειρισμούς και τεχνικές, ο οστεοπαθητικός «διαβάζει» το σώμα και διορθώνει ανωμαλίες και παρεκκλίσεις της φυσιολογικής δομής του, ανακουφίζοντας έτσι άμεσα μικρούς και μεγάλους, σε ελάχιστο χρόνο θεραπείας. Η οστεοπαθητική δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα δομής του σώματος και στις παθολογίες που προέρχονται από τις μηχανικές ανισορροπίες. Είναι η μοναδική επιστήμη που ασχολείται με την περιτονία του σώματος, ένα δομικό στοιχείο που έως πρόσφατα αγνοούταν και ευθύνεται για την άρτια λειτουργία, συνεργασία και ισορροπία όλων των στοιχείων του σώματος. Χρησιμοποιώντας τεχνικές «απελευθέρωσης», συμβαλλει στον απεγκλωβισμό των μυών, συνδέσμων, αρθρώσεων, σπλάχνων που παρεμποδίζουν την καλή λειτουργία των υγρών του σώματος (αίμα, λεμφικό υγρό κ.λπ). Βασικός της στόχος είναι η βελτίωση της ελαστικότητα των ιστών και των αρθρώσεων, προκειμένου το άτομο να αποκτήσει ευκινησία.

Διαβάστε σχετικά: Πόνος στον αυχένα; 6 σίγουρες λύσεις που θα σας ανακουφίσουν

Ποια προβλήματα ή παθήσεις μπορεί να θεραπεύσει;

Η οστεοπαθητική, εκτός του ότι μπορεί να προλάβει διάφορες ασθένειες, επαναφέροντας ή διατηρώντας τη σπονδυλική στήλη και το κρανίο σε φυσιολογική κατάσταση, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλές παθήσεις όπως:

  • μυοσκελετικά
  • πόνους στη μέση (οσφυική μοίρα)
  • αρχές δισκοπάθειας
  • ισχιαλγία
  • αυχενικά σύνδρομα
  • αθλητικές κακώσεις
  • ορισμένες περιπτώσεις δύσπνοιας και κούρασης
  • Οφθαλμολογικά προβλήματα, δοντιών-γνάθου (κροταφογναθική – προγναθισμός – υπογναθισμός)
  • γυναικολογικά-μαιευτικά προβλήματα
  • στατικότητα σώματος
  • παραμορφώσεις πελμάτων
  • ιδιοπαθή σκολίωση κ.ά.

Βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των πόνων της κοιλιακής χώρας, κυρίως όταν αυτοί προέρχονται από δυσλειτουργίες των σπλάχνων (υπάρχει και ο τομέας της σπλαχνικής οστεοπαθητικής, ο οποίος ασχολείται με τεχνικές «απελευθέρωσης» των σπλάχνων.) Η κρανιακή οστεοπαθητική, μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που υποφέρουν από ωτίτιδα, ημικρανία, αλλά και τα μωρά που έχουν υποστεί ένα δύσκολο τοκετό και υποφέρουν από υπερκινητικότητα, αϋπνίες κ.ά. Η οστεοπαθητική μπορεί να δράσει συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες.

Πώς εφαρμόζεται;

Ο οστεοπαθητικός αφού καταγράψει το ιστορικό του ασθενούς εκτιμά το πρόβλημα μέσω της παρατήρησης και της ψηλάφησης. Πρακτικά η θεραπεία πραγματοποιείται με τα χέρια του οστεοπαθητικού, με μαλάξεις, τραβήγματα και χειρισμούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Οι τεχνικές που ασκεί με τα χέρια, οι λεγόμενες ανατάξεις, απεγκλωβίζουν (συνήθως χωρίς να προκαλούν πόνο) τους φυσιολογικούς ιστούς (μυς, αρθρώσεις, συνδέσμους, περιτονίες, σπλάχνα), που ασφυκτιούν και παρεμποδίζουν τις μεταβολικές λειτουργίες και την καλή κυκλοφορία των υγρών του σώματος (αίμα, λεμφικό υγρό κ.τ.λ.).

Ποια είναι η διαφορά του οστεοπαθητικού από τον χειροπράκτη;

Ο χειροπράκτης βρίσκει λύσεις περισσότερο με τους χειρισμούς, απελευθερώνοντας τις αρθρώσεις των σπονδύλων. Ο οστεοπαθητικός χρησιμοποιεί τους χειρισμούς, αλλά αυτό αποτελεί μέρος μόνο της τεχνικής του. Χρησιμοποιεί περισσότερες μεθόδους και τεχνικές (δομικές, σπλαχνικές, κρανιακές, κρανιοιερή και περιτονιακή τεχνική) ελευθερώνοντας την περιτονία μέσα από το σύνολο του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή το κρανίο, τη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη και τα σπλάχνα. Ο ρόλος του οστεπαθητικού είναι να βοηθήσει, ώστε τα ζωτικά ρεύματα να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο σώμα, επιφέροντας ίαση και αναζωογόνηση στην πάσχουσα περιοχή.