ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Why Do Your Cosmetics Have Vitamin C?

Why Do Your Cosmetics Have Vitamin C?

Γιατί τα καλλυντικά σας πρέπει να έχουν βιταμίνη C;

Γιατί η βιταμίνη C είναι τόσο απαραίτητη στα καλλυντικά; Επειδή είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και τη διατήρηση του κολλαγόνου. Από την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων και την ελαστικότητα και αντοχή του δέρματος, αυτήν την αντιοξειδωτική ουσία χρειάζεται το δέρμα και τα μαλλιά σας για αποτελεσματική αντιγήρανση. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους τα καλλυντικά σας να έχουν βιταμίνη C.

Η δύναμη της βιταμίνης C

Αν θέλετε ένα πιο φωτεινό, πιο σφιχτό και γενικά πιο υγιές και νεανικό δέρμα υπάρχει ένα συστατικό γι’ αυτό, που θα χρειαστεί να το αναζητήσετε στα καλλυντικά σας: η βιταμίνη C. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, των δυσχρωμιών και διεγείρει την υγιή παραγωγή κολλαγόνου. Βοηθά στην προστασία από επιβλαβείς περιβαλλοντικές επιδράσεις, αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενυδατώνει και συσφίγγει. Η ελαστικότητα του δέρματος και η μείωση των ρυτίδων βελτιώνονται ενώ συμβάλλει και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και τη μείωση των σκουρόχρωμων κηλίδων. Η βιταμίνη C αποτελεί βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών που προσφέρουν λάμψη στο δέρμα, καθώς παρεμβαίνει στην παραγωγή χρωστικών ουσιών και μειώνει τη φλεγμονή. Μπορεί ακόμη και να προστατεύσει το δέρμα από τον ήλιο αλλά και τις προκαρκινικές αλλοιώσεις που οφείλονται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τοπικά καλλυντικά που περιέχουν βιταμίνη C.

Δοκίμασε την νέα Liftactiv Fresh Shot της Vichy

Βιταμίνη C για το δέρμα

Η βιταμίνη C διατηρεί το δέρμα υγιές, επειδή διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου ενώ συμβάλλει στη δημιουργία συνδέσμων και ιστών. Με την επιβράδυνση του ρυθμού των ελεύθερων ριζών, φαίνεται επίσης να επιβραδύνεται και η διαδικασία γήρανσης. Οι ρυτίδες απαλύνονται, η ξηρότητα μειώνεται και οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται. Η βιταμίνη C βελτιώνει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού, αναστρέφει τη διαδικασία της φωτογήρανσης, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, άρα και τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων, και το ενυδατώνει, αφού αποτρέπει την αφυδάτωση του δέρματος. Επιπλέον, φωτίζει το δέρμα επειδή μπορεί να μειώσει την ποσότητα μελανίνης που παράγεται στο δέρμα. Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας χαρίσει πιο φωτεινό δέρμα αφού καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες και απαλύνει τα ηλιακά σημάδια. Τέλος, απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και προλαμβάνει την καταστροφή νέων.

Η Nandina Cream Κρέμα Εντατικής Σύσφιξης και Λάμψης της Arcaya, περιέχει Βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, ενυδατώνει, συμβάλλει στη σύσφιξη, έχει λευκαντικές ιδιότητες και χαρίζει νεανική λάμψη. Η επαγγελματική κρέμα προσώπου ARCAYA No1 Nandina Cream περιέχει φόρμουλα σύσφιξης με συμπυκνωμένη βιταμίνη C και ενισχυτές κολλαγόνου για σύσφιξη, αντιγηραντική φροντίδα και λαμπερή επιδερμίδα. Ενισχύει και τονώνει την επιδερμίδα από το εσωτερικό της, διορθώνοντας το οβάλ, λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές και χαρίζοντας ενυδάτωση και σφριγηλότητα. Η απώλεια ελαστικότητας βελτιώνεται συστηματικά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου ανορθώνονται. H σφριγηλότητα του προσώπου βελτιώνεται και το περίγραμμα επαναπροσδιορίζεται, χαρίζοντας αποτέλεσμα lifting! H Face Mask Μάσκα Λάμψης με Πορτοκάλι της Apivita είναι πλούσια σε βιταμίνη C, E και Συνένζυμο Q10, χαρίζει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και αναζωογονημένη. Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, χαρίζοντας φυσική λάμψη και φωτεινότητα.

 Διαβάστε ακόμη: 10 Βιταμίνες για να Διώξετε την Κούραση!

Βιταμίνη C για τα μαλλιά

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των μαλλιών. Η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ παίζει ρόλο και στην απορρόφηση του σιδήρου. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος όχι μόνο για τα μαλλιά μας, αλλά για την ομορφιά και την υγεία μας. Όταν μειώνονται τα αποθέματα σιδήρου μπορεί να παρουσιάσετε αναιμία και να νιώθετε κόπωση, αδυναμία αλλά και να εμφανίσετε τριχόπτωση.

Επίσης, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου στο χόριο. Εάν δεν υπάρχει αρκετό κολλαγόνο λόγω έλλειψης βιταμίνης C, το χόριο χάνεται και αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, ή σε εύθραυστα μαλλιά.

H Κρέμα Ημέρας με Βούτυρο Μάνγκο της Klorane, θρέφει, επανορθώνει και προστατεύει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Είναι μια λεπτόρρευστη κρέμα με μεταξένια υφή, ειδικά σχεδιασμένη για όλο το μήκος αλλά και τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών. Θρέφει, επανορθώνει και προστατεύει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Δημιουργεί ένα αόρατο προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια των μαλλιών. Γεμίζει τα μαλλιά, προλαμβάνοντας τη δημιουργία ψαλίδας.

Βιταμίνη C για τα νύχια

Η βιταμίνη C βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας των νυχιών επειδή ενισχύει το δέρμα, τον συνδετικό ιστό, τα οστά και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Δοκιμάστε την 3x Antispot Κρέμα Χεριών με Αμυγδαλέλαιο & Βιταμίνη της Korres,

περιέχει Βιταμίνες C και Ε, με αντιοξειδωτική δράση κατά των κηλίδων, ενισχύοντας τη λάμψη της επιδερμίδας.

Πώς θα βρείτε τη βιταμίνη C στα καλλυντικά;

Άλλες ονομασίες και μορφές της βιταμίνης C, που χρησιμοποιούνται συνήθως στα καλλυντικά, είναι: ascorbic acid, L-ascorbic acid, ascorbyl palmitate, sodium ascorbyl phosphate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate και magnesium ascorbyl phosphate.

Όλες αυτές οι μορφές βιταμίνης C έχουν αποδειχθεί πιο σταθερές και αποτελεσματικές στις καλλυντικές συνθέσεις. Επειδή τα αντιοξειδωτικά, όπως και η βιταμίνη C, είναι ευάλωτα στο φως και τον αέρα, επιλέγετε καλλυντικά με σκούρες και αεροστεγείς συσκευασίες και όταν ανοιχτούν κρατήστε τες σε σκιερό και στεγνό περιβάλλον.

Box Pharmacy suggests