ΜΥ CART
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCT ON
{{ cartTotalQuantity }} PRODUCTS ON
Your cart is empty.
{{ item.total_price }} Prev. price
Add {{ order.free_shipping_remaining_cost }} to get Free Shipping
Promotion Discount: {{ order.promo_discount }}
Total: {{ order.cart_cost }}
Vitamin D: What do you know about vitamin - an imm

Vitamin D: What do you know about vitamin - an immune ally?

Βιταμίνη D: Εσείς τι γνωρίζετε για τη βιταμίνη – σύμμαχο του ανοσοποιητικού;

 

Αδιαμφισβήτητα ο ρόλος της βιταμίνης D είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των οστών, των μυών και των δοντιών. Συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνη για την αύξηση της εντερικής απορρόφησης του ασβεστίου και την ενεργή μεταφορά του φωσφόρου στο έντερο.

Συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του σκελετού στα παιδιά και στη διατήρηση της οστικής μάζας στους ενήλικες. Πέρα όμως από αυτά, πολλαπλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τον προστατευτικό της ρόλο και στην πρόληψη πολλών ακόμη νοσημάτων.

Η ποσότητα που χρειάζεται κάποιος ημερησίως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι ανάγκες ωστόσο για αυξημένη πρόσληψη της βιταμίνης D μπορούν να αυξηθούν σε διάφορες καταστάσεις. Η ιδανική ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες, από όλες τις πηγές της (έκθεση σε ήλιο, τρόφιμα), είναι 600-800 IU, ενώ ηλικιωμένοι ή άτομα με μικρή έκθεση στον ήλιο μπορεί να χρειάζονται από 1000-4000 IU ανά ημέρα.

Η βιταμίνη D παράγεται στο δέρμα υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Άλλες πηγές βιταμίνης D αποτελούν κυρίως τα λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, σολομός, τόνος), τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η παραγωγή βιταμίνης D από τον ήλιο εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος κάθε χώρας και από τη χρονική διάρκεια έκθεσης στον ήλιο, από τη χρήση ή μη αντιηλιακού, από το χρώμα του δέρματος καθώς και από την επάρκεια των ενδογενών μηχανισμών παραγωγής της.

Ενισχυτικά υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που επιτρέπουν την πρόσληψη βιταμίνης D από τον οργανισμό. Ιδανικά είναι τα D-vit3 2000iu και D-vit3 5000iu της σειράς Platinum Range της Power Health που βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Box Pharmacy suggests