ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς θα περάσετε εύκολα από το μπιμπερό στο ποτήρι

Πώς θα περάσετε εύκολα από το μπιμπερό στο ποτήρι

Πώς θα περάσετε εύκολα από το μπιμπερό στο ποτήρι

 

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλά πράγματα για να δείτε τι θα λειτουργήσει. Αλλά για να αυξήσετε τις πιθανότητες μετάβασης από το μπιμπερό στο ποτήρι χωρίς δάκρυα, δοκιμάστε τα εξής.

 

Πότε θα πρέπει το μωρό να ξεκινήσει να πίνει από το ποτήρι

Τα κύπελλα με στόμιο μπορείτε να τα ξεκινήσετε από 6 μηνών ενώ πρέπει να χρησιμοποιούνται μέχρι την ηλικία των 12 μηνών. Από αυτήν την ηλικία και έπειτα, το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει καλαμάκι ή ποτήρι. Όσο καθυστερείτε τη μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το παιδί να το εγκαταλείψει όσο μεγαλώνει. Αυτοί οι 6 τρόποι θα σας βοηθήσουν να περάσετε εύκολα από το μπιμπερό στο ποτήρι!

1 Ξεκινήστε νωρίς

Δώστε στο μωρό να κρατάει ένα ποτήρι όπως το Κύπελλο Rolly Κόκκινο της Chicco, με απαλό στόμιο, εργονομική λαβή, που δεν στάζει, και 0% BPA, ενώ ταυτόχρονα το ταίζετε με στερεές τροφές. Περιστασιακά, κατά τη διάρκεια του ταίσματος, δώστε του να πιει λίγες γουλιές νερό, ώστε να καταλάβει ποια είναι η χρήση του. Μην περιμένετε από το μωρό σας να πίνει νερό ή να ικανοποιεί τη δίψα του με το ποτήρι, στην αρχή θα προσπαθήσει να αναπτύξει τις λεπτές δεξιότητες και να πιάσει τις λαβές.

2 Ξεκινήστε με ένα στόμιο σιλικόνης

Η αίσθηση της σιλικόνης στο στόμα είναι γνωστή στο μωρό από την πιπίλα και από τη θηλή του μπιμπερό, οπότε επιλέξτε ένα ποτήρι με στόμιο σιλικόνης που μπορεί να διευκολύνει την αρχική μετάβαση, όπως το Soft Cup της Chicco, με στόμιο από εύκαμπτη και ελαστική σιλικόνη, που προστατεύει τα ούλα και βοηθάει το παιδί να μάθει εύκολα να πίνει μετά το μπιμπερό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς τις λαβές. Φροντίστε το ποτηράκι του να είναι ελεύθερης ροής, που σημαίνει ότι οποιοδήποτε υγρό περιέχει θα χυθεί σε περίπτωση που το γυρίσετε ανάποδα. Εάν το ποτήρι διαθέτει βαλβίδα που σταματάει τη ροή, προτιμήστε να αφαιρείται. Τα ποτηράκια χωρίς καπάκι και αυτά της ελεύθερης ροής βοηθούν το μωρό να μάθει να πίνει ενώ είναι καλύτερα για τα δόντια, αφού το υγρό έρχεται σε επαφή μαζί τους για μικρότερο χρονικό διάστημα.

3 Δώστε του να πιει κάτι άλλο, εκτός από το νερό

Ναι, το νερό είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό σας. Αλλά είναι επίσης άνοστο και άοσμο, επομένως όχι τόσο ελκυστικό για ένα μωρό να πιάσει το ποτήρι. Γεμίστε το ποτήρι με αραιωμένο χυμό και τρίψτε λίγο από το χυμό στο στόμιο. Φέρτε το στόμιο μέχρι τα χείλη του, επιτρέποντάς του να δοκιμάσει τη γεύση του. Δοκιμάστε το Easy Learning Trainer Cup με χείλος στομίου της NUK, κατάλληλο για παιδιά από 8 μηνών και άνω. Εκπαιδεύει στην αυτόνομη χρήση ποτηριού με χείλος – χωρίς ρύγχος, με σύστημα βαλβίδας που εμποδίζει τις διαρροές αλλά είναι εύκολο στη χρήση.

4 Μειώστε το τάισμα με το μπιμπερό τη νύχτα

Αφού αντικαταστήσετε τα μπιμπερό του με το ποτήρι, βάλτε το στο πρόγραμμα "μεγάλου παιδιού". Εάν το παιδί σας έχει συνηθίσει να πίνει γάλα πριν τον ύπνο, ξεκινήστε να μειώνετε σταδιακά το τάισμα με μπιμπερό (δίνετε το γάλα με το ποτήρι) και δώστε του ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες σνακ.

Εάν του δίνετε συνήθως το γάλα τελευταίο στο δωμάτιό του ξεκινήστε το τάισμα στο σαλόνι. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σπάσετε σιγά-σιγά τη σύνδεση γάλα – ύπνος. Μην ξεχνάτε πως εκτός από βλαβερή συνήθεια για τα δόντια του, το παιδί εξαρτάται από το μπιμπερό για να κοιμηθεί και αυτό βλάπτει τον ύπνο του ενώ ενισχύει την προσκόλλησή του σε αυτό.

5 Μην επιστρέφετε στο μπιμπερό

Μόλις αποφασίσετε να δώσετε στο παιδί σας ένα ποτήρι, μη ενδίνετε στις διαμαρτυρίες του να πιει από το μπιμπερό. Τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα και αφού του δώσατε μία φορά από το ποτήρι μπορείτε να το συνεχίσετε. Συνεχίστε να του δίνετε το ποτήρι με την πρώτη ευκαιρία και έχετέ το πάντα στη διάθεσή του.

6 Επιβραβεύστε το παιδί σας

Κάθε φορά που χρησιμοποιεί μόνο του το νέο ποτηράκι πείτε του “μπράβο, πόσο μεγάλωσες που δεν χρειάζεσαι πια το μπιμπερό!”