ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Eczema: How to stop Itching

Eczema: How to stop Itching

Εάν σημεία του σώματός σας είναι κόκκινα και σας πιάνει φαγούρα υπάρχουν 10 τρόποι για να σταματήσετε γρήγορα φαγούρα που προκαλεί το έκζεμα.

Τι είναι το έκζεμα;

Είναι η αντίδραση του δέρματος όταν είναι ξερό και φλεγμαίνει, αλλά και πάθηση του δέρματος δηλαδή ατοπική δερματίτιδα ή ατοπικό έκζεμα. Τα βασικά είδη εκζέματος είναι αυτό εξ επαφής και το έκζεμα από ιδρώτα (δυσιδρωσικό). Το έκζεμα είναι μία πάθηση με εξάρσεις και εμφανίζεται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα την περιοχή του σώματος. Οπότε έχουμε έκζεμα στα πόδια και στα χέρια, στο λαιμό, στο στήθος, στα μάτια, γύρω από το στόμα, πίσω από το αυτί, στα γεννητικά όργανα, στα νύχια. Επιπλέον αλλιώς εμφανίζεται στα βρέφη, σαν ξερό δέρμα με απολέπιση, και αλλιώς στους ενήλικες.

Τί μπορει να το επιδεινώσει;

Κάποια σαπούνια, σαμπουάν, απορρυπαντικά και αντισηπτικά, τα ακάρεα, η γύρη, οι τρίχες ζώων, μικρόβια, ακραίες καιρικές συνθήκες ή τρόφιμα όπως γαλακτοκομικά, αβγά, ξηροί καρποί, σόγια και γλουτένη. Επιπλέον το  άγχος αλλά και οι ορμόνες το επηρεάζουν.

10 τρόποι για να σταματήσετε γρήγορα τη φαγούρα

1 Σταματήστε να ξύνεστε

Μπορεί παροδικά να σας ανακουφίζει αλλά  απελευθερώνει ισταμίνη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται  η φαγούρα λίγο αργότερα. Επίσης, το ξύσιμο δημιουργεί αμυχές ή πληγές κάτι που επιτρέπει την είσοδο βακτηρίων στον οργανισμό, προκαλώντας λοιμώξεις. Στα μικρά παιδιά φροντίστε να κόβετε πολύ κοντά τα νύχια τους ή στα βρέφη να φοράτε γάντια.

2. Απλώνετε μαλακτική κρέμα

Καταπραύνετε τη φαγούρα με μια μαλακτική κρέμα ή/και κορτιζονούχο που θα σας προτείνει ο δερματολόγος.  Επιπλέον θα σας βοηθήσουν: H Base D-Panthenol Cream - Ενυδατική Φροντίδα 100ml της Hydrovit, για καθημερινή ενυδάτωση και περιποίηση του φυσιολογικού, ταλαιπωρημένου, ξηρού και ευαίσθητου δέρματος και για ξηροδερμία, δερματίτιδα, ατοπική δερματίτιδα, κνησμό. Η Froicalm Cream with Calmine για την Ανακούφιση του Ερεθισμένου Δέρματος 150ml της Froika προσφέρει άμεση ανακούφιση στον κνησμό και τους ερεθισμούς που σχετίζονται με προβλήματα του δέρματος όπως ξηρότητα, ατοπία, έκζεμα, αλλεργία, τσιμπήματα εντόμων, ήπιο ηλιακό έγκαυμα. Η κρέµα Dermalex Repair Eczema αντιµετωπίζει τα συµπτώµατα του εκζέµατος εξ' επαφής, ενεργοποιεί το φυσικό µηχανισµό επανόρθωσης του δέρµατος και µειώνει την φλεγµονή χάρη στο σύµπλεγµα αλκαλικών ορυκτών µετάλλων που περιέχει ενώ δηµιουργεί ένα προστατευτικό φραγµό στο δέρµα για την αποφυγή νέων εξάρσεων χάρη στο αργυλικό πυρίτιο και τα φυσικά κεραµίδια που περιέχει. Η XeraCalm A.D Baume Relipidiante Α.Β.Α.Σ. για Αναπλήρωση των Λιπιδίων 200ml της Avene θρέφει το πολύ ξηρό δέρμα και καταπραΰνει το αίσθημα κνησμού του βρέφους, του παιδιού και του ενήλικου.

3 Βάζετε ενυδατική μετά το ντους

Απλώνετε κρέμα μετά το μπάνιο, ώστε το δέρμα να «κλειδώνει» την υγρασία και να σας ανακουφίζει από τη φαγούρα. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα σας τόσο περιορίζετε τη φαγούρα. Επίσης, αποφεύγετε να τρίβετε το σώμα σας μετά το μπάνιο, οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι ταμποναριστές. Η Lipikar Baume AP+ Μαλακτικό Βάλσαμο Αναπλήρωσης Λιπιδίων Κατά των Ερεθισμών & του Κνησμού για Βρέφη/Παιδιά/Ενήλικες 400ml της La Roche – Posay καταπραΰνει άμεσα και αραιώνει τη συχνότητα των εξάρσεων.  Η επιδερμίδα είναι απαλή και ανακτά την άνεση της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η SoothBalm Κρέμα Σώματος Κατά του Κνησμού 175ml της Frezyderm περιέχει έναν συνδυασμό από φυτικά έλαια, φυτικά εκχυλίσματα και μαλακτικούς εστέρες, που καταπραΰνει και παράλληλα περιποιείται εντατικά το λεπτό, άτονο και δυσανεκτικό δέρμα.

4 Δοκιμάσε την αλόη

Το τζελ αλόης ενυδατώνει και καταπραΰνει από τη φαγούρα. Το Organic Aloe Vera Gel: Βιοενεργό Ζελέ Φυσικής Αλόης  της Aloe Pura ανακουφίζει, ενυδατώνει, μαλακώνει, βοηθάει στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος και προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση.

5 Επιλέγετε βαμβακερά και λινά

Αποφεύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Το βαμβακερό ύφασμα δεν ερεθίζει το δέρμα κι έτσι δεν προκαλεί φαγούρα

6  Ακολουθήστε μία αντιφλεγμονώδη διατροφή

Υπάρχουν αρκετές τροφές που συμβάλλουν στην  εκδήλωση της φλεγμονής στο σώμα, οπότε θα πρέπει να τις αποφεύγετε. Οι συνηθέστερες είναι το γάλα, το αβγό, η σόγια και τα προϊόντα από σιτάρι. Αποφύγετε επίσης τη ζάχαρη, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα τηγανητά.

7  Μειώστε το στρες

Οι εξάρσεις του εκζέματος μπορεί να οφείλονται σε στρες. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και μειώστε το υπερβολικό στρες.

8 Κάντε βελονισμό

Ο βελονισμός συμβάλει στην εξισορρόπηση του οργανισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αντιμετώπιση του άγχους με αποτέλεσμα να μειώνει και να καταπραύνει τα συμπτώματα του εκζέματος.

9 Δοκιμάστε τη φωτοθεραπεία

Εάν το έκζεμα είναι εκτεταμένο (σε όλο το σώμα), μπορεί να βοηθήσει η φωτοθεραπεία, όπου χρησιμοποιείται ακτινοβολία UVA και UVB. Η φωτοθεραπεία μια μορφή θεραπείας που βασίζεται στη χρήση της ακτινοβολίας για την αντιμετώπιση δερματικών -και όχι μόνο- παθήσεων.

10 Εκτεθείτε στον ήλιο

Η έκθεση στο ήλιο για 15 λεπτά την ημέρα δρα προστατευτικά