ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Με τι απορρυπαντικό να πλύνω τα ρουχαλάκια του μωρ

Με τι απορρυπαντικό να πλύνω τα ρουχαλάκια του μωρού;

Προστατέψτε το δερματάκι του μωρού σας από τους ερεθισμούς και τις χημικές ουσίες επιλέγοντας το σωστό απορρυπαντικό για να πλύνετε τα ρουχαλάκια του.

Το βρεφικό δέρματακι είναι πολύ ευαίσθητο και εξαιρετικά λεπτό και το αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό του σύστημα, είναι επιρρεπές σε αλλεργικές αντιδράσεις. Τα περισσότερα απορρυπαντικά, περιέχουν σκληρά και επιβλαβή συστατικά. Προτού πλύνετε τα ρουχαλάκια του μωρού στο πλυντήριο δείτε τί πρέπει να προσέξετε στην αγορά ενός απορρυπαντικού πλυντηρίου.

Απορρυπαντικό για το μωρό: Τι να προσέξετε

Όταν επιλέγετε ένα απορρυπαντικό για το μωρό φροντίστε:

1 Να είναι δερματολογικά ελεγμένο

Επιλέγετε απορρυπαντικό που απευθύνεται σε βρεφικές ηλικίες και έχει την πιστοποίηση ότι είναι δερματολογικά ελεγμένο και απαλό με το δέρμα του μωρού . Αν παρατηρήσετε κάποιον ερεθισμό στο δέρμα του μωρού σας, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και αλλάξτε προϊόν.

2 Να μην περιέχει λευκαντικά

Το απορρυπαντικό για το μωρό πρέπει να έχει ως βάση το σαπούνι, χωρίς λευκαντικές ουσίες. To Βabyderm Laundry της Intermed είναι απαλό υγρό απορρυπαντικό, ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα. Χάρη στο πράσινο σαπούνι απομακρύνει αποτελεσματικά τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα του μωρού, αφήνοντας τα καθαρά και απαλά. Κατάλληλα μελετημένη σύνθεση, όπου διαλύεται εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείμματα στα ρούχα.

3 Να μην είναι τοξικό

Τα απορρυπαντικά πλυντηρίων για μωρά που περιέχουν συστατικά από φυτά και ορυκτά είναι μια καλή επιλογή. Αναζητήστε ένα απορρυπαντικό που είναι βιοδιασπώμενο, υποαλλεργικό, χωρίς φωσφορικά άλατα και οπτικά λαμπρυντικά, να μην έχει δοκιμαστεί σε ζώα και να μην είναι τοξικό (να μην περιέχει δηλαδή παράγωγα βενζολίου, αλδεΰδες και πολλά άλλα γνωστά τοξικά χημικά). Προτιμήστε προϊόντα χωρίς τη χρήση χημικών ή συνθετικών αρωματικών ουσιών. Να είναι οικολογικά, υποαλλεργικά, δερματολογικά ελεγμένα, χωρίς parabens, χημικές ουσίες, surfactants, GMO, συστατικά ζωικής προέλευσης, ένζυμα και πετροχημικά.

4 Μη χρησιμοποιείτε συμβατικό μαλακτικό

Αν το μωρό σας έχει ευαίσθητο δέρμα τους πρώτους έξι μήνες μη χρησιμοποιείτε συμβατικό μαλακτικό. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Υπερ-Συμπυκνωμένο Μαλακτικό Ρούχων "Τρυφερότητα Ταλκ", της Chicco. Ιδανικό για ρουχαλάκια μωρού από την πρώτη μέρα (0m+), για ευαίσθητες επιδερμίδες (δερματολογικά ελεγμένα), υποαλλεργικό, αντιστατικό, διατηρεί τις ίνες και το χρώμα των ρούχων αναλλοίωτα!!

5 Χρησιμοποιήστε τη σωστή δόση

Μη ρίχνετε μεγαλύτερη δόση από αυτή που συνιστά η συσκευασία του απορρυπαντικού καθώς ενδέχεται να μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού στα ρούχα του μωρού. Αυτά τα υπολείμματα, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα, έκζεμα, αλλεργίες και δερματικά εξανθήματα.

6 Πλένετε στο χέρι

Εάν οι λεκέδες, από κρέμες, σάλτσες κ.λπ. επιμένουν, δοκιμάστε να πλύνετε το ρούχο του μωρού τοπικά στο χέρι. Έχετε υπόψη σας ότι κάποιοι λεκέδες δεν θα φύγουν ποτέ από τα βρεφικά ρούχα.

3 κανόνες για την προστασία του μωρού

1 Μη φοράτε στο μωρό ένα καινούριο ρουχαλάκι προτού το πλύνετε

Πλένετε πάντα το κάθε καινούργιο ρούχο που αγοράζετε πριν το φορέσει το μωρό σας, επειδή περνά από διάφορα στάδια παραγωγής ενώ παραμένει πολλές φορές σε μεγάλους χώρους και σκονίζεται μέχρι να αγοραστεί. Επίσης πλένετε τα ρούχα που σας χάρισαν, ακόμα κι αν σας διαβεβαιώνουν ότι είναι πλυμένα!

2 Πλένετε τα ρούχα του μωρού μόνα του

Πλένετε τα ρούχα του μωρού μόνα τους, σε διαφορετική πλύση από αυτά της υπόλοιπης οικογένειας. Οι οδηγίες των παιδιάτρων για μωρά μέχρι έξι μηνών είναι να πλένονται τα ρούχα του μωρού στους 60 ή και στους 90 βαθμούς και όταν στεγνώσουν να σιδερώνονται πολύ καλά.

3 Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης

Οι οδηγίες χρήσης στις ετικέτες των ρούχων δεν μπαίνουν τυχαία. Τα βαμβακερά καλό είναι να πλένονται ανάποδα και να σιδερώνονται κάθετα, σύμφωνα με τη φορά των ινών τους, για να μην ξεχειλώσει το ρούχο. Τα σκουρόχρωμα ρούχα να πλένονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και να σιδερώνονται από την ανάποδη πλευρά τους.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
288 πόντους
14,75€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
189 πόντους
10,50€ Τιμή καταλόγου