ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ποιες βιταμίνες θα σας απαλλάξουν από τα συμπτώματ

Ποιες βιταμίνες θα σας απαλλάξουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Το επιπλέον βάρος, η πεσμένη σεξουαλική επιθυμία, ο αυξημένος κίνδυνος καρδιοπάθειας και η αποδυνάμωση των οστών είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν την εμμηνόπαυση  - και τα συμπτώματά της - δυσάρεστη. Αυτές είναι οι βιταμίνες και τα φυσικά συστατικά που θα σας απαλλάξουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Συνήθως η εμμηνόπαυση ξεκινά στην ηλικία των 50 ετών, αν και κάποιες γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα μερικά χρόνια νωρίτερα. Το πότε θα μπείτε στην εμμηνόπαυση εξαρτάται κυρίως από τα γονίδιά σας.

Ποια είναι τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα

Μερικά από αυτά αποδίδονται στη μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και τα πιο συχνά είναι:

Εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση: Περίπου το 80% των γυναικών νιώθει εξάψεις οι οποίες διαφέρουν σε ένταση και συχνότητα και μπορεί να επιμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ μπορεί να συνοδεύονται από αυξημένο καρδιακό ρυθμό, πονοκέφαλο, ζαλάδες, αύξηση βάρους, κόπωση και αϋπνία.

Ξηρότητα του κόλπου ή αίσθηση καψίματος: Συνήθως παρατηρείται κατά τη σεξουαλική επαφή. Η κατάλληλη υγρασία στην περιοχή του κόλπου μπορεί να διατηρηθεί με τη βοήθεια κατάλληλων γυναικείων προϊόντων για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ποιες βιταμίνες και φυσικά συστατικά θα σας απαλλάξουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Βιταμίνη Ε

Επιδρά έμμεσα στη ρύθμιση των ορμονών, περιορίζοντας έτσι τις εξάψεις, την νυχτερινή εφίδρωση, την ταχυπαλμία και την ξηρότητα του κόλπου ενώ έχει προστατευτική δράση στο καρδιααγγειακό σύστημα. Η Vitamin E 400iu Natural Form της Lamberts περιέχει φυσική Βιταμίνη Ε (με τη μορφή της ‘d’-alpha-tocopherol) κι έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει δύο φορές μεγαλύτερη δραστικότητα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες συνθετικές μορφές α-τοκοφερόλης (dl-alpha-tocopherol) που περιέχονται σε παρόμοια σκευάσματα Βιταμίνης Ε που κυκλοφορούν στην αγορά. Το Eminox Forte Κατά των Συμπτωμάτων της Εμμηνόπαυσης της Cambridge Pharmaceuticals είναι χαρακτηρισμένο, ως ένα από τα κορυφαία φυσικά προϊόντα για την αποτελεσματική ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, από τα οποία υποφέρουν οι γυναίκες κατά τα τρία στάδια της εμμηνόπαυσης.

Βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή

Μπορούν να μιεώσουν τις εξάψεις και να συμβάλλουν θετικά σε προβλήματα του κυκλοφορικού. Εξάψεις, νυχτερινή εφίδρωση, συναισθηματική διαταραχή, αλλαγή διάθεσης, κατάθλιψη, φούσκωμα, κατακράτηση υγρών και ξηρότητα κόλπου αντιμετωπίζονται επιτυχώς με το Μenovital της Health Aid.

Βιταμίνη Β6 και Β9

Οι συγκεκριμένες βιταμίνες μειώνουν τα επίπεδα ομοκυστεϊνης στον οργανισμό, ένα αμινοξύ που φυσιολογικά υπάρχει και έχει συσχετιστεί με τη στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Ο κίνδυνος αυτών αυξάνεται στην εμμηνόπαυση. Το Σύμπλεγμα Βιταμίνης B της Superfoods περιέχει οχτώ υδατοδιάλυτες βιταμίνες.

Ελαιο νυχτολούλουδου

Ανακουφίζει από τα γενικά εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα και είναι πλούσια πηγή απαραίτητων ακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως το γ-λινολεϊκό οξύ (GLA). Το evening primrose της Ηealth Aid συμβάλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη ρύθμιση - ισορροπία των ορμονών, στο καλό κυκλοφορικό και στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης ενώ η παρουσία της Βιταμίνης Ε λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό για την υγεία των κυττάρων και του δέρματος. Το Evening Primrose Oil της Nature's Bounty με έλαιο νυχτολούλουδου συμβάλλει στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας ενώ το γ-λινολενικό οξύ που περιέχει παρουσιάζει και αντιφλεγμονώδη δράση. Παρέχει, επίσης, εξαιρετικά οφέλη για το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα, συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης και της πίεσης του αίματος, ενώ βοηθάει στη μείωση του στρες.

