ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Osteoporosis: what causes it and how to prevent it

Osteoporosis: what causes it and how to prevent it

Οστεοπόρωση: τι την προκαλεί και πώς να την προλάβετε

Με την πάροδο του χρόνου τα οστά ως ζωντανοί ιστοί αρχίζουν να αποδυναμώνονται. Οστεοπόρωση είναι μια πολύ συχνή πάθηση των οστών που παρατηρείται μειωμένη οστική μάζα και διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής των οστών, με αποτέλεσμα αυξημένη ευθραυστότητα και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρατηρούνται συμπτώματα και οι ασθενείς αντιλαμβάνονται ότι πάσχουν από οστεοπόρωση μόλις υποστούν ένα κάταγμα εξαιτίας κάποιου ασήμαντου ατυχήματος. Γι’ αυτό, άλλωστε, θεωρείται ως «σιωπηλή νόσος» διότι κατά την προοδευτική της εξέλιξη δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Ωστόσο, σε προχωρημένο στάδιο κάνει με απόλυτα εμφανή τρόπο την παρουσία της δημιουργώντας αφόρητους οστικούς πόνους.

Πάνω από 40 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλαπλάσια παγκοσμίως έχουν ή βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση (National Institutes of Health Osteoporosis and Related Bone Diseases, 2010).

Η οστεοπόρωση κάνει την εμφάνισή της περισσότερο στις γυναίκες και συγκεκριμένα συνήθως μετά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, χαμηλή οστική μάζα μπορεί να εμφανίσουν και γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση ή ακόμα και παιδιά όταν συνυπάρχουν νοσήματα ή λαμβάνουν φάρμακα που επηρεάζουν την οστική μάζα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται ότι η οστεοπόρωση αφορά και τους άνδρες. Γενικότερα εμφανίζεται στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 65 ετών ενώ στις νεότερες ηλικίες σχετίζεται με παθολογικά προβλήματα.

Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την οστεοπόρωση. Αυτοί διαχωρίζονται σε αυτούς που μπορούν να τροποποιηθούν με τις καθημερινές συνήθειες και σε αυτούς που δεν μπορούν και αφορούν:

  • Κληρονομικότητα
  • Ιστορικό κατάγματος
  • Φύλο
  • Ηλικία (επιρρεπείς στην ασθένεια είναι κυρίως οι ηλικίες άνω των 50 ετών)
  • Εμμηνόπαυση
  • Διάφορες παθήσεις
  • Λήψη κορτιζόνης

Ο κίνδυνος αυξάνεται στα άτομα που:

  • Είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με κορτιζόνη για διάστημα άνω των 3 μηνών
  • Έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης
  • Δεν ασκούνται αρκετά
  • Καπνίζουν και πίνουν αλκοόλ υπερβολικά

Η θεραπεία της οστεοπόρωσης περιλαμβάνει τόσο φαρμακευτικές λύσεις όσο και συστάσεις για αλλαγή τρόπου ζωής όπως είναι φυσική άσκηση, λήψη αρκετής ποσότητας ασβεστίου μέσω διατροφής, διακοπή του καπνίσματος και περιορισμό του αλκοόλ.

Για να προλάβουμε έγκαιρα αυτήν τη συχνή πάθηση των οστών θα πρέπει αδιαμφισβήτητα όπως αναφέρθηκε και παραπάνω να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στα προληπτικά μέτρα που συνιστώνται για την επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνονται η σωστή διατροφή σε γαλακτοκομικά, που είναι η κύρια πηγή του απαραίτητου για τον οργανισμό μας ασβεστίου, η συνεχής, καθημερινή, αν είναι δυνατόν, σωματική άσκηση και η αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος.

Ενισχυτικά το συμπλήρωμα διατροφής Arthrosis της Power Health αποτελεί την ιδανική επιλογή. Πρόκειται για μια συνεργιστική φόρμουλα που περιέχει θειική γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη, κολλαγόνο, MSM, κουρκουμά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι τα ιχνοστοιχεία χαλκός, μαγγάνιο και η βιταμίνη C που βοηθούν στη διατήρηση διαφόρων φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού μας. Είναι κατάλληλο για ηλικιωμένους, αθλητές ή αθλούμενους και υπέρβαρους.

Box Pharmacy suggests
ADD TO CART
539 points
29,95€ List price