ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Oral hygiene: Why choose an electric toothbrush?

Oral hygiene: Why choose an electric toothbrush?

Χρησιμοποιείτε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; Αν όχι, τι περιμένετε; Οι σύγχρονες ηλεκτρικές οδοντόβουτσες διαθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στις συμβατικές, τα οποία συμβάλλουν στο σωστότερο βούρτσισμα και στη σωστή στοματική υγιεινή. Αυτοί είναι οι 6 λόγοι για να προτιμήσετε μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

1. Μια ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα καθαρίζει καλύτερα και σε λιγότερο χρόνο από μια συμβατική

Οι περισσότεροι από εμάς που βουρτσίζουμε τα δόντια μας, παρά τις προσπάθειές μας, δεν τα βουρτσίζουμε τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Η έλλειψη τεχνικής, η βιασύνη αλλά και το ότι οι απλές οδοντόβουρτσες δεν μπορούν να φτάσουν παντού και να συμβάλλουν στην αφαίρεση της πλάκας είναι μερικές από τις αιτίες. Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι καλύτερες στο να μειώνουν την πέτρα και την πλάκα επειδή φθάνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές στο στόμα και καθαρίζουν σωστά τα δόντια μέσα σε 2 λεπτά έναντι 4-6 λεπτών που χρειάζεται κανείς με τις απλές οδοντόβουρτσες.

2 Μια ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα δεν προκαλεί αποτριβή

Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, με περιστρεφόμενη κεφαλή, ταλαντεύεται, περιστρέφεται και πάλλεται για να περιβάλλει και να καλύπτει κάθε δόντι με στόχο την αφαίρεση έως και 100% περισσότερης πλάκας σε σχέση μία απλή οδοντόβουρτσα. Επίσης, μπορεί να φτάσει παντού χάρη στον συνδυασμό της περιστροφικής κίνησης και της ισορροπημένης πίεσης της βούρτσας. Η πίεση είναι σημαντική: πολλοί είναι εκείνοι που βουτσίζουν καλύτερα τη μία πλευρά του στόματός τους (ένα δεξιό χέρι συχνά βουρτσίζει την αριστερή πλευρά του στόματος τους πιο σχολαστικά) ενώ η άλλη πλευρά συνήθως δεν έχει την ίδια φροντίδα. Επιπλέον, με την απλή οδοντόβουρτσα μπορεί να τραυματίσετε τα δόντια και τα ούλα, ειδικά αν εφαρμόζετε μεγάλη δύναμη και πίεση κατά το βούρτσισμα. Εδώ βοηθά κατά πολύ η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Κάποιες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν αισθητήρα πίεσης, ο οποίος σας ειδοποιεί εάν ασκήσετε περισσότερη πίεση από την επιτρεπτή. Εάν πιέζετε τα δόντια και τα ούλα και κάνετε άγαρμπες κινήσεις αυτό μπορεί να προκαλέσει αποτριβή στα δόντια και, στη συνέχεια, υποχώρηση των ούλων.

3 Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα φτάνει σε δυσπρόσιτα σημεία

Οι περισσότερες ηλεκτρονικές οδοντόβουρτσες τοποθετούνται για ίσο χρόνο σε κάθε δόντι, πράγμα που εξασφαλίζει πιο βαθύ καθαρισμό και απομάκρυνση της πλάκας, μεγαλύτερης διάρκειας βούρτσισμα και πιο καθαρή αίσθηση. Τα παιδιά επωφελούνται πολύ από τις ηλεκτρικές παιδικές οδοντόβουρτσες, τα οποία δεν έχουν κατακτήσει επαρκώς τη σωστή τεχνική του βουρτσίσματος ώστε να απομακρύνουν βακτήρια και υπολλείματα τροφών αποτελεσματικά. Με τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διασφαλίζετε ότι το βούρτσισμα γίνεται με τον σωστό τρόπο, και σε αυτό βοηθούν οι περιστροφές και ο εργονομικός σχεδιασμός της κεφαλής τους που απομακρύνουν την πλάκα από τα δόντια, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του στόματος.

4 Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα κάνει τη δουλειά για σας

Αν και ο βασικός παράγοντας για αποτελεσματική απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας από τα δόντια παραμένει ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος, μια καλή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα με πιο εύκολο τρόπο. Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, είναι πιο εύχρηστες κι εύκολες στον χειρισμό τους, αφού δεν χρειάζεται να κάνετε απότομες κι επαναλαμβανόμενες κινήσεις, αρκεί να κρατάτε και να καθοδηγείτε τη λαβή της προκειμένου η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα να κάνει μόνη της όλη τη δουλειά.

5 Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας

Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας επειδή κάνει βαθύ καθαρισμό και απομακρύνει την πλάκα. Και αυτό γιατί η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να φτάσει στα δύσκολα σημεία που μια απλή οδοντόβουρτσα δεν φτάνει και να κάνει μασάζ στα ούλα κάτι που βοηθά στην καταπολέμηση της ουλίτιδας. Με την άκρη των θυσάνων έρχεστε σε επαφή με τα ούλα και δουλεύετε ένα ένα δόντι ξεχωριστά αφαιρώντας καλύτερα την πέτρα, την πλάκα και τα υπολείμματα τροφής. Στην απλή οδοντόβουρτσα, αν δεν έχετε σωστή τεχνική, κάνετε μεγάλες κινήσεις και δε βουρτσίζετε ανά δόντι ή ανά δύο δόντια αλλά μεγάλες ομάδες δοντιών, κάτι που είναι λάθος και αναποτελεσματικό στον καθαρισμό των δοντιών. Από τους διάφορους τύπους ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, αποτελεσματικότερες για την καταπολέμηση της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας θεωρούνται αυτές που διαθέτουν στρογγυλή κεφαλή και δυνατότητα πραγματοποίησης κυκλικών κινήσεων και δονήσεων των θυσάνων. Επίσης μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για όσους έχουν εμφυτεύματα, θήκες και σιδεράκια, καθώς καθαρίζει τέλεια όλη την γύρω περιοχή.

6 Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να ταιριάζει σε όλους

Η ποικιλία των κεφαλών μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι μεγάλη και το γεγονός ότι οι κεφαλές αφαιρούνται, σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε διαφορετικές για να καταλήξετε στην κατάλληλη. Οι ίνες είναι συνήθως ή μαλακής ή μέτριας σκληρότητας ενώ είναι κατάλληλες για ευαίσθητα δόντια, για καλύτερο καθαρισμό ανάμεσα στα δόντια, για λεύκανση, για ορθοδοντικά σιδεράκια κ.ά.