ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα 6 συμπληρώματα που προλαμβάνουν τον διαβήτη

Τα 6 συμπληρώματα που προλαμβάνουν τον διαβήτη

Τα 6 συμπληρώματα που προλαμβάνουν τον διαβήτη

Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο περίπου 385 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη έχουν διαβήτη τύπου 2. Δυστυχώς, οι προβλέψεις των ειδικών για το μέλλον είναι δυσοίωνες καθώς ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευθεί. Μπορείτε να προλάβετε τον διαβήτη αλλάζοντας τρόπο ζωής: κόψτε το κάπνισμα, γυμναστείτε τακτικά, τραφείτε σωστά και δοκιμάστε αυτά τα 6 συμπληρώματα, που θα σας βοηθήσουν στην πρόληψη.

Τι είναι ο διαβήτης

Ο διαβήτης κατατάσσεται στα νοσήματα διαταραχής του μεταβολισμού και επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο σώμα. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι διαβήτη:

Α) Ο διαβήτης τύπου 1 ή νεανικός διαβήτης, όπου το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη και πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα.

Β) Ο διαβήτης τύπου 2  ή σακχαρώδης διαβήτης, όπου το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε παράγει ινσουλίνη που το σώμα δεν χρησιμοποιεί σωστά είτε εμφανίζει αντίσταση στην ινσουλίνη που παράγει (μια κατάσταση που ονομάζεται «ινσουλινοαντίσταση» και κατά την οποία ενώ υπάρχει ινσουλίνη, αυτή δεν μπορεί να εισάγει τη γλυκόζη στα κύτταρα).

Οι έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα βότανα και συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση των συμπτωμάτων του διαβήτη τύπου 2.

1 Κανέλα

Ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Annals of Family Medicine δείχνει ότι η κανέλα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε μερικούς ανθρώπους. Η κανέλα περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν στην καλύτερη έκκριση της ινσουλίνης από τον οργανισμό και συγκεκριμένα από το πάγκρεας, στην ευαισθητοποίηση των κυττάρων στις δράσεις της ινσουλίνης, στην αξιοποίηση της γλυκόζης από το μυϊκό σύστημα για την παραγωγή ενέργειας, στη καλύτερη αποθήκευση ενέργειας από τους υδατάνθρακες της τροφής και στη σταδιακή πέψη των τροφών στο γαστρεντερικό σύστημα, συνεπώς και στον έλεγχο του ζαχάρου μετά από ένα γεύμα.

Δοκιμάστε να προσθέσετε κανέλα στη βρώμη και σε άλλα τρόφιμα ή στον καφέ σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα, φροντίστε να μιλήσετε στον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι αυτό που παίρνετε είναι ασφαλές και δεν θα επηρεάσει τη φαρμακευτική σας αγωγή.

2 Μαγνήσιο

To μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για γερά οστά, καλή μυϊκή λειτουργία, φυσιολογική αρτηριακή πίεση και σωστό καρδιακό ρυθμό. Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη και στη βελτίωση των συνθηκών για τους διαβητικούς. Η ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα είναι ανάμεσα στις πολλές λειτουργίες αυτού του πολύ σημαντικού μεταλλικού στοιχείου. Τα άτομα με διαβήτη τείνουν να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, η οποία συνδέεται με τη μειωμένη παραγωγή ινσουλίνης. Εάν μια εξέταση αίματος δείχνει ότι τα επίπεδα μαγνησίου είναι χαμηλά, ένα συμπλήρωμα μπορεί να είναι χρήσιμο.

Καλές πηγές τροφίμων μαγνησίου είναι οι κολοκυθόσποροι, οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, το σπανάκι.

3 Αλφα-Λιποϊκό Οξύ

Επίσης γνωστό και ως ALA. Ως αντιοξειδωτικό, το αλφα-λιποϊκό οξύ προστατεύει από τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Το ALA βρίσκεται στο συκώτι, το σπανάκι, το μπρόκολο και τις πατάτες. Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 λαμβάνουν συμπληρώματα ALA για να βοηθήσουν τον οργανισμό τους να χρησιμοποιεί την ινσουλίνη αποτελεσματικότερα.

4 Αλόη βέρα

Μελέτες δείχνουν ότι η αλόη έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες επειδή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με μελέτες η αλόη εκτός από τη μείωση των επιπέδων σακχάρου βοηθά και στην αύξηση της ποσότητας ινσουλίνης που παράγεται από το πάγκρεας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αλόη βοηθά στην προστασία από τον διαβήτη.

Διαβάστε ακόμη: Προλαμβάνεται ο διαβήτης τύπου 2;

5 Γάλα γαϊδουράγκαθου

Το γάλα από γαϊδουράγκαθο ή αλλιώς Milk Thistle είναι ένα βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για πολλές διαφορετικές ασθένειες και θεωρείται τονωτικό για το συκώτι. Περιέχει σιλυμαρίνη, μια ένωση με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με μελέτη το εκχύλισμα γαιδουράγκαθου βοηθά στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι βλάβη που συναντούν άτομα με διαβήτη τύπου 2.

6 Χρώμιο

Αυτό το μέταλλο είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο που θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Υπάρχει φυσικά στο κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και το ψωμί ολικής αλέσεως.

Σε χαμηλές δόσεις, η χρήση του είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη λήψη για αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στα νεφρά.

Εάν παίρνετε ή σκέφτεστε να πάρετε ένα συμπλήρωμα, ενημερώστε οπωσδήποτε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας. Είναι απαραίτητο επειδή κάποια συμπληρώματα αλληλεπιδρούν με κάποια φάρμακα.