ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
New Mommy! Nipple Care

New Mommy! Nipple Care

Οι πληγωμένες θηλές είναι συχνό σύμπτωμα των πρώτων ημερών του θηλασμού. Μάθετε τι πληγώνει τις θηλές σας και πώς να τις φροντίσετε προκείμενου να ανακουφιστείτε από τον πόνο και τους δερματικούς ερεθισμούς.

Τι πληγώνει τις θηλές σας;

1 Η κακή τεχνική θηλασμού: Ο θηλασμός δεν πονάει. Ο πόνος οφείλεται στη λανθασμένη τεχνική θηλασμού ή όταν δίνεται παράλληλα πιπίλα ή μπιμπερό ενώ θηλάζετε δημιουργώντας στο μωρό «σύγχυση θηλών». Η λάθος τοποθέτηση του μωρού στο στήθος έχει ως αποτέλεσμα το μωρό να θηλάζει τη θηλή αντί της θηλαίας άλου.

2 Η συμφόρηση του στήθους: Το στήθος είναι τόσο γεμάτο που το μωρό δεν μπορεί να βάλει στο στόμα του στη θηλαία άλω, οπότε θηλάζει τη θηλή. Θα χρειαστεί να αντλείται μικρή ποσότητα γάλακτος πριν τον θηλασμό (με το χέρι ή με αντλία) προκειμένου να αποσυμφορηθεί το στήθος και να αυξήσετε τη συχνότητα και τη διάρκεια των θηλασμών.  Δοκιμάστε το Ηλεκτρονικό θήλαστρο Swing της Medela, το Κλασσικό Θήλαστρο 150ml, 0m+ της Chicco ή το Luna Ηλεκτρικό Θήλαστρο της Nuk.

3 Η κακή απομάκρυνση του βρέφους από το στήθος: Όταν απομακρύνετε το μωρό βίαια αυτό για να παραμείνει στο στήθος δαγκώνει τη θηλή και την τραυματίζει. Η απομάκρυνση πρέπει να γίνεται ήρεμα βάζοντας το μικρό σας δάκτυλο στο στόμα του μωρού από το πλάι, και σπρώχνοντας τη θηλή προς τα έξω για να το απομακρύνετε.

4 Η μυκητίαση: Ο πόνος της θηλής μπορεί να μην οφείλεται σε τραύμα αλλά σε λοίμωξη και συνηθέστερα από Candida. Θα χρειαστεί να λάβετε φαρμακευτική αγωγή τόσο εσείς όσο και το μωρό σας για 15 περίπου ημέρες.

Πώς να φροντίσετε τις πληγωμένες σας θηλές

Διατηρείτε τες στεγνές

Για την επιτάχυνση της επούλωσης θα πρέπει να διατηρείτε τη θηλή σας στεγνή, να αποφεύγετε οτιδήποτε ξηραίνει την επιδερμίδα της (σαπούνι, οινόπνευμα, απολυμαντικά) και να μην ξεπλένετε τις θηλές μετά το θηλασμό. Δοκιμάστε τα μαντηλάκια Καθαρισμού για το Στήθος Συσκευασία 20τεμ. της  Chicco είναι εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες άμυλου και γάλακτος, βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής ποσότητας υδρολιπιδίων του δέρματος. Άοσμα και άγευστα, δεν περιέχουν άρωμα, οινόπνευμα ή χρωστικές ουσίες. Χρησιμοποιούνται πριν και μετά το θηλασμό και το στήθος δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Δοκιμάστε τις κρέμες λανονίλης

Οι κρέμες βοηθούν στην ενυδάτωση και την επούλωση των θηλών. Μετά από κάθε θηλασμό αλλά και ενδιάμεσα απλώνετε 1-2 σταγόνες από το γάλα σας στις θηλές σας και αφού στεγνώσει βάλτε από πάνω κρέμα λανολίνης. Η Care Beauty Nipple Balm Κρέμα για Θηλές με Λιπαρή Βάση της Nuk καταπραϋνει και αποκαθιστά το δέρμα, περιέχει λανολίνη 100% φυσικής προέλευση, απολύτως ασφαλής για το μωρό, είναι δερματολογικά ελεγμένη και η αίσθηση κνησμού εξαφανίζεται και η θηλή γίνεται πιο λεία. H Purelan της Medela περιέχει 100% καθαρή λανολίνη, χωρίς οποιαδήποτε τεχνητά πρόσθετα ή συντηρητικά. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να αφαιρείται πριν από το θηλασμό. Εφαρμόζεται και σε άλλες ξηρές περιοχές του δέρματος. Η κρέμα Purelan είναι τόσο ασφαλής, που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμα και στο δέρμα του μωρού σας. Η λανολίνη ΗΡΑ για Προστασία των Θηλών της Lansinoh βοηθάει στην ανακούφιση και την προστασία των ευαίσθητων και ταλαιπωρημένων θηλών καθώς και της ευαίσθητης, ξηρής επιδερμίδας. Ασφαλής και υποαλλεργική, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά, χημικά.

Ανακουφιστείτε από τους δερματικούς ερεθισμούς

Η αλοιφή Bepanthol για δερματικούς ερεθισμούς είναι ιδανική για την ανάπλαση, την ενυδάτωση και την ανακούφιση από δερματικούς ερεθισμούς και ερεθισμό της θηλής του μαστού. Η Nipple Care Restructuring Cream Gel για Αποκατάσταση Θηλών της Frezyderm αποκαθιστά της θηλές από τις επιπτώσεις του θηλασμού. Μειώνει τους ερεθισμούς και επιταχύνει την επούλωση των μικροτραυμάτων που προκαλούνται κατά τον θηλασμό. Η εξειδικευμένη σύνθεσή της προσροφά την τοπική υγρασία (υπολείμματα γάλακτος και βρεφικής σιέλου) και προστατεύει από τις επιμολύνσεις που προκαλούν φλεγμονές και μαστίτιδες. Η Mama Nipple Cream της Fissan,  Κρέμα Περιποίησης Στήθους και Θηλών με εκχύλισμα χαμομηλιού, διατηρεί απαλό και ελαστικό το δέρμα του στήθους και τις θηλές για το θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ καταπραΰνει τις ερεθισμένες θηλές κατά το θηλασμό. Δερματολογικά ελεγμένη, μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα, διατηρώντας το απαλό και ελαστικό.

Δοκιμάστε τα προστατευτικά των θηλών

Αν οι πληγές είναι ορατές και μεγάλες, αγοράστε ειδικά προστατευτικά θηλής και φοράτε βαμβακερούς στηθόδεσμους. Τα προστατευτικά Θηλών για Πριν & Μετά το Θηλασμό Breastshells της Medela προστατεύουν τις πληγωμένες θηλές ή τις θηλές που πονούν από την τριβή πριν και μετά το θηλασμό, δίνοντας χρόνο στον ευαίσθητο μαστό να επουλωθεί. Οι Ασπίδες Θηλής από Σιλικόνη με Θήκη Αποθήκευσης της Nuk προστατεύει τις ευαίσθητες θηλές κατά το θηλασμό.