ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Μπορώ να απαλλαγώ από τα κονδυλώματα; Τι λέει ο ει

Μπορώ να απαλλαγώ από τα κονδυλώματα; Τι λέει ο ειδικός;

Μπορώ να απαλλαγώ από τα κονδυλώματα; Τι λέει ο ειδικός;

Ρωτήσαμε τον γυναικολόγο - μαιευτήρα Θεόφιλο Σιβιτανίδη εάν μπορούμε να απαλλαγούμε από τα κονδυλώματα. Υπάρχουν τουλάχιστον 6 θεραπείες στη φαρέτρα της επιστήμης.

Πώς προκαλούνται τα κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα προκαλούνται από συγκεκριμένους τύπους των ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Η λοίμωξη στο δέρμα και στους βλεννογόνους από τους HPV έχει ως αποτέλεσμα την υπερπλασία του επιθηλίου και τη δημιουργία των χαρακτηριστικών κονδυλωματωδών αλλοιώσεων. Είναι συνήθως ασυμπτωματικά και σπανίως μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα ή αίσθημα καύσου. Οι περιοχές που εμφανίζονται είναι το πέος, το όσχεο, η βουβωνική περιοχή και η περιπρωκτική χώρα για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες ο κόλπος, το αιδοίο, ο τράχηλος της μήτρας και η βουβωνική και περιπρωκτική χώρα. Σπανιότερα εκδηλώνονται στα χείλη, στο λάρυγγα, στα χέρια και στο στόμα.

Μπορώ να απαλλαγώ από τα κονδυλώματα;

Βεβαίως και υπάρχει θεραπεία για τα κονδυλώματα. Τα κονδυλώματα αφαιρούνται σήμερα με αρκετούς τρόπους. Συγκεκριμένα:

1 Φαρμακευτικά

Με τη χρήση διάφορων αλοιφών ή λοσιόν, τοπικά, χωρίς όμως να δίνουν ένα οριστικό αποτελέσμα. Η φαρμακευτική αγωγή που θα συνταγογραφήσει ο γιατρός περιέχει ποδοφυλλοτοξίνη και ιμικουιμόδη. Για τη δοσολογία και τον τρόπο εφαρμογής υπεύθυνος είναι μόνον ο γιατρός σας.

2 Με χειρουργική αφαίρεση

Συνήθως η χειρουργική αφαίρεση εφαρμόζεται όταν τα κονδυλώματα είναι μεγάλα σε μέγεθος. Πραγματοποιείται στο χειρουργείο, με τοπική ή γενική αναισθησία.

3 Με κρυοπηξία

Με τη χρήση υγρού αζώτα πάνω στις βλάβες δρα νεκρώνοντας την επιδερμίδα και το χόριο και προκαλώντας θρόμβωση των αγγείων. Αποτελεί παλαιότερη μέθοδο που χρησιμοποιείται ωστόσο και σήμερα, ανάλογα με την περίπτωση. Δεν θεωρείται όμως κατάλληλη μέθοδος για εκτεταμένες βλάβες.

4 Με ηλεκτροδιαθερμία

Μέθοδος αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων μέσω ηλεκτρικής ενέργειας. Αποτελεί παλαιότερη μέθοδο που χρησιμοποιείται ωστόσο και σήμερα, ανάλογα με την περίπτωση. Δεν θεωρείται όμως κατάλληλη μέθοδος για εκτεταμένες βλάβες.

5 Με εξάχνωση με Laser

Θεωρείται η πιο διαδεδομένη μέθοδος σήμερα. Η θεραπεία κονδυλωμάτων με laser στοχεύει επιλεκτικά μόνο στα υπάρχοντα κονδυλώματα αφήνοντας ανέπαφο το γύρω υγιές δέρμα. Δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο και ουλές, ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο. Είναι ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες, και ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση μικρών και μεσαίων σε μέγεθος αλλοιώσεων.

6 Με εξάχνωση με Plexr

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη αναγνωρισμένη συσκευή εξάχνωσης, που δεν προκαλεί κανένα έγκαυμα, όπως πιθανά με το Laser και δεν αφήνει κανένα σημάδι. To plexr είναι μια μικροχειρουργική συσκευή η οποία αυξάνει επιλεκτικά τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στιβάδες.

‘Όσον αφορά τη δυσπλασία του τραχήλου, στις χαμηλού βαθμού βλάβες, οι οποίες δεν υποχωρούν από μόνες τους γίνεται εξάχνωση με Laser. Στις υψηλού βαθμού βλάβες (προκαρκινικές) η θεραπεία είναι η κωνοειδής εκτομή του τραχήλου.