ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Χρειάζεστε όντως οδοντικό νήμα για τα δόντια σας;

Χρειάζεστε όντως οδοντικό νήμα για τα δόντια σας;

Χρειάζεστε όντως οδοντικό νήμα για τα δόντια σας;

Οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα. Αυτά είναι τα τρία βασικά βοηθήματα για τη στοματική σας υγιεινή. Χρειάζεστε όμως και κάτι ακόμη: οδοντικό νήμα.

Παράλληλα με το πλύσιμο του προσώπου σας και των δοντιών σας πριν κοιμηθείτε, οι ειδικοί συνιστούν ότι η χρήση οδοντικού νήματος δύο φορές την ημέρα είναι ένα από τα σημαντικά βήματα για τη στοματική σας υγιεινή. Ο καθένας μας πρέπει να πλένει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα τα δόντια του και να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα. Εάν δεν το κάνει παραμένουν υπολείμματα τροφίμων ανάμεσα στα δόντια και κάτω από τα ούλα που αποτελούν τροφή για τα βακτήρια και μπορεί να προκαλέσουν κακή αναπνοή και ουλίτιδα.

Γιατί είναι απαραίτητο το οδοντικό νήμα;

Το πρόβλημα είναι η οδοντόβουρτσα, οι τρίχες της οποίας δεν φτάνουν εκεί που μπορεί το οδοντικό νήμα. Η οδοντόβουρτσα φτάνει μόνο το 25 έως 50% των επιφανειών των δοντιών σας. Το βούρτσισμα δεν μπορεί να φτάσει ανάμεσα στα δόντια ή κάτω από τα ούλα, όπου τα υπολείμματα τροφών παραμένουν εκεί.

Το δόντι έχει πέντε επιφάνειες. Με το βούρτσισμα καθαρίζετε μόνο τρεις από αυτές, ενώ οι υπόλοιπες δύο δεν καθαρίζονται.

Εάν αποφεύγετε το οδοντικό νήμα και πλένετε τα δόντια σας μόνο με την οδοντόβουρτσα, διακινδυνεύετε να αναπτύξετε ουλίτιδα και πιθανότατα περιοδοντίτιδα, μια σοβαρή λοίμωξη των ούλων που μπορεί να καταστρέψει το οστό που στηρίζει τα δόντια σας με αποτέλεσμα την απώλεια δοντιών.

Το οδοντικό νήμα βοηθά στην αφαίρεση της πλάκας και των υπολειμμάτων τροφής που έχουν παγιδευτεί στα σιδεράκια και θεωρείται αποτελεσματικό στον καθαρισμό των μεσοδοντίων ουλικών θηλών, με τη βασική προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείται με τη σωστή τεχνική.

Διαβάστε ακόμη: Περιοδοντίτιδα: 7 φυσικοί τρόποι για να την προλάβετε

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το οδοντικό νήμα

 

Δείτε βήμα βήμα πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά το οδοντικό σας νήμα.

1 Πλύνετε καλά τα χέρια σας.

2 Κόψτε το νήμα 15 – 20 εκατοστά.

3 Τυλίξτε το γύρω από δύο μεσαία σας δάκτυλα και τεντώντε το.

4 Βάλτε το οδοντικό νήμα στα μεσοδόντια και Κινήστε το με φορά από τα ούλα προς τα δόντια, προσπαθώντας το οδοντικό νήμα να αγκαλιάζει το δόντι σας.

Δείτε και εδώ πως:

Τί πάει πρώτο: βούρτσιμα ή οδοντικό νήμα;

Υπάρχουν ειδικοί που συνιστούν πρώτα τον καθαρισμό με το νήμα για να «ξεμπερδεύουμε» με τον πιο δυσάρεστο καθαρισμό και κάποιοι άλλοι που συνιστούν πρώτα το βούρτισμα των δοντιών και μετά καθαρισμό με οδοντικό νήμα. Με αυτό τον τρόπο το στόμα θα είναι γεμάτο φθόριο καθώς θα καθαρίζεται με οδοντικό νήμα και θα είναι αποδοτικότερος ο καθαρισμός. Το αν θα γίνει αυτό πριν ή μετά το βούρτσισμα δοντιών είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια, αρκεί να γίνει!

Διαβάστε ακόμη: Πώς να διαλέξετε στοματικό διάλυμα

Ποιο οδοντικό νήμα να επιλέξετε

Στην αγορά θα βρείτε αρκετά οδοντικά νήματα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το οδοντικό νήμα να εισάγεται εύκολα ανάμεσα στα δόντια, να σας προσφέρει άνεση, ευκολία και ασφάλεια, οι ίνες του να είναι ανθεκτικές στη φθορά και το ξέφτισμα και κερωμένες, για να γλυστρούν εύκολα ανάμεσα στα δόντια σας.

Το Box Pharmacy σας προτείνει