ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Tips for Stop Snoring, now!

Tips for Stop Snoring, now!

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ροχαλίζουν –υπολογίζεται ότι τουλάχιστον το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει έντονο ροχαλητό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εάν ροχαλίζετε, τότε γνωρίζετε ήδη –και πολύ περισσότερο το γνωρίζουν οι οικείοι σας- ότι το ροχαλητό είναι ένας από τους πιο ενοχλητικούς ήχους στη ζωή των άλλων. Εάν θέλετε να σταματήσετε το ροχαλητό μάθετε τί έχει πραγματικά αποτέλεσμα και τί όχι.

Πώς λειτουργεί ο μηχανισμός του ροχαλητού

Το ροχαλητό είναι μια παθολογική κατάσταση που μαρτυρά ότι υπάρχει κάποια μορφή απόφραξης της αναπνοής. Προκαλείται όταν η ροή του αέρα, από τη μύτη ή από το στόμα, προς τους πνεύμονες διακόπτεται. Γιατί όμως εκδηλώνεται κατά τον ύπνο; Όταν κοιμόμαστε χαλαρώνουν οι μύες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος και του ρινοφάρυγγα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν υπάρχει πρόβλημα, να στενεύει η δίοδος του αέρα και, έτσι καθώς αναπνέουμε, να παράγεται ο ήχος του ροχαλητού.

Γιατί το ροχαλητό δεν είναι πάντοτε αθώο

Σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται σε ανατομικές ανωμαλίες της ρινικής περιοχής, όπως είναι για παράδειγμα η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, η υπερτροφία ρινικών κογχών ή ρινικών πολυπόδων, η αλλεργική ρινίτιδα. Σε άλλες όμως περιπτώσεις το ροχαλητό μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μιας πολύ πιο σοβαρής κατάστασης, όπως είναι η υπνική άπνοια (άπνοια ύπνου). Η άπνοια ύπνου εμφανίζεται με δύο τύπους: κεντρική και  αποφρακτική. Και στους δύο τύπους το χαρακτηριστικό είναι σύντομες διακοπές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω της απόφραξης των αναπνευστικών οδών. Αυτές οι διακοπές της αναπνοής πάντοτε συνοδεύονται από έντονο ροχαλητό. Η κεντρική άπνοια ύπνου δεν είναι συνήθης και εμφανίζεται, όταν ο εγκέφαλος δεν μπορεί να στείλει τα κατάλληλα σήματα στους μυς της αναπνοής, ώστε να γίνεται σωστά η αναπνευστική λειτουργία. Εάν καταγραφεί λοιπόν τέτοιο πρόβλημα, επιβάλλεται η επίσκεψη σε γιατρό, ο οποίος θα υποδείξει περαιτέρω εξετάσεις (γίνονται σε Κέντρα Μελέτης Ύπνου) έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί.

Τι έχει αποτέλεσμα

Οι ρινικές ταινίες

Έχουν προσωρινό αποτέλεσμα: Οι ειδικές ταινίες ανοίγουν τη μύτη σας για να αναπνέετε καλύτερα και παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση που προκαλείται από το κρύωμα ή τις αλλεργίες. Επίσης η κλειστή μύτη σας αναγκάζει να αναπνέετε από το στόμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει το ροχαλητό. Οι ρινικές ταινίες Breath Right μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση, ακόμη και στην εξάλειψη του ροχαλητού. Ελευθερώνουν την αναπνευστική οδό για καλύτερη αναπνοή, ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση και μειώουν το ροχαλητό.

2 Η απώλεια βάρους

Έχει αποτέλεσμα: Τα επιπλέον κιλά σχετίζονται με το ροχαλητό, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προσπαθήστε να μπείτε σε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, με στόχο την απώλεια περιττού βάρους, ώστε να εξασφαλίσετε και πιο ήρεμες νύχτες. Δοκιμάστε το Carboslim της Health Aid περιέχει εκχύλισμα λευκού φασίολου (phase 2), το οποίο αποτρέπει με φυσικό τρόπο τη μετατροπή των υδατανθράκων σε γλυκόζη και μετά σε λίπος, ώστε να περνούν από το πεπτικό χωρίς να αφομοιωθούν και να προσθέσουν λίπος στον οργανισμό. Το Πράσινο Τσάι και το χρώμιο που περιέχει προάγουν δραστικά το μεταβολισμό και τη καύση των λιπών βοηθώντας στο αδυνάτισμα. Επίσης διατηρεί τα φυσιολογικά επίπεδα της ινσουλίνης και του σακχάρου στο αίμα. Το "LIPOTOX" συστήνεται από γιατρούς και διαιτολόγους, καθώς πληρεί τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Κανονισμούς του ΕΟΦ και βοηθά το σώμα σας να παράγει ορμόνες για την καύση του λίπους, εμποδίζει την απενεργοποίηση του μεταβολισμού και ελαχιστοποιεί την απώλεια μυϊκής μάζας. Αυτή η μοναδική σύνθεση έχει δημιουργηθεί ειδικά για άτομα που πρέπει να χάσουν βάρος γρήγορα για λόγους υγείας και για άτομα που θέλουν γρήγορα αποτελέσματα εντός των πρώτων 7 ημερών.

