ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τί συμπληρώματα χρειάζεστε όταν προπονείστε σκληρά

Τί συμπληρώματα χρειάζεστε όταν προπονείστε σκληρά

Τί συμπληρώματα χρειάζεστε όταν προπονείστε σκληρά

Εάν γυμνάζεστε αρκετά είναι αναγκαίο να αναπληρώνετε τα χαμένα θρεπτικά συστατικά. Αυτά είναι τα πιο δοκιμασμένα και αποτελεσματικά συμπληρώματα για σας που προπονείστε σκληρά.

1 Πρωτεΐνη

  • σκόνες πρωτεϊνών ως συμπληρώματα έχουν διχάσει αρκετούς. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές μάρκες που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Η πρωτεϊνη αποτελεί το θεμέλιο λίθο των μυϊκών ινών. Η πρωτεϊνη ορού γάλακτος τροφοδοτεί τον οργανισμό με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για καλή μυϊκή ανάπτυξη και περιέχει υψηλά επίπεδα λευκίνης (αμινοξύ διακλαδισμένης αλυσίδας), το οποίο είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση μυϊκής πρωτεΐνης δηλαδή ανάπτυξης και όγκου. Αναζητήστε πρωτεΐνη με λίγες θερμίδες, λίγα συστατικά και είναι υψηλή σε πρωτεΐνες ορού γάλακτος (οτιδήποτε στα 25 γραμμάρια ανά μερίδα). Μια γενική συμβουλή είναι να αποφύγετε όσα περιέχουν ζάχαρη. Τα πρωτεϊνικά shakes συμπληρώνουν την καθημερινή σας πρόσληψη σε πρωτεΐνη αλλά να θυμάστε πως η κύρια πηγή πρωτεΐνης πρέπει να προέρχεται από κανονικά τρόφιμα. Το Whey Protein Chocolate flavour της Prevent είναι ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης από ορό γάλακτος, ειδικά σχεδιασμένο να καλύπτει τις αυξημένες πρωτεϊνικές ανάγκες των αθλητών.

 

2 Κρεατίνη

Η κρεατίνη είναι ένα φυσικό αζωτούχο οργανικό οξύ που υπάρχει σε όλους μας. Στη συνθετική της μορφή η κρεατίνη βελτιώνει την απόδοση και βοηθά στην αύξηση της παραγωγής τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), η οποία βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και την ανάπτυξή τους. Η κρεατίνη δίνει εκρήξεις ενέργειας, βοηθώντας σας να τρέξετε λίγο ταχύτερα, να κάνετε μία ή δύο ακόμα επαναλήψεις στα βάρη και να ωθήσετε τους μυς σας να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Επιπλέον η λήψη της κρεατίνης συμβάλλει στην αύξηση της συγκέντρωσης και τη βελτίωση της αντοχής. Βρίσκεται σε μικρές δόσεις στο κρέας, τα ψάρια και τα αυγά, αλλά είναι προφανώς καλύτερο και πιο χρήσιμο σε συμπλήρωμα. Η κρεατίνη της Lamberts παρέχει 1000mg καθαρής μονουδρικής κρεατίνης ανά ταμπλέτα (εν αντιθέσει με πολλά σκευάσματα κρεατίνης της αγοράς που παρέχουν μόλις 700mg) αποτελώντας ένα από υψηλότερης ισχύος και καθαρότητας σκευάσματα κρεατίνης σε μορφή ταμπλέτας που κυκλοφορούν παγκοσμίως.

 

3 Αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA)

Τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας δεν βοηθούν μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, αλλά και μετά. Πρόκειται για ένα μείγμα τριών ζωτικών αμινοξέων - λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη - που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των μυών. Αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1 / 3 των αμινοξέων στις πρωτεΐνες των μυών, και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιδιόρθωση και την ανάπτυξη των μυικών ιστών . Η δουλειά τους είναι να βοηθήσουν τους μυς σας να ανακάμψουν ταχύτερα μετά από μια σκληρή προπόνηση. Εκτός από την αποκατάσταση των μυών, αυτά τα αμινοξέα προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε στο γυμναστήριο, αλλά επίσης περιορίζουν την παραγωγή ορισμένων ορμονών που λειτουργούν κατά των προσπαθειών του σώματόος σας για την οικοδόμηση μυών - κυρίως της κορτιζόλης. Το Branched Chain Amino Acids της Now Foods βοηθά στην αάπτυξη και επιδιόρθωση του μυϊκού ιστού, στην αύξηση της παραγωγής ορμονών, στην επούλωση τραυμάτων και στη ρύθμιση της ενέργειας.

 

4 Ιχθυέλαια

Τα ιχθυέλαια περιέχουν μια υπερβολικά υψηλή ποσότητα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορεί να σημαίνει καλύτερη επίδοση. Βοηθούν στην αποκατάσταση των αρθρώσεων και των μυών και είναι σημαντικά για τη διαδικασία αποκατάστασης. Τα ιχθυέλαια είναι εξαιρετικά για την υγεία των πνευμόνων, την κυκλοφορία του αίματος και την υγεία της καρδιάς.

 

5 Γλουταμίνη

Η γλουταμίνη είναι ένα άλλο αμινοξύ που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό και μπορεί να απομακρυνθεί από τους μυς κατά τη διάρκεια σκληρής προπόνησης. Οι προπονήσεις προκαλούν στρες στον οργανισμό και η γλουταμίνη βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας σε περιπτώσεις έντονου μεταβολικού στρες. Εάν τα επίπεδα γλουταμίνης στο πλάσμα μειώνονται κατά τη διάρκεια μιας σκληρής προπόνησης, είναι πολύ σημαντικό να τα αναπληρώσετε μετά την προπόνηση. Η γλουταμίνη βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια, το κόκκινο κρέας, τα φασόλια κ.ά. Ένα καλό συμπλήρωμα γλουταμίνης αναπληρώνει τα επίπεδα γλουταμίνης χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε περιττά λίπη και θερμίδες. Όσο περισσότερο γλουταμίνη αναπληρώνετε τόσο περισσότερη μυική μάζα διατηρείτε. Η L-Glutamine της Solgar προσφέρει ελεύθερης μορφής L-γλουταμίνη που προάγει την άμεση απορρόφηση και αφομοίωση, σε υψηλή συγκέντρωση σε μορφή ταμπλέτας.

 

6 Υδατάνθρακες

Αν προσπαθείτε να φτιάξετε μυς για να συνεχίσετε να καίτε λίπος και μετά την άσκηση, θα πρέπει να καταναλώνετε απλούς υδατάνθρακες δύο φορές την ημέρα: το πρωί όταν ξυπνάτε και μετά από κάθε προπόνηση. Μετά την προπόνηση το γλυκογόνο και τα επίπεδα γλυκόζης του σώματός σας έχουν εξαντληθεί και ο οργανισμός εκκρίνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη, η οποία εμποδίζει τη διαδικασία αποκατάστασης. Η λήψη απλών υδατανθράκων (σακχάρων) βοηθά στην αύξηση του επιπέδου γλυκόζης του σώματός σας, μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης μετά την προπόνηση και συμβάλλει στη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Το Isotonic Energy Powder της myelements είναι μιας υψηλής ισχύος φόρμουλα ουδέτερου pH, υδατανθράκων, ηλεκτρολυτών και βιταμινών για σύντομη αποκατάσταση του γλυκογόνου κατά τη διάρκεια ή μετά από έντονη άσκηση.

 

Πριν πάρετε συμπληρώματα συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.