ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τι πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά θερμόμετρα

Τι πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά θερμόμετρα

Η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλείται συνήθως από μια λοίμωξη. Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος θερμόμετρου, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και ακολουθήσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν το θερμόμετρο. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά θερμόμετρα.

Τα παιδικά θερμόμετρα που κυκλοφορούν στην αγορά

 

  • Ψηφιακά θερμόμετρα: Διαθέτουν ηλεκτρονικούς αισθητήρες θερμότητας που καταγράφουν τη θερμοκρασία. Χρησιμοποιούνται στον ορθό, το στόμα ή τη μασχάλη.

 

  • Ψηφιακά θερμόμετρα αφτιού: Χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτίνα για να μετρήσουν τη θερμοκρασία μέσα στο κανάλι του αυτιού. Ενδέχεται το κερί του αυτιού να επηρεάσει την ακρίβεια της θερμοκρασίας.

 

  • Ψηφιακό θερμόμετρο πιπίλα: Το παιδί απλά πιπιλά την πιπίλα μέχρι να καταγραφεί η μέγιστη θερμοκρασία.

 

  • Θερμόμετρα μετώπου: Χρησιμοποιούν σαρωτή υπέρυθρης ακτινοβολίας για τη μέτρηση της θερμοκρασίας της κροταφικής αρτηρίας στο μέτωπο. Επίσης υπάρχουν και θερμόμετρα υπέρυθρων μετώπου, τα οποία δεν έρχονται σε επαφή με το μετωπάκι του παιδιού αλλά η μέτρηση γίνεται από μικρή απόσταση.

 

Τι θερμόμετρο να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία του

 

  • Από 0 έως 3 μηνών: Απλό ψηφιακό θερμόμετρο για μέτρηση θερμοκρασίας από τον ορθό.

 

  • 3 μηνών έως 4 χρόνων: Η θερμοκρασία ορθού παρέχει τις καλύτερες ενδείξεις για τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψηφιακό θερμόμετρο πιπίλα. Στην ηλικία των τεσσάρων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακό θερμόμετρο στη μασχάλη, θερμόμετρο μετώπου.

 

  • 4 ετών και άνω: Μετά την ηλικία των 4 ετών, τα περισσότερα παιδιά μπορούν να κρατήσουν ένα παιδικό θερμόμετρο κάτω από τη γλώσσα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ψηφιακό θερμόμετρο για να μετρήσετε τη θερμοκρασία από τη μασχάλη, ένα θερμόμετρο μετώπου ή ένα ψηφιακό θερμόμετρο αφτιού.

 

Πώς να πάρετε τη θερμοκρασία

 

Προτού χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό θερμόμετρο πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό θερμόμετρο, το οποίο έχει καθαριστεί με οινόπνευμα. Μπορείτε να έχετε γρήγορες και ακριβείς ενδείξεις με τα παιδικά ψηφιακά θερμόμετρα. Διατίθενται σε πολλά σχήματα και μεγέθη στα φαρμακεία και τοποθετούνται σε 5 σημεία:

1 Από το στόμα

Μην αφήνετε το παιδί να τρώει ή να πίνει κάτι για τουλάχιστον 10 - 15 λεπτά πριν μετρήσετε τη θερμοκρασία του. Αν μετράτε τη θερμοκρασία από το στόμα χρειάζεται να κρατάει το στοματάκι του κλειστό κατά τη διάρκεια της θερμομέτρησης.

Τοποθετήστε το άκρο του θερμομέτρου κάτω από τη γλώσσα.

Κρατήστε το θερμόμετρο στο ίδιο σημείο για περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Οι ενδείξεις αυξάνονται και το σύμβολο C θα αναβοσβήνει κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Συνήθως, τα παιδικά θερμόμετρα διαθέτουν ακουστικό σήμα που ειδοποιούν για την ολοκλήρωση της μέτρησης. Καθαρίστε το θερμόμετρο με οινόπνευμα και τοποθετήστε το στη θήκη του.

