ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τι περιλαμβάνει ο ιατρικός έλεγχος του παιδιού πρι

Τι περιλαμβάνει ο ιατρικός έλεγχος του παιδιού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Το κουδούνι του σχολείου θα χτυπήσει σύντομα και τα παιδιά θα βρεθούν ξανά με παλιούς συμμαθητές αλλά και νέους φίλους. Προτού όμως μπει στην τάξη του σχολείου καλό είναι να γίνει ένας ιατρικός έλεγχος. Μάθετε τι περιλαμβάνει ο ιατρικός έλεγχος του παιδιού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

1 Παιδιατρικός έλεγχος

Ο παιδίατρος δεν είναι απαραίτητος μόνον όταν αρρωσταίνει ένα παιδί ή επειδή απαιτείται να γίνει κάποιο εμβόλιο. Μία φορά τον χρόνο, πριν ανοίξουν τα σχολεία, η επίσκεψη στον παιδίατρο είναι απαραίτητη για να γίνει μία κλινική εξέταση και να διαπιστωθεί το επίπεδο της υγείας του παιδιού και η φυσική του κατάσταση. Τι ακριβώς θα κάνει ο παιδίατρος:

  • Κλινική εξέταση: Ο παιδίατρος θα διαπιστώσει εάν χρειάζονται ή όχι αιματολογικές εξετάσεις, θα ελέγξει για τυχόν φύσημα καθώς και την ακοή του παιδιού. Είναι εκείνος, που θα διαπιστώσει αν το παιδί μπορεί να συμμετέχει κανονικά σε αθλητικές δραστηριότητες.
  • Σωματομετρικό έλεγχο: Ο παιδίατρος θα ζυγίσει το βάρος και θα μετρήσει το ύψος του παιδιού για να διαπιστώσει αν αναπτύσσεται φυσιολογικά. Αξιολογεί αν το παιδί είναι στα φυσιολογικά όρια του Δείκτη Μάζας Σώματος. Αν είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο θα συστήσει αλλαγή στον τρόπο διατροφής και πιθανόν ενδοκρινολογικό έλεγχο.
  • Στάση του σώματος. Η απότομη αύξηση του ύψους σε συνδυασμό με τη βαριά σχολική τσάντα, επηρεάζουν αρνητικά τη σωματική στάση του παιδιού, με αποτέλεσμα να ευνοείται η εκδήλωση σκολίωσης. Επίσης θα ελέγξει για κύφωση.
  • Τέλος, θα συμπληρώσει το ιστορικό του παιδιού.

2 Οφθαλμιατρικός έλεγχος

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται προληπτικός έλεγχος όρασης κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως οποιοδήποτε δυνητικό πρόβλημα. Όταν το παιδί δεν βλέπει καλά ό,τι γράφει ο δάσκαλος ή δεν μπορεί να διαβάσει σωστά, όχι μόνο παρεμποδίζεται η μάθηση, αλλά του προκαλείται σύγχυση, αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό του και μπορεί τελικά να επηρεαστεί αρνητικά η στάση του απέναντι στο σχολείο. Μην αμελείτε την επίσκεψη του παιδιού στον παιδοοφθαλμίατρο, ειδικά, αν υπάρχει κάποιο ιστορικό στην οικογένεια. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα παιδιά συνήθως δεν παραπονιούνται για την όρασή τους, διότι δεν συνειδητοποιούν ότι δεν βλέπουν καλά.

Σε παιδιά μικρής ηλικίας, κάτω των 6 ετών, ο ιατρός ελέγχει πως αντιδρούν τα μάτια τους όταν βλέπουν κάρτες με σχήματα. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά υποβάλλονται στον ίδιο έλεγχο με αυτό των ενηλίκων. Ο οφθαλμίατρος ίσως χρησιμοποιήσει ορισμένα μηχανήματα για να ελέγξει το πόσο καλά εστιάζουν το φως τα μάτια του παιδιού σας.

Πιθανότατα να χρειαστεί βυθοσκόπηση, η οποία απαιτεί ενστάλλαξη σταγόνων που διαστέλλουν τις κόρες των ματιών. Οι κόρες των ματιών παραμένουν διεσταλμένες για κάποιες ώρες (ή και μέρες), δεν είναι όμως κάτι το ανησυχητικό.

3 Οδοντιατρικός έλεγχος

Είναι απαραίτητη η καλή στοματική υγιεινή αλλά και ο προληπτικός έλεγχος από τον παιδοοδοντίατρο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να γίνει καθαρισμός και φθορίωση που προστατεύουν την οδοντική υγεία ενώ μπορεί να εντοπίσει προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα και με μικρότερο κόστος στα αρχικά τους στάδια. Πολλοί γονείς αμελούν τη φθορίωση, η οποία προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και χρειάζεται να γίνεται νωρίς. Ο οδοντίατρος επίσης μπορεί να ελέγχει για την ύπαρξη τυχόν προβλημάτων όπως η τερηδόνα, θα εξετάσει με προσοχή και με ήπιους χειρισμούς τα δόντια και τα ούλα, ελέγχοντας αν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Αν χρειαστεί μπορεί να γίνει κάποια μορφή καθαρισμού στα δόντια του παιδιού. Τέλος, μπορεί να δείξει στο παιδί πως να καθαρίζει τα δόντια του σωστά.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
246 πόντους
12,69€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
324 πόντους
16,74€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
315 πόντους
17,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Moller’s Ζελεδάκια Ω3 για Παιδιά με Γεύση Φράουλα,
BEST SELLER
363 πόντους
18,60€ Τιμή καταλόγου