ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Βάψτε μόνες σας τα μαλλιά στο σπίτι!

Βάψτε μόνες σας τα μαλλιά στο σπίτι!

Πώς να βάψετε  χωρίς λάθη τα μαλλιά σας σπίτι

Άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες άσπρες τρίχες ή απλώς θελετε μία αλλαγή στο χρώμα τους; Μπορείτε να τα βάψετε μόνες σας με το λιγότερο δυνατό κόστος και να έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Ποια είναι η διαδικασία

Βήμα 1ο: Ετοιμαστείτε: Φορέστε ένα παλιό μπλουζάκι για να μη λερωθείτε. Έπειτα φορέστε γάντια μιας χρήσης (σε αρκετές βαφές  θα τα βρείτε μέσα στις συσκευασίες) και απλώστε λίγη βαζελίνη περιμετρικά του προσώπου και πίσω από τα αυτιά και τον αυχένα ώστε να μη βάψει η βαφή το δέρμα σας. Αν δεν έχετε  βαζελίνη βάλτε λίγη κρέμα ή ένα lip balm. Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία, κάντε ένα τεστ σε ένα σημείο του χεριού σας για να διαπιστώσετε αν είστε αλλεργική στη σύνθεση της βαφής.

Βήμα 2ο: Χτενίστε καλά τα μαλλιά σας. Κάντε μία χωρίστα κατά μήκος των μαλλιών σας χωρίζοντας τα στα δύο. Έπειτα χωρίστε και πάλι στα δύο την αριστερή και την δεξιά πλευρά. Έτσι θα έχετε  4 μεγάλες τούφες.

Βήμα 3ο: Ξεκινήστε να απλώνετε τη βαφή πρώτα στις ρίζες και έπειτα στο υπόλοιπο μήκος τους. Ξεκινήστε από το μπροστινό τμήμα των μαλλιών απλώνοντας την βαφή με το ειδικό απλικατέρ που περιέχεται στη συσκευασία. Αν δεν υπάρχει απλικατέρ, χρησιμοποιήστε ειδικό πινελάκι. Κάντε μασάζ στα μαλλιά προκειμένου να απλωθεί σωστά η βαφή.

Βήμα 4ο: Στο μπροστινό μέρος απλώνετε τη βαφή παράλληλα, μία τούφα δεξιά και μία αριστερά και όχι ανά πλευρά γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. 

Βήμα 5ο: Λουστείτε καλά. Όταν το νερό κυλάει διαυγές από τα μαλλιά, απλώστε την κρέμα- σταθεροποιητή χρώματος που θα βρείτε στη συσκευασία, περιμένετε για λίγο και μετά ξεβγάλετε και πάλι. Τις επόμενες φορές, μπορείτε να βάφετε μόνο τις ρίζες των μαλλιών και όχι όλο το μήκος.  Στεγνώστε τα με πιστολάκι για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα δείχνουν σκουρότερα.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Αν είναι η πρώτη φορά που τα βάφετε επιλέξτε μια απόχρωση κοντά στη δική σας, δύο με τρεις τόνους πιο ανοικτή ή σκούρα ανάλογα το τι θέλετε να κάνετε. Απλώς έχετε υπόψη σου ότι οι απλές βαφές ανοίγουν μόνο ένα ή το πολύ δύο τόνους την απόχρωσή σας. Πιο εύκολο είναι να σκουρύνετε τη φυσική βάση παρά να την ανοίξετε.

Δοκιμάστε αυτές:

APIVITA

 

KORRES

Μην λούσετε τα μαλλιά σας πριν εφαρμόσετε τη βαφή.  Άφηστέ τα τουλάχιστον για 2 ημέρες άλουστα. Τα φυσικά έλαια των μαλλιών θα τα προστατέψουν και θα κάνουν το αποτέλεσμα να διαρκέσει.

Μην αφήνετε τη βαφή περισσότερη ώρα από αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία γιατί μπορεί να καούν τα μαλλιά σας ή το αποτέλεσμα να είναι πολύ διαφορετικό από το αναμενόμενο, θα βγουν πολύ σκούρα.  Μην  προσπαθήσετε να καλύψετε το λάθος απλώνοντας ένα άλλο χρώμα από πάνω. Αυτό θα κάνει χειρότερο το πρόβλημα.  Αν έχετε καστανά μαλλια και θέλετε να εξουδετερώσετε την απόχρωση του χαλκού, βρέξτε τα μαλλιά σας  με λίγο κρύο καφέ.  Άφήστε το για 5 λεπτά και μετά λουστείτε.  Οι πορτοκαλί αποχρώσεις σε ένα ξανθό αποτέλεσμα εξουδετερώνονται ξεβγάζοντας αρκετές φορές με χλιαρό χαμομήλι.