ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τι να προσέξετε στην αποκριάτικη στολή του μωρού.

Τι να προσέξετε στην αποκριάτικη στολή του μωρού.

Αποκριάτικες στολές για μωρά: 4 χημικές ουσίες που πρέπει να αποφεύγετε

Προτού αγοράσετε την χαριτωμένη αποκριάτικη στολή για το μωρό σας διαβάστε πρώτα την ετικέτα! Μάθετε ποιες 4 χημικές ουσίες πρέπει να αποφεύγετε στις αποκριάτικες στολές.

Οι… αράχνες και τα τερατάκια δεν είναι τα πιο τρομακτικά πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στις Απόκριες. Οι μάσκες, οι αποκριάτικες στολές και το αποκριάτικο μακιγιάζ μπορεί όμως να είναι πιο τρομακτικά εξαιτίας των τοξικών χημικών που περιέχουν. Αρκετές αποκριάτικες στολές είναι τοξικές αφού μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδες, αλλεργίες, εκζέματα και προβλήματα στο ορμονικό σύστημα του μωρού. Δείτε τις 4 χημικές ουσίες πρέπει να αποφεύγετε στις αποκριάτικες στολές.

 

1 Αποκριάτικες στολές από PVC

Το PVC ή αλλιώς πολυβινυλοχλωρίδιο θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο από όλα τα πλαστικά, λόγω των επιβλαβών χημικών ουσιών που περιέχει. Χρησιμοποιείται συχνά στο συνθετικό δέρμα.

Τα υφάσματα που περιέχουν PVC αναδύουν μόρια στον αέρα κάθε φορά που θερμαίνονται και αυτή η "πλαστική" μυρωδιά που παρατηρείτε, όταν ανοίγετε το πακέτο ενός καινούργιου κοστουμιού, μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, να ερεθίσει τους βλεννογόνους και να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής στα μωρά, στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες.

Να θυμάστε ότι το δερματάκι του μπορεί ν’ απορροφήσει απ’ ευθείας αυτά τα χημικά.

 

2 Αποκριάτικες στολές που περιέχει φθαλάτες

Αυτές οι χημικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν τα σκληρά πλαστικά, διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα μωρά και τα παιδιά. Παρόλο που έχουν απαγορευτεί στα παιδικά παιχνίδια, πολλές αποκριάτικες στολές εξακολουθούν να τα περιέχουν. Οι φθαλάτες έχει αποδειχτεί ότι βλάπτουν το ορμονικό σύστημα του οργανισμού, το συκώτι και είναι υπεύθυνες για καρκινογενέσεις. Αποφεύγετε κοστούμια με πλαστικές στάμπες και μάσκες φτιαγμένες από πλαστικό.

 

3 Αποκριάτικες στολές που περιέχουν μόλυβδο και κάδμιο

Αυτά τα βαρέα μέταλλα είναι γνωστά ως νευροτοξίνες και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για τα μωρά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες. Επιπλέον, αυτά τα βαρέα μέταλλα παραμένουν στον παιδικό οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλά ψεύτικα αποκριάτικα κοσμήματα περιέχουν μόλυβδο και κάδμιο. Επιπλέον, σύμφωνα με τεστ των ειδικών διαπιστώθηκε ότι το 100% των αποκριάτικων μακιγιάζ περιέχουν μόλυβδο. Μην αφήνετε τα μικρά παιδιά να φορούν ή να παίζουν με ψεύτικα κοσμήματα και μην επιτρέπετε το αποκριάτικο μακιγιάζ, εάν το μωρό σας είναι κάτω από 2 ετών.

 

4 Αποκριάτικες στολές με χρωστικές

Οι πολύχρωμες αποκριάτικες στολές περιέχουν χρωστικές ενώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν εκζέματα και δερματικές αλλεργίες. Οι αποκριάτικες στολές, συνήθως εισαγωγής με προέλευση την Κίνα, την Κορέα κλπ., που έχουν έντονα χρώματα καλό είναι να αποφεύγονται για το δερματάκι του μωρού, ακόμη κι αν πρόκειται να το φορέσουν πολύ λίγο.

 

Βασικές οδηγίες

 

1 Πάντα να πλένετε την αποκριάτικη στολή του μωρού προτού τη φορέσει για πρώτη φορά.

2 Φοράτε πάντα στα μωρά και τα παιδιά από μέσα ένα βαμβακερό ύφασμα, ώστε η αποκριάτικη στολή να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα τους.

3 Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ προσώπου φροντίστε να είναι με υποαλεργικές μη τοξικές βαφές. Εννοείται ότι θα το αφαιρέσετε με ένα καθαριστικό γαλάκτωμα όπως το Primalba Bebe Lait Doucher της Aderma.

4 Αποφεύγετε τις ολόσωμες στολές από γούνα στο μωρό σας, γιατί μπορεί να ζεστάνουν υπερβολικά το μωρό, να ιδρώσει και ενδέχεται να προκληθούν αλλεργίες στο δερματάκι του.

 

Ερεθίστηκε το δερματάκι του μωρού σας;

Αν παρ’ όλο αυτά το δερματάκι του μωρού σας έχει ερεθιστεί από την αποκριάτικη στολή που φόρεσε δοκιμάστε αυτά τα προϊόντα:

 

 

Είναι εμπλουτισμένο με αντιβακτηριδιακό και αντιερεθιστικό χαλκό (Cu) και ψευδάργυρο (Zn), και σε σμεκτίτη με ισχυρή δύναμη απορρόφησης, συνεισφέρει στην γρήγορη αποκατάσταση της επιδερμικής ακεραιότητας και ανακούφισης.