ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
9 Ways to increace your skin's collagen!

9 Ways to increace your skin's collagen!

Εάν θέλετε να αυξήσετε το κολλαγόνο της επιδερμίδα σας και να βάλετε τέλος στις ρυτίδες και τη χαλάρωση αυτοί οι 9 τρόποι θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε!

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι ένα είδος πρωτεΐνης που σχηματίζεται από τα κύτταρά μας και συμβάλλει στη συνοχή του δέρματος, εξασφαλίζοντάς του την αναγκαία ελαστικότητα. Όσο είμαστε νέοι η επιδερμίδα μας παράγει κολλαγόνο αλλά με το πέρασμα του χρόνου το κολλαγόνο μειώνεται και από άλλους παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, η ατμοσφαρική ρύπανση κ.ά. Κατά συνέπεια, το δέρμα αρχίζει να μειώνει τη φυσική του άμυνα, να χαλαρώνει και να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Υπάρχουν 9 τρόποι που μπορείτε να κάνετε για προστατεύσετε και να αυξήσετε το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας.

1 Πάρτε βιταμίνη C

Μια ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Nutrition παρατήρησε ότι οι γυναίκες άνω των 40 ετών, με μέγιστη κατανάλωση ποσότητας βιταμίνης C στη διατροφή τους εμφανίζουν λιγότερες ρυτίδες σε σχέση με αυτές που καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες. Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για το σχηματισμό του κολλαγόνου - χωρίς αυτό τα αμινοξέα δεν μπορούν να ενωθούν για να σχηματίσουν την πρωτεΐνη. Καλές πηγές της βιταμίνης C είναι η κόκκινη πιπεριά, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, οι ντομάτες, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια.

Επίσης το κολλαγόνο σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία όπως η Βιταμίνη C, βοηθάει στη ομαλή λειτουργία του δέρματος, των χόνδρων, των οστών, των αγγείων και στην επούλωση ουλών, αφού συντελεί στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Η Bιταμίνη C βραδείας αποδέσμευσης της Health Aid εφοδιάζει τον οργανισμό με σταθερή ποσότητα καθ ́όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης η ειδική τους σύσταση δεν ερεθίζει το στομάχι. Οι ταμπλέτες Vitamin C 1000mg Time Release της Lamberts παράγονται μετά από μία ειδική διαδικασία, η οποία διατηρεί τα θρεπτικά στοιχεία σε μικροσφαιρίδια, επιτρέποντάς την σταδιακή απελευθέρωση τους κατόπιν της κατάποσης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σταδιακή και συνεχόμενη απορρόφηση της Βιταμίνης C η οποία διαρκεί για περίπου 6 με 8 ώρες.

Το Ασερόλα Eubias της Superfoods είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C. Η Ασερόλα είναι ένας τύπος κερασιού, που ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές του κόσμου και συνήθως αναφέρεται ως «κεράσι των Αντιλλών». Θεωρείται το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνη C, με περιεκτικότητα 100 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι και το λεμόνι, 20 φορές υψηλότερη από την γκουάβα και 10 φορές μεγαλύτερη από το βατόμουρο. Κατά μέσο όρο, 100 γρ ώριμα φρούτα Ασερόλα περιέχουν 17000mg βιταμίνης C. Επίσης, τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που περιέχουν βιταμίνη C ως συστατικό είναι χρήσιμα για την αποκατάσταση του κολλαγόνου. Τέτοια προϊόντα αναφέρουν στις ετικέτες τους  L-ασκορβικό οξύ, παλμιτικό ασκορβύλιο ή το φωσφορικό ασκορβυλιο.

2 Πιείτε κολλαγόνο

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κολλαγόνου είναι αμέτρητες και βρίσκουν εφαρμογές στην ιατρική και στην αισθητική ιατρική. Το πρόβλημα όμως με το κολλαγόνο είναι πως δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από καμία τροφή. Ο μόνος τρόπος είναι τα συμπληρώματα διατροφής. Σχετικά πρόσφατα, το κολλαγόνο άρχισε να κυκλοφορεί στο εμπόριο με την μορφή υγρού συμπληρώματος διατροφής. Η υγρή του μορφή, δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια και τονώνει άμεσα τα δόντια, τις αρθρώσεις, τα οστά και ενισχύει την ελαστικότητα στο δέρμα μας.

