ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πράσινος Καφές

Πράσινος Καφές

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ:ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ

Ο πράσινος καφές δεν είναι τίποτα άλλο από τον καφέ που γνωρίζουμε και καταναλώνουμε όλοι μας στην αρχική του μορφή, δηλαδή πριν υποστεί επεξεργασία και ψήσιμο. Η μη επεξεργασία του, αφήνει ανέγγιχτα όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν σε μια σειρά από ευεργετικά αποτελέσματα στην γενικότερη υγεία του ανθρώπου ενώ, το γεγονός οτί παραμένει άψητος, δικαιολογεί το πράσινο χρώμα του. Βασικό συστατικό του πράσινου καφέ, που βρίσκεται και στην μεγαλύτερη συγκέντρωση του, είναι το χλωρογενικό οξύ (chlorogenic acid). Το χλωρογενικό οξύ είναι μία από τις πιό σημαντικές φαινολικές ενώσεις με εξαιρετική δράση και ιδιότητες, ευεργετικές για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Η συγκεκριμένη ένωση υπόκειται στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών, προστατεύει δηλαδή τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν το σώμα στη διαδικασία της γήρανσης.

Τελευταίες όμως έρευνες έδειξαν ότι το χλωρογενικό οξύ δρά, αναστέλλοντας την απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα και ενισχύοντας τον μεταβολισμό και το ΄κάψιμο΄του λίπους. Αυτοί οι δύο μηχανισμοί συνεργάζονται μαζί, εμποδίζοντας την αύξηση του σωματικού βάρους και του λιπώδους ιστού. Στοιχεία από μελέτες δείχνουν ότι το χλωρογενικό οξύ, όχι μόνο επιβραδύνει την απορρόφηση των λιπών από το έντερο αλλά ταυτόχρονα ενεργοποιεί το μεταβολισμό του λίπους στο ήπαρ.

Επιπλέον, πέραν του χλωρογενικού οξέος, ο πράσινος καφές περιέχει μια σειρά από λιπαρά οξέα και εστέρες, τα οποία βοηθούν στην διατήρηση της υγρασίας και της αποκατάστασης του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας, συντελλώντας στην γενικότερη τόνωση και υγεία του δέρματος.

Ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό που εμπεριέχεται στον πράσινο καφέ είναι και η καφείνη, που παρόλο που βρίσκεται σε πολύ μικρή συγκέντρωση οδηγεί στην γενικότερη ευεξία του οργανισμού. Η ουσία της καφείνης έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική εγρήγορση και την μείωση των πονοκεφάλων.

Ο πράσινος καφές είναι ένα ισχυρό όπλο στη μείωση και στον έλεγχο των περιττών κιλών αλλά πάνω απ΄ όλα ένας σύμμαχος του οργανισμού που συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του.

 

**Ο πράσινος καφές δεν μπορεί να καταναλωθεί στην ακατέργαστη, άψητη μορφή του. Ο μόνος τρόπος είναι σε μορφή συμπληρώματος διατροφής.