Μαγνήσιο και ψευδάργυρος

Βελτιώνουν τα αγγειοκινητικά συμπτώματα (εξάψεις, εφιδρώσεις κλπ.). Το μαγνήσιο είναι βασικό στοιχείο των οστών και απαραίτητο για τη σωστή διανομή του ασβεστίου στον οργανισμό. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη σωστή παραγωγή του ιστού των οστών. Χρήσιμο συμπλήρωμα σε περιπτώσεις εμμηνόπαυσης το Calcium Magnesium plus Zinc - Ασβέστιο, Μαγνήσιο & Ψευδάργυρος για Οστά & Εμμηνόπαυση της Solgar.

Ασβέστιο

Ο οργανισμός κατά την εμμηνόπαυση απαιτεί περισσότερο ασβέστιο, επειδή παρατηρείται ταχεία οστική απώλεια στον σκελετό λόγω των ορμονικών διαταραχών. Το Fema 45+ για Γυναίκες στην Εμμηνόπαυση της Lamberts περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D για την υγεία των οστών.

Φυτοοιστρογόνα

Βρίσκονται σε συγκεκριμένες τροφές και μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων, ορμόνες που διατηρούν την  οστική πυκνότητα. Με την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων και έτσι χάνεται η προστασία της πυκνότητας των οστών. Πηγές φυτοοιστρογόνων είναι τρόφιμα όπως ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο, το τόφου, το σουσάμι και το σκόρδο, ενώ συμπληρώματα φυτοοιστρογόνων χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως ως μία πιο φυσική μέθοδος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης για τις εξάψεις και την ξηρότητα του κόλπου. Το Menoforce της A.Vogel περιέχει φρέσκο φασκόμηλο το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό λόγω των οιστρογονικών του ιδιοτήτων στις εξάψεις και τη νυχτερινή εφίδρωση στη φάση της προεμμηνόπαυσης, της κλιμακτηρίου ή της εμμηνόπαυσης.

Ισοφλαβόνες

Τα ισοφλαβονοειδή υπάγονται στην οικογένεια των φλαβονοειδών και βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στους καρπούς της σόγιας. Τα ισοφλαβονοειδή της σόγιας αποτελούν ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής για γυναίκες ηλικίας προ ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς υπάρχουν ολοένα και αυξανόμενα επιστημονικά δεδομένα που σχετίζουν τη λήψη τους με τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Οι Ισοφλαβόνες Isoflavone 910 mg της Health Aid είναι ειδικά παρασκευασμένες με πρώτες ύλες της Soyalife Brand, (πρωτοπόροι στην τεχνολογία εξαγωγής Ισοφλαβόνων από Σόγια). Η φυσική μέθοδος εξαγωγής που χρησιμοποιείται, χωρίς την χρήση χημικών, έχει σαν αποτέλεσμα την πολύ υψηλή συγκέντρωση των ενεργών συστατικών Diadzein, Glycitein, Genistein και επιπλέον Σαπωνίνων, Βιταμίνης Ε, Αμινοξέων & Μετάλλων. Το Soya Isoflavones 50mg για Γυναίκες στην Εμμηνόπαυση της Lamberts  αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά προϊόντα ισοφλαβονοειδών της σόγιας που κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντικατοπτρίζοντας το επίπεδο και το προφίλ των ισοφλαβονοειδών που χρησιμοποιούνται στις κλινικές μελέτες. Το Isoflavones της Solgar με ισοφλαβόνες σόγιας έχουν φυτοοιστρογονικές ιδιότητες και μπορούν να ανακουφίσουν ή να ελαττώσουν κάποια συμπτώματα του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου και της εμμηνόπαυσης (συμπεριλαμβανομένης και της απώλειας οστεϊκής μάζας).  Το Κόκκινο Τριφύλλι για την Εμμηνόπαυση της Superfoods (Red Clover) λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σε ισοφλαβόνες χρησιμοποιείται από άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυση. Τέλος, το Menopace της Vitabiotics είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός 21 βιταμινών και μετάλλων μαζί με 20mg εκχυλίσματος ισοφλαβονών σόγιας, που προσφέρουν στις γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Agnus Castus

Το εκχύλισμα από τους καρπούς αυτού του βοτάνου θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου, να μειώσει τα συμπτώματα του PMS (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο), όπως της προεμμηνορροϊκής κατάθλιψης, να ελαττώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων και να προάγει υγιή επίπεδα προγεστερόνης. Το Agnus Castus 71mg για τον Εμμηνορροϊκό Κύκλο & την Εμμηνόπαυση της Quest αποδίδει 0,3 μg καμφερόλης (φλαβονοειδές) ανά ταμπλέτα.