Το 3x Collagen Pro-Active Υγρό Πόσιμο Κολλαγόνο με Γεύση Λεμόνι 3x500ml της Collagen Power περιέχει μία μοναδική σύνθεση κορυφαίας ποιότητας υδρολυμένου κολλαγόνου, πλούσιου σε συγκεκριμένα αμινοξέα: γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη, τα οποία απορροφώνται εύκολα από το ανθρώπινο σώμα.

Το Collagen+ Υγρό Πόσιμο Κολλαγόνο με Γεύση Φράουλα 500ml της Healthia περιέχει πεπτίδια τύπου Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για: ραγάδες, ρυτίδες, ουλές, κυτταρίτιδα, ξηροδερμία ή σκασίματα, ανοιχτές πληγές ή τραύματα, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, αδύναμα νύχια κ.ά.

Το Radiance Μαλλιά, Δέρμα & Νύχια Υδρολυμένο Κολλαγόνο 1000mg με Βιταμίνη C (60 Δισκία) της Health Aid περιέχει κολλαγόνο, πρωτεϊνη απαραίτητη για την επανόρθωση των ιστών και την αναπλήρωση της υγρασίας του δέρματος που μειώνεται με την ηλικία. Εφοδιάζει τον οργανισμό με βασικά αμινοξέα και είναι ενισχυμένο με βιταμίνη C (antioxidant), δρα συνεργιστικά ώστε να διατηρεί τα μαλλιά ελαστικά και υγιή, τα νύχια δυνατά και το δέρμα νεανικό και λαμπερό χωρίς ρυτίδες. Διασπάται και απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό.

Το Bio Collagen with Patented UC-II 40mg, Κολλαγόνο σε Κάψουλες 60 caps της Life Extension είναι μια νέα μορφή μη μετουσιωμένου κολλαγόνου τύπου II από χόνδρο κοτόπουλου που παρέχει στοχευμένη υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σε θέματα που σχετίζονται με τον χόνδρο. Το UC-II ® ταξιδεύει στον εντερικό σωλήνα όπου "εισάγει" στο ανοσοποιητικό σύστημα τον ίδιο τύπο των μορίων κολλαγόνου που βρίσκονται στο χόνδρο της άρθρωσης.

3 Βάλτε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας

Τα αντιοξειδωτικά προφυλάσσουν το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες που προωθούν τη γήρανση του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά αναχαιτίζουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες  προκειμένου να μην τρέφονται με τα υγιή κύτταρα του δέρματος. Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες. Επιπλέον, τροφές όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως το σπανάκι), είναι καλή πηγή λουτεΐνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Επίσης, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε κρέμες και ορούς που περιέχουν αντιοξειδωτικά στο δέρμα σας. Το Acai Extract (60 Κάψουλες) της Solgar περιέχει Acai, ένα είδος μούρου, το οποίο συγκεντρώνει εξαιρετικά ωφέλιμες ουσίες για τον οργανισμό, όπως μια πληθώρα αντιοξειδωτικών φυτοστοιχείων καθώς και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως ουσιώδη λιπαρά οξέα, βιταμίνες A, C, E, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχουν τα μούρα Acai γνωστά και ως πολυφαινόλες, διακρίνονται επιμέρους σε ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες και άλλα φλαβονοειδή. Επιστημονικές έρευνες επισημαίνουν την αντιφλεγμονώδη και κατά του οξειδωτικού στρες δράση του Acai, γεγονός που μπορεί να επιδράσει θετικά σε πολλά θέματα υγείας που αφορούν στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην καρδιαγγειακή υγεία, στην προστασία του κεντρικού νευρικού συστήματος και εν γένει στον έλεγχο της κυτταρικής φθοράς. To

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες απέδειξαν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην υγεία, λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες) και την υπεροχή του σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη τσαγιού. Οι έρευνες αυτές κατέληξαν ότι το πράσινο τσάι: ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, υποστηρίζει την πέψη, βοηθάει την καρδιά και το κυκλοφορικό, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου, ενδυναμώνει τα οστά, προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα επιταχύνει τις καύσεις, διευκολύνει το αδυνάτισμα, μειώνει το σωματικό λίπος και αυξάνει την αντοχή.

