ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τριχόπτωση και τρόποι πρόληψης

Τριχόπτωση και τρόποι πρόληψης

Ο κύκλος ζωής της τρίχας περιλαμβάνει την αναγενή φάση (όπου πραγματοποιείται αύξηση της τρίχας), την καταγενή (η τρίχα σταματά να αυξάνεται) και την τελογενή φάση (πτώση της τρίχας).

Η τριχόπτωση παρουσιάζεται όταν μειώνεται η διάρκεια της αναγενούς φάσης και οι τρίχες μεταπίπτουν γρήγορα στην τελογενή φάση (τελογενής τριχόπτωση ή telogen effluvion). Στην περίπτωση αυτή η τριχόπτωση είναι διάχυτη, δηλαδή δεν εντοπίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αφορά σε όλο το τριχωτό και επιφέρει αραίωση και λέπτυνση των τριχών.

τριχόπτωση οφείλεται τόσο σε γενετικούς όσο και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και είναι πρόβλημα που εμφανίζεται και σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο.Υπάρχει η φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία χάνονται 50-100 τρίχες σε καθημερινή βάση (Στο τριχωτό της κεφαλής βρίσκονται περίπου 100.000-150.000 τρίχες) και η παθολογική τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες ημερησίως, από τις οποίες μεγάλο μέρος δεν αναπληρώνεται, η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχική διακύμανση.

Οι αιτίες τριχόπτωσης τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες ποικίλλουν.Η γήρανση, η κληρονομικότητα, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, η υπερβολική δόση φαρμάκων, δερματικές παθήσεις, μολύνσεις, λοιμώξεις, προγράμματα δίαιτας, έκθεση σε ακραίες φυσικές συνθήκες, ατμοσφαιρική μόλυνση, μολυσμένο νερό, καθώς και τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης είναι κάποιες από τις κύριες αιτίες.

Επιπλέον στις γυναίκες μπορεί να παρατηρηθεί τριχόπτωση κατά την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση.Οι τρόποι πρόληψης βασίζονται σε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, στην λήψη διαφόρων βιταμινών όπως η βιοτίνη, ο σίδηρος, βιταμίνες C & E που βοηθούν στην υγεία και στην ενδυνάμωση της τρίχας καθώς και σε μια σωστή και προσεκτική χρήση των προϊόντων περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, μαλακτικές κρέμες..)

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει