ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Κρυολόγημα: Η θεραπευτική δύναμη του ψευδάργυρου

Κρυολόγημα: Η θεραπευτική δύναμη του ψευδάργυρου

Κρυολόγημα: Η θεραπευτική δύναμη του ψευδάργυρου

Ο ψευδάργυρος αποτελεί το καλύτερο συμπλήρωμα για μείωση των συμπτωμάτων των ιώσεων και του κρυολογήματος.

Έχετε κρυολόγημα, νιώθετε κακουχία, η μύτη σας «τρέχει» και φτερνίζεστε. Οι ενήλικες κολλούν κάποια ίωση κατά μέσο όρο, δύο έως τέσσερις φορές τον χρόνο ενώ τα παιδιά μέχρι και έξι φορές. Επειδή οι ιοί που ευθύνονται για το κοινό κρυολόγημα, είναι συχνοί, πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς για να το αποφύγει. Ο ιός του κρυολογήματος μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με το βήχα και το φτάρνισμα, καθώς και από τις μολυσμένες επιφάνειες (π.χ. χερούλια). Η ρινική καταρροή, ο πονόλαιμος και το μπούκωμα είναι τα πιο γνωστά συμπτώματα. Μπορεί μέχρι τώρα να έχετε δοκιμάσει σούπα, τσάι με μέλι, γαργάρες με αλατόνερο αλλά τα συμπτώματα του κρυολογήματος να επιμένουν. Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο για να μειώσετε αυτά τα συμπτώματα; Ο ψευδάργυρος είναι ένα συστατικό που μπορεί να μειώσει ένα κρυολόγημα ή μία απλή ίωση.

Τι είναι ψευδάργυρος;

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μεταξύ άλλων. Βρίσκεται φυσικά στις πρωτεΐνες, όπως στο κόκκινο κρέας, στο κοτόπουλο, στα στρείδια, στα φασόλια και τους ξηρούς καρπούς.

Πώς ο ψευδάργυρος βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος;

Ο ψευδάργυρος φαίνεται να είναι ευεργετικός υπό ορισμένες συνθήκες. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ημερών μιας ίωσης παρεμποδίζοντας την αναπαραγωγή του ρινοϊού (τον ιό που είναι υπεύθυνος για το κοινό κρυολόγημα). Στην ουσία αμβλύνει τα συμπτώματα της ίωσης εντός 24 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων και εάν συνεχίσετε να τον λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ίωσης μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα συμπτώματα. Πώς λειτουργεί; Η θεωρία, σύμφωνα με την κλινική Mayo, είναι ότι ο ψευδάργυρος δεν επιτρέπει τον πολλαπλασιασμό των ιών και την παραμονή τους στη μύτη και το λαιμό σας.

Κάθε πότε πρέπει να λαμβάνετε ψευδάργυρο

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, λαμβάνοντας παστίλιες ψευδαργύρου κάθε δύο ώρες, από τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος, μειώνεται η διάρκειά του από 8-10 σε 4 περίπου μέρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις όλα τα συμπτώματα του κρυολογήματος εξαφανίστηκαν μέσα σε 12-24 ώρες. Εάν οι παστίλιες ληφθούν τη δεύτερη μέρα από την έναρξη του κρυολογήματος τα αποτελέσματα είναι και πάλι σημαντικά, αλλά σαφώς μικρότερα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Το κρυολόγημα χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες για να κάνει τον κύκλο του αλλά το φτέρνισμα ή η καταρροή ίσως να μη βελτιωθούν ενδιάμεσα. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν τους αρέσει η γεύση του ψευδαργύρου (την αναφέρουν ως μεταλλική), μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία. Αν θέλετε να πάρετε ψευδάργυρο στα πρώτα συμπτώματα μιας ίωσης ή ενός κρυολογήματος και δεν σας ενοχλεί στο στομάχι, είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε ως προληπτικό μέτρο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας.

Ποια συμπληρώματα ψευδαργύρου να προτιμήσω

1. Lamberts Zinc Plus Ψευδάργυρος για το Κρυολόγημα.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής περιέχει καραμέλες με γεύση μέλι και λεμόνι οι οποίες λιώνουν στο στόμα ώστε να παρέχουν σταδιακή απελευθέρωση Ψευδαργύρου, Βιταμινών C & Β2 και πρόπολης στον βλεννογόνο του φάρυγγα.

2. Power Health Classics "Platinum" Zinc Plus C (Zn 16mg Vitamin C 150mg) με Ψευδάργυρο και Βιταμίνη C.

Η προσθήκη βιταμίνης C ισχυροποιεί την δράση τού ψευδαργύρου ειδικά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Health Aid Zincovit C Ψευδάργυρος, Βιταμίνη C & Πρόπολη.

Το Zincovit -c είναι ιδανικό συμπλήρωμα για τον χειμώνα όταν ο οργανισμός χρειάζεται ενίσχυση τους κρύους μήνες για την διατήρηση του αμυντικού συστήματος.