ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Κορωνοϊός και ταξίδι: Πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Κορωνοϊός και ταξίδι: Πώς να παραμείνετε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε

Κορωνοϊός και ταξίδι: Πώς να παραμείνετε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε

Εάν έχετε σκοπό να ταξίδεψε για διακοπές αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς και υγιείς. Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να ακολουθήσετε τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης ενώ ταξιδεύετε μπορείτε ωστόσο να προστατευτείτε από τον κορωνοϊό.

1 Πριν ταξιδέψετε

Προτού ταξιδέψετε επισκεφτείτε τον γιατρό σας για check-up και φυσικά ελέγξετε την κατάσταση του κορωνοϊού στη χώρα προορισμού σας για να ενημερωθείτε για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στον προορισμό.

2 Φορέστε τη μάσκα σας

Δυστυχώς οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές ή ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν επιβάλλουν τη χρήση μάσκα, απλώς συστήνουν να τη φοράτε προαιρετικά. Νέα έρευνα δείχνει ότι η χρήση μάσκας προσώπου μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού κατά 3,1%. Φορέστε τη δική σας και μη τη βγάλετε παρά μόνον όταν χρειαστεί να πιείτε κάτι, και κατά προτίμηση μόνον όταν εκείνοι που βρίσκονται δίπλα σας φορούν τις μάσκες τους.

3 Ζητήστε από κάποιον να σας μεταφέρει στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι ή τον σιδηροδρομικό σταθμό

Η ασφαλέστερη επιλογή, αντί για μετρό ή λεωφορείο, είναι να σας μεταφέρει κάποιος που ζείτε μαζί ή γνωρίζετε ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Αν χρειαστεί να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι προτιμότερο να καθίσετε στο πίσω κάθισμα και να ζητήσετε από τον οδηγό να ανοίξει παράθυρα ή να θέσει τον κλιματισμό σε λειτουργία μη ανακύκλωσης-που τραβάει καθαρό αέρα από έξω αντί να ανακυκλώνει τον πιθανόν μολυσμένο αέρα. Ειδικά αν οι συνεπιβάτες δεν φορούν μάσκα.

4 Μην αγγίζετε οτιδήποτε

Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι η ψηφιακή εποχή έχει διευκολύνει τις συναλλαγές μας. Αρκετές πτυχές του ταξιδιού γίνονται ανέπαφες, από το check in έως τις πληρωμές. Προσπαθήστε να περιορίσετε την επαφή με τις επιφάνειες που αγγίζετε συχνά - όπως οθόνες αφής, μηχανήματα εισιτηρίων, περιστροφικές πόρτες, κιγκλιδώματα, επιφάνειες τουαλέτας, κουμπιά ασανσέρ όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν το άγγιγμα αυτών των επιφανειών είναι αναπόφευκτο, χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών (επιτρέπεται η μεταφορά απολυμαντικού στο αεροπλάνο) όπως το Papoutsanis Natura Αντισηπτικό Gel Χεριών με 80% αιθυλική αλκοόλη για άμεση δράση χωρίς χρήση νερού. Απολυμαίνει τα χέρια και εξουδετερώνει τα μικρόβια, ενώ διατίθεται σε πρακτική συσκευασία για εύκολη χρήση όπου κι αν βρίσκεστε.
 

5 Επιλέξτε το κάθισμά σας

Προσπαθήστε να καθίσετε σε θέση που η διπλανή είναι κενή και αποφύγετε να καθίσετε δίπλα σε κάποιον. Εάν η διπλανή θέση είναι κατειλημμένη, ρωτήστε εάν είναι δυνατή η μετάβασή σας σε άλλη θέση. Συνήθως υπάρχει ευελιξία σχετικά με τις αλλαγές θέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Εάν έχετε την επιλογή προτιμήστε το παράθυρο αντί για τον διάδρομο. Ένα κάθισμα στο παράθυρο θεωρείται ασφαλέστερο επειδή υπάρχει απόσταση από τους επιβάτες που περπατούν στο διάδρομο. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες αφήνουν κενές τις μεσαίες θέσεις, γεγονός που βοηθά στην προστασία από τον κορωνοϊό.

6 Απολυμάνετε το κάθισμα

Οι αεροπορικές εταιρείες, τα ΚΤΕΛ ή τα πλοία λαμβάνουν προφυλάξεις απολύμανσης, αλλά έχετε μαζί σας αντιβακτηριακά μαντηλάκια όπως τα Αντιβακτηριδιακά Υγρά Μαντηλάκια Dettol ή τα Υγρά Μαντηλάκια Υγιεινής & Καθαρισμού για τα Χέρια Fleriana της Power Health. Μια πρόσφατη ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας διαπίστωσε ότι οι κορωνοϊοί μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες από δύο ώρες έως εννέα ημέρες, οπότε, σκουπίστε τα χερούλια, την πλάτη του καθίσματος, τις ζώνες ασφαλείας, το τραπεζάκι μπροστά, όλα όσα δηλαδή πρόκειται να πιάσετε με τα χέρια σας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

7 Αφήστε τα γάντια

Μπορεί να πιστεύετε ότι καλύπτοντας τα χέρια σας με γάντια προστατεύεστε, αλλά αυτό που συμβαίνει με τη χρήση γαντιών είναι αυτό που συμβαίνει με τα άπλυτα χέρια: Αν αγγίξετε μια επιφάνεια με τα γάντια, θα αγγίξτε το πρόσωπό σας με αυτά. Και όσο περισσότερο φοράτε τα γάντια, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθούν. Κάθε φορά που αγγίζετε μια επιφάνεια, καθαρίζετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας ή οτιδήποτε κρατάτε. Το σαπούνισμα με νερό είναι το καλύτερο, εάν αυτό είναι δυνατόν. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών, επιλέξτε ένα με βάση την αιθυλική αλκοόλη και περιεκτικότητα πάνω από 60%, όπως το Απολυμαντικό Αλκοολούχο Ζελέ Καθαρισμού Χεριών με 70% Αιθυλική Αλκοόλη Protect. Δρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εξαλείφοντας βακτήρια και μύκητες κατά 99,9 %, δεν απαιτείται χρήση νερού ενώ χάρη στα ενυδατικά του συστατικά δεν προκαλεί ξηρότητα στα χέρια και αφήνει μία ευχάριστη αίσθηση απαλότητας. Τα απολυμαντικά με αιθυλική αλκοόλη είναι τα μόνα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη θανάτωση του κορωνοϊού.
 

8 Αποφύγετε το φαγητό

Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια πτήση μεγάλων αποστάσεων ή σε ένα ταξίδι αρκετών ωρών με το πλοίο, αλλά περιορίστε τη συχνότητα που βγάζετε τη μάσκα προσώπου για να πιείτε και να φάτε. Όσο πιο συχνά βγάζετε τη μάσκα σας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος έκθεσης. Όχι μόνο αναπνέετε τα σταγονίδια του ιού στον αέρα, αλλά το φαγητό σας μπορεί να συλλέξει αυτά τα σταγονίδια και όταν το τρώτε αυτά να πηγαίνουν απευθείας στο στόμα σας. Κινηθείτε βάσει κοινής λογικής. Εάν πεινάτε φάτε, αλλά αν θελήσετε να φάτε κάτι επειδή βαριέστε, προσπαθήστε να αγνοήσετε αυτήν την παρόρμηση.

Στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρείτε οδηγίες και ενημερωτικά μηνύματα για μέτρα προστασίας, ανά περιπτώσεις.

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει