ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα μάτια σας κινδυνεύουν στον ήλιο! Πώς να τα προσ

Τα μάτια σας κινδυνεύουν στον ήλιο! Πώς να τα προστατέψετε

Αυτό το καλοκαίρι πάρτε τα σωστά μέτρα προστασίας και για τα μάτια σας, που κινδυνεύουν στον ήλιο. Αυτοί οι 5 τρόποι θα σας βοηθήσουν να τα προστατέψετε!

Η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα των βλεφάρων, τον επιπεφυκότα, τον κερατοειδή, το φακό και τον αμφιβληστροειδή. Εάν τα μάτια σας εκτίθενται στο ηλιακό φως για αρκετή ώρα χωρίς προστασία, οι ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσουν μείωση δακρύων, επιπεφυκίτιδα και δερματίτιδα βλεφάρων. Ακόμη και ένα μεσημέρι στην παραλία δίχως γυαλιά ηλίου και καπέλο είναι αρκετό για να υποστείτε έγκαυμα στον κερατοειδή!

Ποιοι πρέπει να προσέχουν

  • Όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια.
  • Τα βρέφη, τα νήπια και τα μικρά παιδιά.
  • Οι ηλικιωμένοι, επειδή οι φακοί των ματιών τους έχουν χάσει κάποιες ειδικές ουσίες απαραίτητες για την προστασία από την ακτινοβολία.
  • Όσοι έχουν χειρουργηθεί για καταρράκτη.
  • Όσοι λαμβάνουν φάρμακα που προκαλούν φωτοευαισθησία (π.χ. κάποια αντιβιοτικά και αντισυλληπτικά).

Πώς να προστατέψετε τα μάτια σας από τον ήλιο

1 Φορέστε τα σωστά γυαλιά ηλίου

  • Ψάξτε για εκείνα που φέρουν την ένδειξη "UV400", να φέρουν τη σήμανση CE και να αναγράφουν ότι απορροφούν πλήρως τη UVA και τη UVB.
  • Μην ξεγελαστείτε από το χρώμα των γυαλιών ηλίου. Τα πιο σκούρα δεν σημαίνει και μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο. Αντιθέτως, σημαίνει μεγαλύτερη έκθεση στη UV επειδή διαστέλλεται η κόρη του ματιού λόγω του σκούρου χρώματος.
  • Προτιμήστε τα γυαλιά ηλίου που καλύπτουν τα μάτια και από το πλάι. Οσο πιο μεγάλα είναι τα γυαλιά τόσο περισσότερο προστατεύουν από τον ήλιο.
  • Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι η ακτινοβολία UV μπορεί να περάσει από τα σύννεφα, ακόμη και μια συννεφιασμένη ημέρα, οπότε φοράτε γυαλιά ηλίου ακόμη και αυτές τις ημέρες.
  • Τα παιδιά πρέπει και αυτά να μάθουν στη χρήση των γυαλιών ηλίου από μικρή ηλικία. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου πρέπει να διαθέτουν πλήρη απορροφητικότητα, να είναι ελαφριά και άθραυστα για ασφάλεια.

2 Μην οδηγείτε χωρίς γυαλιά ηλίου

Μην υποθέτετε ότι τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας σας προστατεύουν από τη UV ακτινοβολία. Έτσι, όταν οδηγείτε, φοράτε γυαλιά ηλίου με σωστή προστασία UV. Φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν «καίει» ο ήλιος, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

3 Μην κοιτάζετε τον ήλιο

Το να κοιτάζετε κατάματα τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται ηλιακή αμφιβληστροειδοπάθεια. Αν και σπάνια, η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.

4 Ελέγχετε τις ετικέτες φαρμάκων σας

Ένας στους τρεις ενήλικες χρησιμοποιεί φάρμακα που θα μπορούσαν να κάνουν τα μάτια πιο ευάλωτα στην ακτινοβολια UV. Αυτά είναι ορισμένα αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά και χάπια με οιστρογόνα όπως και φαρμακευτική θεραπεία για την ψωρίαση που περιέχει την ουσία ψωραλένιο. Ελέγξτε τις ετικέτες στα φάρμακά σας για να δείτε εάν προκαλούν φωτοευαισθησία. Αν ναι, φροντίστε να προστατέψετε το δέρμα και τα μάτια σας ή να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο.

 

5 Φοράτε οπωσδήποτε καπέλο

Έχει αποδειχθεί ότι το καπέλο με γείσο μειώνει σημαντικά την έκθεση στις επιβλαβείς ακτίνες. Να θυμάστε όμως ότι το δέρμα των βλεφάρων είναι πολύ ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία και χρειάζεται καλή αντηλιακή προστασία (SPF τουλάχιστον 15). Τέλος, εάν βρίσκεστε σε απομακρυσμένη περιοχή στις διακοπές σας καλό είναι να έχετε μαζί σας τεχνητά δάκρυα.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει