ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
What do you know about blue light

What do you know about blue light

Εσείς, ξέρετε το μπλε φως;

Η εκθαμβωτική λάμψη, ακόμα και με ένα σχετικά αδύναμο μήκος κύματος, από τις οθόνες μας οριοθετεί μια νέα μορφή ρύπανσης που επηρεάζει την όρασή μας, προκαλεί σωματική αλλά και πνευματική κόπωση, ενώ έχει αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα και ειδικά, στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών

Η σειρά Diopti, με τεχνολογία νέας γενιάς και πεπτίδια κατά του μπλε φωτός, χωρίς άρωμα και οφθαλμολογικά ελεγμένα, προσφέρει στοχευμένη τριπλή δράση ανάλογα με το ζητούμενο, με ορατά αποτελέσματα μόλις 1 ώρα μετά τη χρήση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σειρά Diopti, με τεχνολογία νέας γενιάς και πεπτίδια κατά του μπλε φωτός, χωρίς άρωμα και οφθαλμολογικά ελεγμένα, προσφέρει στοχευμένη τριπλή δράση ανάλογα με το ζητούμενο, με ορατά αποτελέσματα μόλις 1 ώρα μετά τη χρήση

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του. Κι όμως, πολλές από εμάς περνάμε ατελείωτες ώρες μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών μας, αγνοώντας την έκθεσή μας στο μπλε φως. Τι είναι; Τι προκαλεί; Και πώς θα το αντιμετωπίσουμε; Οι απαντήσεις ακολουθούν!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Είναι αλήθεια, ότι λόγω επαγγέλματος, οι ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή είναι περίπου…. ατελείωτες. Αν σε αυτό συνυπολογίσω και τις ώρες που χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου ως μέσον διασκέδασης, το θέμα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις! Μήπως σας θυμίζει κι εσάς κάτι αυτό; Γιατί είτε το απαιτεί η επαγγελματική μας δραστηριότητα, είτε αναζητούμε πληροφορίες, η χρήση του υπολογιστή έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τής καθημερινότητάς μας σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Και μέχρι εδώ, θα πείτε όλα καλά. Να όμως, που μία ημέρα πριν λίγο καιρό, ήρθε μία σειρά προϊόντων για την περιοχή των ματιών που έμελλε να με βάλει σε σκέψεις αλλά και να μου δώσει άγνωστες πληροφορίες! Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως:
Τα Εργαστήρια Lierac σε συνεργασία με την Δρα Poignonec, Αισθητικό Πλαστικό Χειρουργό με 25 έτη εμπειρίας στο νοσοκομείο Pitié Salpêtrière στο Παρίσι, με μοναδική εξειδίκευση στις βλαβερές επιπτώσεις του μπλε φωτός δημιούργησε μία νέα σειρά προϊόντων για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών για να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις από το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες μας.

Μια συγκλονιστική εξέλιξη… Τι επιπτώσεις έχει το μπλε φως;

Η εκθαμβωτική του λάμψη, ακόμα και με ένα σχετικά αδύναμο μήκος κύματος, από τις οθόνες μας οριοθετεί μια νέα μορφή ρύπανσης! Πρόσφατα, λοιπόν, οι ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν 3 διαφορετικούς τύπους φωτοευαίσθητων πρωτεϊνών στο δέρμα, τις οψίνες, οι οποίες συμμετέχουν στην απορρόφηση του μπλε φωτός:

  • Η οψίνη 1, απορροφά το μπλε-βιολετί φως και υπάρχει κυρίως, στις μεμβράνες των κερατινοκυττάρων, στην ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας
  • Η οψίνη 2, είναι υποδοχέας του μπλε-πράσινου φωτός και είναι παρούσα στο ίδιο επίπεδο
  • Η οψίνη 3, είναι ευαίσθητη στο μπλε φως, πιο διάχυτη στο δέρμα, κυρίως στο επίπεδο των μεμβρανών των κερατινοκυττάρων και των μελανινοκυττάρων

