ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς  να απαλλαγείτε από τις μυρμηγκιές οριστικά

Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρμηγκιές οριστικά

Πώς  να απαλλαγείτε από τις μυρμηγκιές οριστικά

Οι περισσότερες μυρμηγκιές εμφανίζονται κυρίως το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης επαφής του γυμνού δέρματος στη θάλασσα ή την πισίνα. Δείτε πώς να απαλλαγείτε από τις μυρμηγκιές οριστικά.

Τι είναι οι μυρμηγκιές

Είναι σαν μικροί όγκοι του δέρματος και εμφανίζονται πιο συχνά στα πελματα, στα δάχτυλα ή στα χέρια ενώ προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV) τα οποία είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, αλλά μεταδοτικά. Απαιτείται άμεση θεραπεία αν:

* Είναι επώδυνες ή αλλάζουν εμφάνιση ή χρώμα

* Εξακολουθούν να εξαπλώνονται ακόμη κι αν έχετε ακολουθήσει κάποια θεραπεία.

* Έχετε εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Ποια είναι τα πιο συχνά είδη μυρμηγκιάς

Κοινή: Συνήθως εμφανίζονται γύρω από τα νύχια, τα δάκτυλα και το πίσω μέρος της παλάμης, αλλά μπορεί να εμφανιστούν στα γόνατα και στο πρόσωπο.

Των ποδιών: Εμφανίζονται μόνο στο πέλμα με καφέ ή γκρι όψη ενώ είναι επώδυνες εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Νεανική: Μπορεί να εμφανιστούν παντού, αλλά στα παιδιά κάνουν την εμφάνισή τους συνήθως στο πρόσωπο. Στους ενήλικες, εμφανίζονται συνήθως στο πηγούνι και στα μάγουλα στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες εμφανίζονται στις γάμπες.

Πώς θεραπεύονται οι μυρμηγκιές;

Βασικός κανόνας είναι να μην επιχειρείτε μόνοι σας να τις θεραπεύσετε ούτε να τις αφαιρείτε μόνοι σας. Τις περισσότερες φορές επιδεινώνονται. Αν και αρκετές φορές υποχωρούν μόνες τους ωστόσο πάντα πρέπει να συμβουλεύστε έναν δερματολόγο και η επιλογή της θεραπείας γίνεται από αυτόν. Επειδή είναι μεταδοτικές καλό είναι να αντιμετωπιστούν με κάποια θεραπεία όπως με:

* Κρέμες ή ειδικά διαλύματα. Δοκιμάστε για τις κοινές μυρμηγκιές:

Omega Pharma: Wartner Cryopharma - Κρυοθεραπεία για Αφαίρεση Μυρμηγκιών 50ml. Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια συμπεριλαμβάνομένων των παιδιών 4 χρονών και άνω. Παγώνει την μυρμηγκιά στον πυρήνα της και την αφαιρεί αποτελεσματικά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Νο1 στην κρυοθεραπεία.

MEDA: Endwarts Θεραπεία - Αντιμετώπιση Μυρμηγκιών 5ml. Περιέχει φορμικό οξύ, κατοχυρωμένο με πατέντα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρά παιδιά.

Omega Pharma: Στυλό με Gel Τριχλωροξικού Οξέος 1.5ml. Περιέχει μία γέλη σε υψηλή συγκέντρωση που βοηθά στην αφαίρεση των μυρμηγκιών. Η γέλη προκαλεί την απολέπιση του δέρματος και έτσι δημιουργείται νέο υγιές δέρμα και η μυρμηγκιά συρρικνώνεται και εξαφανίζεται. Έτσι προάγετε η αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος.

* Διαθερμοπηξία: βασίζεται στη χρήση ραδιοκυμάτων για την θεραπεία της ασθένειας.

 * Κρυοθεραπεία: χρησιμοποιείται υπερβολικό ψύχος για την καταστροφή των μυρμηγκιών.

Χειρουργική αφαίρεση: Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε μεγάλες βλάβες. Η επέμβαση γίνεται κατόπιν τοπικής αναισθησίας, ωστόσο προκαλεί κάποιες ενοχλήσεις και η πλήρης επούλωση της περιοχής διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

 * Λέιζερ: Διαρκεί λίγα λεπτά, η μέθοδος είναι εντελώς αναίμακτη, ενώ η θεραπεία είναι πλήρης. Μετεγχειρητικός πόνος δεν υπάρχει.