3 Το περπάτημα και η φυσική δραστηριότητα

Έχει αποτέλεσμα: Η τακτική άσκηση τονώνει τις μυικές ομάδες, βελτιώνει μεταξύ άλλων και το αναπνευστικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να περιορίσει το ροχαλητό.

4 Η διακοπή καπνίσματος

Έχει αποτέλεσμα: Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στους αεραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνονται σημαντικά και τα αναπνευστικά προβλήματα, άρα και το ροχαλητό.

5 Η αποφυγή του αλκοόλ

Έχει αποτέλεσμα: Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες, γεγονός που εντείνει το ροχαλητό, ενώ το φαγητό προκαλεί εκκρίματα σάλιου και βλέννας, που ενδέχεται να εμποδίσουν την απρόσκοπτη αναπνοή. Αμφότερα επιτρέπονται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες πριν από τον βραδινό ύπνο.

6 Η σωστή στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου

Έχει αποτέλεσμα: Προσπαθήστε να κοιμάστε ξαπλωμένοι στο πλάι και όχι ανάσκελα ή μπρούμυτα, διότι αυτές οι στάσεις  ευνοούν το ροχαλητό. Αντίθετα, όταν κοιμάστε στο πλάι η ροή του αέρα από τη μύτη ή το στόμα προς τους πνεύμονες γίνεται με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια.

7 Ο αφυγραντήρας

Δεν έχει πάντα αποτέλεσμα: Μπορεί ο ξηρός αέρας να προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα προκαλώντας θορυβώδες ροχαλητό. Αν το ροχαλητό σας οφείλεται σε ρινική συμφόρηση ή αλλεργίες το να κοιμάστε με έναν υγραντήρα μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, μία τέτοια συσκευή δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να μειώσει το ροχαλητό.

8 Η χρήση ειδικών μαξιλαριών

Δεν έχει αποτελέσμα: Ενώ είναι αλήθεια ότι οι διαφορετικές θέσεις στον αυχένα μπορεί να επεκτείνει ή να περιορίσει τους αεραγωγούς, οι πιθανότητες είναι ότι εσείς δεν πρόκειται να μείνετε σε μία θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η εξάλειψη του ροχαλητού δεν είναι συνήθως τόσο απλή όσο η αγορά ενός νέου μαξιλαριού και δεν υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι με αυτά μπορείτε να απαλλαγείτε από το ροχαλητό.

9 Η χειρουργική επέμβαση

Η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται: Στο μικροχειρουργείο γίνεται συνήθως προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με καυτηριασμό στις κόγχες στις περιπτώσεις που υπάρχει υπερτροφία αυτών. Οι κόγχες είναι μικρά όργανα που βρίσκονται στο εσωτερικό της μύτης και μπορεί να έχουν μεγαλώσει με αποτέλεσμα να πιέζουν το ρινικό διάφραγμα, να το «στραβώνουν» και να μειώνουν την ελεύθερη ρινική δίοδο. Ο καυτηριασμός σήμερα γίνεται σχεδόν αναίμακτα με τη χρήση λέιζερ ή με ραδιοσυχνότητες ή με υπερήχους. Με τις ίδιες τεχνικές μπορεί να γίνει η αφαίρεση των παραπανίσιων ιστών στην περιοχή του λαιμού, που ευθύνονται για το ροχαλητό. Μπορεί επίσης ο ειδικός να προχωρήσει σε αφαίρεση αμυγδαλών ή πολύποδα από τη μύτη ή να κάνει ρινοπλαστική για τη διάνοιξη των αεραγωγών. Τέλος, κάποιοι ειδικοί εφαρμόζουν υπερωϊο-πλαστική με λέιζερ, ραδιοσυχνότητες ή υπερήχους, τεχνικές που αποσκοπούν στο να μικρύνει και να σκληρύνει η άνω υπερώα και η σταφύλη στο φάρυγγα ώστε να δονούνται λιγότερο κατά τη διαδικασία της αναπνοής και να μην προκαλούν ροχαλητό. Η επιλογή της τεχνικής επαφίεται στον ειδικό. Τέλος, σε πολύ εξειδικευμένα περιστατικά ο ΩΡΛ μπορεί να προχωρήσει σε οστεοτομίες και τεχνικές προώθησης της κάτω γνάθου. Όμως οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν μόνον στο 50% των παθήσεων.

Πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό όταν:

  • Ροχαλίζετε δυνατά και βαριά για περισσότερο από 2 μήνες.
  • Αισθάνεστε υπνηλία και κούραση κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης ημέρας.
  • Σταματάτε να αναπνέετε, βήχετε ή πνίγεστε κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Εάν είστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου εάν έχετε επιπλέον βάρος, καπνίζετε ή καταναλώνετε πολύ αλκοόλ ή παίρνετε αγχολυτικά φάρμακα. Ακόμη οι πιθανότητες για εμφάνιση υπνικής άπνοιας είναι μεγαλύτερες  εάν δεν έχετε… λαιμό κύκνου –όσες και όσοι έχουν κοντό και χοντρό λαιμό κινδυνεύουν να εκδηλώσουν άπνοια. Σύμφωνα με τα στοιχεία μελετών, ωστόσο, την πλέον ευπαθή ομάδα αποτελούν οι άνδρες μέσης ηλικίας, ιδίως δε εάν συγκεντρώνουν όλα τα παραπάνω.