Καθώς λοιπόν, οι οψίνες ενεργοποιούνται από το μπλε φως, μια σειρά αντιδράσεων προκαλούνται στα κύτταρα δημιουργώντας ανισορροπία στο βιολογικό ρολόι του δέρματος. Η περίσσεια διάχυση του μπλε φωτός προκαλεί κορεσμό στους υποδοχείς των οψινών, με αποτέλεσμα να αδρανοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί των κυττάρων.
Το αποτέλεσμα; Παρουσιάζεται άμεσα οξειδωτικό στρες, το οποίο αλλοιώνει τις κυτταρικές μεμβράνες, αλλά και το DNA των μιτοχονδρίων. Οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, οι ρυτίδες και τα σημάδια κούρασης επιδεινώνονται εξαιτίας της έκθεσης στο μπλε φως και η περιοχή των ματιών γίνεται ακόμα πιο ευάλωτη.
Αυτή η νέα μορφή ρύπανσης επηρεάζει την όρασή μας, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, σωματική αλλά και πνευματική κόπωση, ενώ διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης, υπεύθυνης ορμόνης για τη ρύθμιση του ύπνου μας. Παράλληλα, το μπλε φως έχει αρνητικές επιδράσεις και επιπτώσεις στο δέρμα μας και ειδικά, στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Η απάντηση των εργαστηρίων Lierac

Ενσωματώνοντας τις τελευταίες έρευνες της προηγμένης ιατρικής στη δερμοκοσμητολογία και με την ιατρική συνεργασία της Δρα Poignonec, η Lierac δημιούργησε μια σειρά δερμοκαλλυντικών αιχμής, για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας, με βασικό συστατικό ειδικά πεπτίδια. Από σπόρους κακάο του Περού, με εξαιρετικά αγνή και σπάνια ποιότητα, αυτά τα πεπτίδια γίνονται ένα πανίσχυρο συστατικό στην αντιμετώπιση της υπερβολικής έκθεσης στο μπλε φως. Προσφέροντας ισχυρή προστασία και στους 3 τύπους οψινών, δρουν σαν πραγματική ασπίδα προστασίας ενάντια στις βλάβες των κυττάρων που επιδεινώνουν τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους, τις ρυτίδες και τα σημάδια κούρασης στα μάτια μας, μειώνοντας πάνω από 62% την παραγωγή των ελευθέρων ριζών στο επίπεδο των μιτοχονδρίων και πάνω από 83% στο επίπεδο των κυττάρων!
Και όπως αναφέρει η Δρα Poignonec « Για κάθε πρόβλημα στην περιοχή των ματιών, υπάρχει μια ειδική αισθητική τεχνική». Η σειρά Diopti, με τεχνολογία νέας γενιάς και πεπτίδια κατά του μπλε φωτός, χωρίς άρωμα και οφθαλμολογικά ελεγμένα, προσφέρει στοχευμένη τριπλή δράση ανάλογα με το ζητούμενο, με ορατά αποτελέσματα μόλις 1 ώρα μετά τη χρήση!

  • Dioptipoche, λειαντικό ζελ με αποσυμφορητική δράση στις σακούλες κάτω από τα μάτια, λόγω κατακράτησης υγρών, λίπους και χαλάρωσης.
  • Dioptiride, κρέμα filler για άμεση μείωση των ρυτίδων αφυδάτωσης, έκφρασης και των εγκατεστημένων ρυτίδων.
  • Diopticerne, λεπτόρρευστη κρέμα φωτεινότητας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των μπλε, καφέ και πολύ έντονων κύκλων.
  • Dioptifatigue, ζελ-κρέμα αναζωογόνησης για γρήγορη απομάκρυνση της κούρασης και του πρηξίματος, τις ενοχλητικές πτυχώσεις και τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

Tip: Κάθε προϊόν χρησιμοποιείται ιδανικά, πρωί και βράδυ. Για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα στο lierac.com, θα βρούμε ειδικές κινήσεις εφαρμογής μικρο-σιάτσου από την ειδικό expert Galya Ortega!

Πηγή αρθρου:  womanidol.com

Η εκθαμβωτική λάμψη, ακόμα και με ένα σχετικά αδύναμο μήκος κύματος, από τις οθόνες μας οριοθετεί μια νέα μορφή ρύπανσης που επηρεάζει την όρασή μας, προκαλεί σωματική αλλά και πνευματική κόπωση, ενώ έχει αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα και ειδικά, στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών