ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Tips for Neck Pain

Tips for Neck Pain

Η κακή στάση του σώματος όταν περπατάτε ή κάθεστε, η οθόνη του υπολογιστή όταν βρίσκεται ψηλότερα από το ύψος των ματιών αλλά ακόμη και οι έντονες ψυχικές μεταπτώσεις είναι οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν σφίξιμο και πόνο των μυών του αυχένα. Τα συμπτώματα εκτός από τον πόνο είναι δυσκαμψία και περιορισμένο εύρος της κίνησης στον ώμο, στην πλάτη ή στο χέρι, πονοκέφαλος στη βάση του κρανίου και βουητό στα αυτιά και ίλιγγος.  Αυτές οι 6 εύκολες λύσεις θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο στον αυχένα.

1 Κάντε θερμοθεραπεία

Η θερμοθεραπεία είναι μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την ένταση στον αυχένα και στους ώμους και γίνεται με θερμαντική αλοιφή, ζεστά μπάνια, θερμοφόρα ή θερμικά έμπλαστρα. Αυτά παρέχουν συνεχόμενη θερμότητα και μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στον αυχένα και στην πλάτη. Δοκιμάστε το Θερμικό Έμπλαστρο για Πλάτη & Αυχένα της Panacalm. Εμπνευσμένο  από την θερμοθεραπεία, το θερμικό έμπλαστρο απελευθερώνει θερμότητα σε βάθος για να ανακουφίσει αποτελεσματικά τους πόνους των μυών. Απελευθερώνει συνεχώς θερμότητα για να σας ανακουφίσει από κράμπες, να χαλαρώσει του τεταμένους μύες και να καταπραΰνει τον πόνο. Το Tol Velvet Thermorelief Heat Power Gel της Pharmasept δίνει άμεση ανακούφιση με τη δύναμη της ζέστης. Η μοναδική σύνθεσή του περιέχει ήπιους θερμαντικούς παράγοντες που δεν ερεθίζουν το δέρμα, έχουν αποδεδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζουν δράση μεγάλης διάρκειας. Επίσης, το Άρνικα ΣΕΤ με Λάδι Μασάζ Άρνικα για την Ανακούφιση των Μυικών & Θερμαντικών Πόνων, 100ml & Αφροντούς για Ενέργεια μετά τον Αθλητισμό, 200ml & 1 Κρύα - Ζεστή Κομπρέσα σε Πρακτικό Μέγεθος της Weleda με την καταπραϋντική άρνικα και το θερμαντικό ελαιόλαδο, προκαλούν υπεραιμία, ανακουφίζουν από ρευματικούς πόνους και πόνους μυών.

2  Δοκιμάστε τα αιθέρια έλαια

Κάντε μαλάξεις με λεβάντα και βαλσαμέλαιο, με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή του αυχένα για 2-3 λεπτά. Η λεβάντα και το βαλσαμέλαιο έχουν παυσίπονη και ηρεμιστική δράση. Δοκιμάστε το Essential Oil - Αιθέριο Έλαιο Λεβάντα Relax της Apivita. Εχει ευεργετική δράση σε πονοκεφάλους και μυικούς πόνους. Το St. John's Wort Oil Βαλσαμέλαιο της Agreece  χρησιμοποιείται παραδοσιακά, για την καταπραϋντική του δράση στο δέρμα, τις αρθρώσεις και τους μύες.

3 Φορέστε κολάρο

Όταν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα συνιστάται η τοποθέτηση μαλακού ή ημίσκληρου κολάρου του αυχένα. Ο ρόλος του είναι να περιορίζει την κίνηση του αυχένα, ώστε να μην αναγκάζει τους μυς να κάνουν μυϊκό σπασμό. Tο κολάρο, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα πρέπει να το φοράτε σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Δοκιμάστε το Αυχενικό Κολάρο Μαλακό Ανατομικό Large της Gibaud. Με περιφερειακή ενίσχυση κολάρου από πλαστικό που αυξάνει τη σταθεροποίηση του αυχένα, ιδανικό για αποθεραπεία αυχενικού συνδρόμου, αυχεναλγία, μυαλγίες, κακώσεις αυχένος ή θλάση αυχένος

4 Ασκηθείτε με 3 κινήσεις

Οι ασκήσεις που κάνετε μόνοι σας είναι πιο αποτελεσματικές από τη χειροπρακτική ως προς την μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τους πόνους στον αυχένα, διαπίστωσε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bloomington στη Μινεσότα. Εκτελέστε αυτές τις ασκήσεις και προσπαθείστε να είστε όσο το δυνατόν πιο δραστήριοι, ακόμα κι αν πονάει ο αυχένας σας. Οι αρθρώσεις πρέπει να κινούνται για να μένουν υγιείς και να δουλεύουν επαρκώς.  Ξεκινάτε κάθε άσκηση με έκταση του αυχένα: σταθείτε όρθιοι κοιτώντας μπροστά και τραβήξτε προς τα μέσα το σαγόνι, ώστε ο αυχένας και το κεφάλι να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους ώμους. Διατηρήστε κάθε άσκηση για δύο έως τρία δευτερόλεπτα ενώ εισπνέετε, κάντε εκπνοή και χαλαρώστε. Εκτελέστε 5 με 10 επαναλήψεις, έξι έως οχτώ φορές την ημέρα.

Στροφή αυχένα: Στρέψτε τον αυχένα προς τα δεξιά, μέχρι το κεφάλι να είναι παράλληλο με τον δεξιό ώμο. Επαναλάβετε προς την αριστερή πλευρά.

Κάμψη αυχένα: Σταυρώστε τα δάχτυλα των χεριών πίσω από το κεφάλι και σπρώξτε το απαλά προς τα εμπρός.

Πλαϊνή κάμψη αυχένα: Βάλτε τη δεξιά παλάμη στην κορυφή του κεφαλιού και γείρετε προσεκτικά τον αυχένα προς τον δεξιό ώμο. Επαναλάβετε προς την αριστερή πλευρά.

5 Προβείτε στις απαράταιτητες προσαρμογές

Προσαρμόστε την καρέκλα στο γραφείο σας, την οθόνη του pc, έτσι ώστε ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη να είναι σε ουδέτερη θέση. Φροντίστε να ακουμπάνε οι γλουτοί στην πλάτη του καθίσματος και το κεφάλι με τον αυχένα να είναι σε ευθεία. Κάθε μία ώρα σηκωθείτε από τη θέση σας και περπατάτε για μερικά λεπτά.

6 Κάντε φυσικοθεραπεία

Ανάλογα με το πρόβλημα που έχει ο καθένας, προτείνονται ασκήσεις φυσιοθεραπείας (laser, υπέρηχοι, διαθερμίες) με σκοπό την ανακούφισή του από τον πόνο και τη χαλάρωση της περιοχής από το μυϊκό σπασμό, με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Επισκεφτείτε έναν ορθοπεδικό αν ο πόνος σας εμποδίζει να γυμνάζεστε, να εργάζεστε ή να κοιμάστε ή αν συνοδεύεται από μούδιασμα ή αδυναμία στα χέρια και τις παλάμες, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν να υπάρχει κάποιο νεύρο που πιέζεται.