ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα 6 λάθη στην φροντίδα των μαλλιών σας

Τα 6 λάθη στην φροντίδα των μαλλιών σας

Τα 6 λάθη στην φροντίδα των μαλλιών σας

Για να είναι τα μαλλιά σας υγιή, λαμπερά και γερά περιποιηθείτε τα σωστά με τα κατάλληλα προΐόντα που θα βρείτε στο φαρμακείο. Αυτά είναι τα 6 λάθη στην φροντίδα των μαλλιών σας που κάνουμε σχεδόν όλοι μας.

1 Δεν τα λούζετε σωστά

Έχετε υπόψη σας ότι το καθημερινό λούσιμο δημιουργεί περισσότερη λιπαρότητα στα μαλλιά ενώ η ακατάλληλη τεχνική στο λούσιμό τους να κάνει να δείχνουν θαμπά. Βρέξτε πολύ καλά τα μαλλιά σας, τρίψτε το σαμπουάν ανάμεσα στις παλάμες σας και ξεκινήστε να το απλώνετε από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τις άκρες. Στη συνέχεια κάντε με τα δάκτυλά σας απαλό μασάζ για ένα με δύο λεπτά σε όλο το κεφάλι. Ξεπλύνετε καλά χωρίς να τα «στίβετε» και τυλίξτε τα σε μία βαμβακερή πετσέτα για να απορροφήσει το νερό. Φροντίζετε να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προΐόντα για τον τύπο μαλλιών σας. Σας προτείνουμε:

2 Δεν τα προστατεύετε από τον ήλιο

Εκτός από το σώμα σας και τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε καθημερινά ένα λάδι για τον ήλιο που δεν θα αφυδατώσει την τρίχα. Επίσης μετά τον ήλιο φροντίζετε τα μαλλιά σας με ένα ειδικό σαμπουάν και απλώνετε μία ενυδατική μάσκα. Σας προτείνουμε:

3 Χρησιμοποιείτε ακατάλληλο σαμπουάν

Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας και την περίοδο που διανύετε χρειάζεται να αλλάζετε το σαμπουάν με το οποίο λούζετε τα μάλλιά σας. Όταν τα βάφετε επιλέξτε κάποιο που διατηρεί το χρώμα ζωντανό ενώ ενυδατώνει την τρίχα. Αν είστε σε περίοδο εγκυμοσύνης ή έχετε πολύ άγχος δοκιμάστε ένα σαμπουάν που δυναμώνει τα μαλλιά για να αποφύγετε την τριχόπτωση. Σας προτείνουμε:

4 Απλώνετε το conditioner κατά μήκος της τρίχας

Το conditioner μαλακώνει τις άκρες των μαλλιών και μόνο, για να ενυδατώσετε τα υπόλοιπα μαλλιά χρησιμοποιήστε μάσκες, ειδικές για τον σκοπό αυτό. Αν απλώνετε το conditioner στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής, επειδή πιστεύτε ότι θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα κάνετε λάθος. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπλοκάρετε τους πόρους, δημιουργώντας ένα φιλμ από υπολείμματα προϊόντος, το οποίο θα κάνει τα μαλλιά σας λιπαρά και κολλώδη. Σας προτείνουμε:

5 Βάζετε το πιστολάκι σε υψηλή θερμοκρασία

Η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία αφυδατώνει την τρίχα και προκαλεί ψαλίδα ενώ κάνει τις άκρες των μαλλιών άγρια. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο medium και αν ο αέρας από το σεσουάρ είναι υποφερτός στο πάνω μέρος της παλάμης σας σημαίνει ότι μπορείτε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, σε απόσταση 10 – 15 εκατοστών. Χρησιμοποιείται πάντα κάποιο προϊόν προστασίας από τη θερμότητα ενώ φροντίστε να μην κάνετε styling σε βρεγμένα μαλλιά ποτέ, μόνο σε νωπά. Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα αλλά χρησιμοποιείστε μία χτένα με αραιά δόντια για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας αλλά και την περαιτέρω φθορά τους.

6 Τρίβετε άγρια τα μαλλιά σας στην πετσέτα

Το να τρίβετε με μανία τα φρεσκολουσμένα σας μαλλιά με την πετσέτα δε θα βοηθήσει στο γρήγορο στέγνωμα, αντιθέτως μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα της τρίχας. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ευάλωτα στο τρίψιμο ή στο τράβηγμα και μπορεί κάνοντας το αυτό να έχετε φριζαρισμένα μαλλιά που σπάνε εύκολα. Τυλίξτε τα απαλά με την πετσέτα και πιέζετέ τα μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία. Εάν θέλετε να έχετε δυνατά μαλλιά μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποια συμπληρώματα διατροφής όπως: