ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Irritable Bowel Syndrome: How will the experience!

Irritable Bowel Syndrome: How will the experience!

Σας έπιασε κολικός; Να πώς θα τον αντιμετωπίσετε!

Δεν παθαίνουν μόνον τα μωρά κολικούς αλλά και οι ενήλικες. Εάν σας έπιασε κολικός του εντέρου να πώς θα τον αντιμετωπίσετε!

Τι είναι ο κολικός των εντέρων;

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δυνατό πόνο στην κοιλιά ο οποίος υποδηλώνει κάποια δυσλειτουργία στο γαστρεντερικό σύστημα. Ανάλογα με την αιτία του κολικού, μπορεί να εκδηλωθεί διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Που οφείλεται ο κολικός των εντέρων;

  • Σε απόφραξη ή σε μια μικρή φούσκα με αέρα που δεν αποβάλλεται μέσω του εντέρου.
  • Στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα).
  • Σε απόφραξη του εντέρου (ειλεός).
  • Σε γαστρεντερίτιδα.
  • Σε λήψη κάποιων φαρμάκων.

Με ποιον τρόπο γίνεται η διάγνωση

Με τεχνικές απεικόνισης του εντέρου: αυτές μπορούν να δείξουν εάν υπάρχει συστροφή στο έντερο ή εμπλοκή από αέρια ή κόπρανα.

Με ψηλάφηση της κοιλιάς: μπορεί να υποδείξει εάν πρόκειται για κολικό των εντέρων ή κάποια άλλη πάθηση όπως η σκωληκοειδίτιδα που πολλές φορές συγχέεται με τον κολικό.

Με κλινική εξέταση.

Πώς θα τον αντιμετωπίσετε

1 Αφαιρέστε τα ρούχα που σας στενεύουν, ξαπλώστε στο πλάι με λυγισμένα τα γόνατα και χαλαρώστε. Εάν δεν αντέχετε τον πόνο πάρτε ένα απλό παυσίπονο.

2 Κάντε ένα χλιαρό μπάνιο ή βάλτε ζεστές κομπρέσες στην κοιλιά.

3 Δοκιμάστε προβιοτικά προϊόντα, δηλαδή τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με «καλά» βακτήρια όπως το γιαούρτι), τα οποία βρίσκονται φυσιολογικά στο έντερο και αποτελούν τη φυσιολογική χλωρίδα του οργανισμού. Tα βακτήρια αυτά έχουν ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του εντέρου. Το Βio-kult της A. Vogel είναι το ιδανικό προβιοτικό συμπλήρωμα για όσους υποφέρουν απο σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, δυσπεψία, φούσκωμα, αέρια, στρές, χρόνια νοσήματα.

4 Δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα διατροφής

Το συμπλήρωμα διατροφής Colostrum της Lifecode περιέχει βιολογικό πρωτόγαλα που παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής επεξεργασίας επεξεργασίας για τη διατήρηση των βιολογικά ενεργών συστατικών του. Περιέχει υψηλό ποσοστό ανοσοσφαιρινών και είναι κατάλληλο για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας όπως οι εποχιακές ιώσεις, τα πεπτικά προβλήματα, η κολίτιδα, το έλκος, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κ.ά.

Το συμπλήρωμα διατροφής Slippery Elm (Ulmus fulva) της Now Foods ή φτελιά, προέρχεται απο ένα μικρό δέντρο που φύεται κυρίως στη βόρεια Αμερική. Περιέχει μια ουσία που όταν αναμιγνύεται με νερό, μετατρέπεται σε μία λεία γέλη. Αυτή η μορφή επικαλύπτει και λειτουργεί καταπραυντικά για το στομάχι και το έντερο. Περιέχει επίσης, αντιοξειδωτικά που προσφέρουν ανακούφιση από φλεγμονώδεις καταστάσεις του εντέρου. Χρησιμοποιείται για παθήσεις, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. 

5 Φροντίστε να μειώσετε το στρες

Το στρες ενδέχεται να προκαλέσει πόνο στην κοιλιά μαζί με πονοκέφαλο, πόνο στην πλάτη και αϋπνία. Σε μια μελέτη σε 1.953 γυναίκες και άντρες διαπιστώθηκε ότι όσοι παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα στρες είχαν τις τριπλάσιες πιθανότητες να έχουν πονόκοιλο από τους πιο χαλαρούς συμμετέχοντες. Ο ακριβής συσχετισμός δεν είναι σαφής, αλλά μια θεωρία υποστηρίζει ότι το έντερο και ο εγκέφαλος έχουν κοινά νευρολογικά συστήματα – όταν ο εγκέφαλος αντιδρά στο στρες, το έντερο δέχεται το ίδιο σήμα. Λόγω αυτού του συσχετισμού μάθετε να διαχειρίζεστε το στρες με τη βοήθεια ενός κλινικού ψυχολόγου, μέσω διαλογισμού ή ακόμα και με τακτική άσκηση.

Αν ο πόνος επιμένει ή συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα απευθυνθείτε άμεσα σε γαστρεντερολόγο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σοβαρής πάθησης που μπορεί να χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση.

Box Pharmacy suggests
ADD TO CART
1034 points
68,90€ List price