 

2 Από τον ορθό

Αλείψτε με λίγη βαζελίνη το θερμόμετρο. Σηκώστε τα ποδαράκια του και τοποθετήστε το παιδικό θερμόμετρο στον ορθό. Κρατήστε το θερμόμετρο στο ίδιο σημείο για περίπου 40 δευτερόλεπτα. Η μέτρηση από τον ορθό δινει ακριβή αποτελέσματα. Το Ψηφιακό Θερμόμετρο Basic Chicco Thermometer της Chicco έχει σχεδιαστεί για να μετρά τη θερμοκρασία από τον ορθό ή το στόμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, γρήγορα και με απόλυτη ακρίβεια. Το άκρο του κάνει τη μέτρηση πιο άνετη ενώ είναι ιδανικό για τα νεογέννητα.

 

3 Από τη μασχάλη

Οταν τοποθετείτε το θερμόμετρο κάτω από την μασχάλη του παιδιού σας, βεβαιωθείτε ότι αγγίζει το δέρμα και όχι τα ρούχα. Βάλτε το θερμόμετρο κάθετα, ώστε η μύτη του να βρίσκεται ολόκληρη μέσα στη μασχάλη.

 

4 Από το μέτωπο

Σαρώστε απαλά το θερμόμετρο στο μέτωπο του παιδιού σας, από κρόταφο σε κρόταφο. To Hartmann Thermoval Baby - Θερμόμετρο Πυρετού για Ανέπαφη Θερμομέτρηση απο το Μέτωπο προσφέρει ταχεία μέτρηση χάρη στην τεχνολογία υπέρυθρών.

 

5 Από το αυτί

Το Nuk Θερμόμετρο 2 σε 1 Για Μωρά προσφέρει 2 τρόπους μέτρησης της θερμοκρασίας: μέτρηση του πυρετού από το αυτί ή τον κρόταφο. Το αποτέλεσμα είναι ακριβές σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα χάρη στον καινοτόμο, μικροσκοπικό αισθητήρα. Επίσης, έχει δυνατότητες πολλαπλών χρήσεων, όπως μέτρηση της θερμοκρασίας δωματίου και μέτρηση της θερμοκρασίας των βρεφικών τροφών ή του μπάνιου.

 

Τι άλλο χρειάζετε να ξέρετε για τα παιδικά θερμόμετρα

 

1 Μην έχετε μόνον ένα θερμόμετρο

Έχετε πάντα δύο θερμόμετρα στο σπίτι, ώστε σε περίπτωση που το χαθεί ή χαλάσει, να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άλλο.

 

2 Μην αφήνετε μόνο του ένα παιδί με το θερμόμετρο

Tα θερμόμετρα είναι ασφαλή στη χρήση τους αλλά στα χέρια ενός μικρού παιδιού μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.

 

3 Αποθηκεύετέ το στο φαρμακείο του σπιτιού

Nα φυλάτε πάντα τα θερμόμετρα, όπως άλλωστε και τα φάρμακα, σε ένα μέρος όπου δεν μπορούν να φτάσουν τα παιδιά.

 

4 Καθαρίζετε πάντα το θερμόμετρο

Φροντίζετε μετά από κάθε χρήση να καθαρίζετε το θερμόμετρο με οινόπνευμα και να το φυλάτε στη θήκη του, ώστε να παραμένει καθαρό.

 

5 Όταν επικοινωνείτε με τον γιατρό

Μην ξεχνάτε να επισημαίνετε στον γιατρό τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η θερμοκρασία.

 

Ποια είναι η φυσιολογική θερμοκρασία στα παιδιά

 

Η κανονική θερμοκρασία σώματος είναι περίπου 36 - 37 βαθμούς Κελσίου (° C). Η θερμοκρασία είναι συνήθως χαμηλότερη το πρωί και αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. To απόγευμα ή το βράδυ μπορεί να αυξηθεί λίγο. Η φυσιολογική θερμοκρασία στα παιδιά κυμαίνεται μεταξύ 36,6° έως και 37,5° C. Aυτό σημαίνει πως, αν το θερμόμετρο δείξει 37,5° C, δεν χορηγείται αντιπυρετικό.