4 Επιλέξτε φυτοοιστρογόνα

Η εμμηνόπαυση δημιουργεί στο δέρμα λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, διότι τα οιστρογόνα μειώνονται. Καθώς τα οιστρογόνα είναι το κλειδί για τον σχηματισμό υγιούς κολλαγόνου, η έλλειψή του προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες. Ξηροί καρποί, σόγια και χούμους είναι καλές πηγές φυτικών οιστρογόνων (φυτοοιστρογόνα), τα οποία μπορούν να αντισταθμίσουν τις συνέπειες της απώλειας οιστρογόνων. Οι Ισοφλαβόνες της Health Aid είναι ειδικά παρασκευασμένες με πρώτες ύλες της Soyalife Brand, (πρωτοπόροι στην τεχνολογία εξαγωγής Ισοφλαβόνων από Σόγια). Η φυσική μέθοδος εξαγωγής που χρησιμοποιείται, χωρίς την χρήση χημικών, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών που έχουν φυτοοιστρογονικές ιδιότητες, δηλ. συμπεριφέρονται στον οργανισμό ως υποκατάστατα των γυναικείων ορμονών και μπορούν να ανακουφίσουν ή και να ελαττώσουν κάποια συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και κυρίως της εμμηνόπαυσης.

5 Δοκιμάστε τη ρετινόλη

Η ρετινόλη εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, έχει πλούσια απολεπιστική δράση, ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Κρέμα Νυκτός Με Κολλαγόνο Και Ρετινόλη Κρέμα νυκτός εντατικής αντιγήρανσης της Sostar, χάρη στην πλούσια σύνθεση της απο φυτικά εκχυλίσματα, ρετινόλη και κολλαγόνο, συστατικά γνωστά για τις αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, θρέφει την επιδερμίδα κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναδόμηση της και στην ανάπλαση της.

6 Αποφύγετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα δημιουργεί ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο στο δέρμα σας, γι΄αυτό και πολλοί καπνιστές εμφανίζουν χαλάρωση του δέρματος. Τα επίπεδα βιταμίνης C στο πλάσμα του αίματος είναι χαμηλότερα στους καπνιστές σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, γεγονός που οφείλεται στο αυξημένο οξειδωτικό στρες στην περίπτωση των καπνιστών. Ως εκ τούτου, απαιτείται αυξημένη λήψη βιταμίνης C από τους καπνιστές. Ρίξτε μία Cal-C-Vita με Βιταμίνη C, B & Ασβέστιο της Bayer σε ένα ποτήρι νερό και πίνετέ το κάθε πρωί.

7 Φοράτε αντηλιακό χειμώνα – καλοκαίρι

 Η έκθεση στον ήλιο είναι βασικός ένοχος στις βλάβες του κολλαγόνου. Οι ακτίνες UVA εισχωρούν βαθιά στο δέρμα και καταστρέφουν τις βαθιές δομές υποστήριξης κολλαγόνου.

8 Περιορίστε τα γλυκά

Η γήρανση του δέρματος επιταχύνεται μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως γλυκοζυλίωση. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί αποθέματα σακχάρου στο αίμα που κολλούν στα λιπίδια, τα νουκλεϊκά οξέα και τις πρωτεΐνες (κυρίως τις πρωτείνες του κολλαγόνου) επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης και προκαλώντας ρυτίδες.

9 Κάντε μασάζ

Κάντε μαλάξεις στο πρόσωπό σας καθημερινά επειδή συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγής του κολλαγόνου, τονώνει το δέρμα και βοηθά στην αιμάτωση της περιοχής,η οποία με τη σειρά σας κάνει την όψη της επιδερμίδας σας πιο φρέσκια και νεανική.

Box Pharmacy suggests
ADD TO CART
651 points
32,56€ List price
ADD TO CART
755 points
50,30€ List price
ADD TO CART
184 points
7,20€ List price